Speciaal voor kookplaten met afzuiging zijn er pannen ontwikkeld die de stoom naar de kookplaat stuwt, de zogenaamde Downdraft Pannen.

Doordat de stoom direct naar de kookplaat gaat hoeft uw kookplaat minder hard te werken om de kookdampen af te zuigen, dit resulteert in minder energie gebruik en minder lawaai. Bij een normale pan is de stoomuitlaat naar boven gericht waardoor deze snel in de afzuigkap zal verdwijnen. Maar bij een mooie kookplaat met afzuiging wilt u dit natuurlijk niet. Wij bevelen daarom ook aan om deze pannen te gebruiken.

Berghoff

Een van de bekendste merken met dit soort pannen is Berghoff. Zij bieden verschillende series aan waarbij de stoom direct naar de kookplaat gaat. De GEM serie is het meest geavanceerd, deze is namelijk ook uitgevoerd met een afgietsysteem waardoor het afgieten erg gemakkelijk gaat.

Ducq

Ook het Nederlandse merk Ducq heeft een mooie serie met pannen met een soortgelijk systeem als de Berghoff pannen. Ook deze pannen kunnen wij van harte aanbevelen. Het mooie van de Ducq is dat er op de kookpotten levenslange garantie zit. Met de 3 lagen staal is dit een robuuste pan die eigenlijk ook niet kapot kan gaan. Met de doorzichtige deksels kunt u de bereiding in de gaten houden.

Downdraft Pannen kopen

Op onze dochter pagina Downdraft Pannenshop kunt u alle merken en types pannen vinden. Klik op de button om de webshop te bezoeken.

bezoek de webshop downdraft pannenshop

Acties