Een gaskookplaat met afzuiging ? De Nikola tesla Flame maakt dit mogelijk!

gaskookplaat met afzuiging

Komt het als mosterd naar de maaltijd deze gaskookplaat met afzuiging? Dat denken wij niet. Eerlijk gezegd zijn we er heel blij mee. De Nikola tesla Flame is de eerste en enige gaskookplaat met geïntegreerde afzuiging. Het zal nog wel even duren voor we van het gas af zijn in Nederland. In de tussentijd biedt de Flame van Elica een geweldige oplossing als je op gas wilt blijven koken maar wel af wil van die opzichtige afzuigkap.

Het koken op gas heeft nog altijd veel aanhangers. Alhoewel steeds meer consumenten de overstap maken naar inductie, heeft een gaskookplaat bijna iets nostalgisch. In een stoere landelijke maar ook moderne keuken kan zo’n robuuste gaskookplaat toch net even wat extra’s brengen. De Nikola tesla flame van Elica zal voor de liefhebber van koken op gas en (de vele voordelen) van werkbladafzuiging zeker een uitkomst bieden.

gaskookplaat afzuiging

Zoals we van Italiaans design eigenlijk mogen verwachten biedt de Flame een gave en super stoere gaskookplaat. De mooi vormgegeven gietijzeren houders en de fraaie draaiknoppen maken het alleen al een paradepaardje voor uw keuken. Het aardige is dat de Nikola tesla er in 2 smaken komt, een uitvoering met zwart glas en 1 met grijs glas en dito houders.

Hoe werkt deze gaskookplaat met afzuiging?

Als een volwaardige gaskookplaat ! Wij waren altijd gecharmeerd van de degelijke gaskookplaten van ATAG, maar deze mag er ook zijn. 4 volwaardige gaskookpitten waarvan 1 wokbrander (3,5 Kw) een sterk brander (3,0 Kw) en 2 normaal branders (1,75 Kw) werken uitstekend. Als toetje is er een hulpbrander onder een warmhoudplaatje gemonteerd. Een mooie toevoeging die in de praktijk heel nuttig is!

Als liefhebber van koken op gas wil je aan de knoppen draaien en een mooie stevige vlam onder je pannen ontbranden. Met de Flame is dit genieten.

Vernieuwend en uitdagend is natuurlijk de toevoeging van het afzuiggedeelte. De combinatie van afzuiging en koken op gas is natuurlijk niet nieuw. We zagen (en zien) dat al op losse elementen gecombineerd met afzuiging. Elica heeft er voor gezorgd dat de afzuiging afgeschermd is van de vlammen. Essentieel voor een veilig gebruik van deze gaskookplaat met afzuiging!

Recirculatie of afvoer naar buiten?

Met een afmeting van 880 x 510 MM is de Nikola tesla een ruime gaskookplaat met veel ruimte voor pannen. Zoals met alle werkbladafzuiging zal er rekening gehouden moeten worden met de inbouwdiepte. Afvoeren van kookluchten naar buiten behoort tot de mogelijkheden maar ook de combinatie met een recirculatie systeem is mogelijk. Elica wordt dan vaak gecombineerd met het Domo plasma filter. Met een plasma filter heeft u een hoogwaardig recirculatie filter met een ongekend lange levensduur (10-15 jaar)

Wat kost een gaskookplaat met afzuiging of wat kost de Nikola tesla Flame?

De prijsstelling van deze mooie serie gaskookplaten met afzuiging valt ons 100% mee. Als je los een goede gaskookplaat van het niveau Flame koopt ben je al gauw € 1000,00 kwijt. Met een goede losse afzuigkap komt daar zomaar nog een € 1000,00 bij. De Nikola tesla Flame kent een consumentenprijs van € 2140,00 voor de afvoer naar buiten variant en € 2240,00 voor de recirculatie uitvoering. Uiteraard komt bij de recirculatie uitvoering dan nog het domo plasmafilter (plm. € 1000,00). Als u lucht gaat afvoeren naar buiten krijgt u de bijkomende kosten van afvoerbuizen en een goede muurdoorvoer.

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.

20 reacties op “Een gaskookplaat met afzuiging ? De Nikola tesla Flame maakt dit mogelijk!

 1. Richard Van Halderen zegt:

  Beste,

  We zijn op zoek naar een gaskookplaat met afbuiging. Nu hebben we deze gevonden.

  Kan u wat toesturen naar ons en de prijs en waar we deze kunnen bekijken en kopen..

  Hoop snel iets van u te mogen vernemen

  Groetjes Richard van Halderen

  • Henkjan zegt:

   Normaal gesproken zou het ook moeten werken op propaan gas. Ik ga ervan uit dat deze kooktoestellen ook uit te rusten zijn met sproeiers, net als bij andere gaskookplaten. De tesla flame wordt gemaakt door een groot bedrijf waarbij andere kooplaten die mogelijkheid ook bestaat.

 2. Jolenta zegt:

  Kan ik hier een brochure van ontvangen met name over de installatie en de kosten. Ben erg benieuwd hoe deze onder het blad verwerkt wordt. Dank alvast.

 3. Marco zegt:

  Het is mij nog niet helemaal duidelijk welke uitvoering je moet aanschaffen om deze aan te kunnen sluiten op een plasmafilter?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *