Gutmann Fonda zorgt voor meer ruimte in uw keuken

Gutmann Fonda

Specialist in afzuiging, het Duitse Gutmann, biedt met de Fonda een aangename aanvulling op het aanbod aan kookplaten met afzuiging! We kennen Gutmann al van een aantal beproefde producten, welke nog steeds actueel zijn. Vooral de plafondunits zoals de Campo met haar wit glazen onderzijde of de mooie industriële Redonda en de futuristische werkbladafzuiging Futura.

Alle producten van Gutmann hebben 1 ding gemeen, het zijn producten van een uitstekende kwaliteit en voorzien van de beste (EMB) motoren. Aan het plaatje ontbrak nog een kookplaat met geïntegreerde afzuiging. De Gutmann Fonda moet dit gat gaan opvullen.

Meer ruimte met de Gutmann Fonda

De Fonda kent een beperkte inbouwdiepte welke significant minder is dan haar toekomstige concurrenten. Dit maakt het mogelijk om als enig merk in de markt een kookplaat met afzuiging in te kunnen bouwen met behoud van de bovenste lade. Dat is dus mooi meegenomen, zeker in een kleinere keuken is dat een prettige bijkomstigheid.

De beperkte inbouwdiepte heeft wel wat consequenties m.b.t. uw aanrechtblad, en maakt in sommige gevallen inbouwen niet mogelijk.

Koolstoffilter makkelijk te vervangen

Een ander verschil met andere merken is de plaats van het koolstoffilter. Deze bevindt zich aan de bovenzijde  van de kookplaat. Wel wat eenvoudiger te vervangen dan bij een Bora Basic. Het vetfilter aan de bovenzijde van de kookplaat is eenvoudig te verwijderen. Dit is met de schoonmaak een pre!

Zoals we hadden kunnen verwachten is de afzuiging krachtig. Het geluidsniveau, mede door de plintmotor, is laag te noemen in vergelijking met andere merken. Met een afmeting van 83 CM kent de kookplaat een met concurrenten vergelijkbare werkbladafzuiging.

De inductiekookplaat is voorzien van octogonale spoelen. De verschillende zones kennen een vermogen van 3700 Watt en hiermee kunt u alles en meer dan wat u op een gaskookplaat deed.

Middels een bridgefunctie zijn 2 zones om te bouwen tot  1 grote zone. Ideaal voor grilpannen en braadsleden. De bediening is simpel en intuïtief. Verder kent de kookplaat de gebruikelijke handige functies.

Al met al kunnen we stellen dat de Gutmann Fonda een aantrekkelijk alternatief is voor menige aanbieder. Vooral de winst van een bovenlade door de beperkte inbouwdiepte is een reden om deze kookplaat aan te schaffen. Bent u benieuwd naar onze prijs voor dit product en wilt u kijken of deze ook in uw keuken in te bouwen is? Kijk dan hier!

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *