Gutmann Nivel de eerste kookplaat met afzuiging met 5 inductie zones

Gutmann-Nivel-zwart-werkblad

De Duitse specialist op het gebied van afzuiging is bezig met een inhaalslag. Met de Nivel type 8000 ML brengt Gutmann,de producent van hoogwaardige afzuigkappen, in korte tijd weer een nieuwe kookveldafzuiging in de markt. Het bedrijf heeft het bestaande aanbod goed geanalyseerd en weet met de reeds eerder uitgebrachte Gutmann Fonda en nu met de Nivel, goed in te spelen op de vraag. De Nivel bedient in ieder geval de vraag naar grotere kookplaten met afzuiging.

Gutmann Nivel, grote inductiekookplaat met afzuiging en ruimte besparend

De meeste modellen werkbladafzuiging kennen een afmeting van rond de 80 cm. Er zijn wel wat kookplaten met afzuiging die een grotere maat kennen, maar deze hebben allemaal 4 zones. Gutmann heeft met de Nivel een andere invulling gegeven aan dit product. De voornaamste winst is geboekt door de vetfilters en de koolstoffilters onder de kookplaat te brengen. Bij de concurrentie zijn de vetfilters te vervangen via de bovenzijde. Dit betekent dat de instroom van kookluchten vaak een grotere opening vereisen. Ruimte die ten koste gaat van de kookzones. Gutmann heeft dit handig opgelost. De filters bevinden zich in een lade welke eenvoudig van onder de kookplaat is te openen. Het verwijderen van de vetfilters voor de maandelijks schoonmaak of het jaarlijks vervangen van de koolstoffilters wordt hiermee kinderspel. Nieuw is het zgn. condensatiefilter. Overtollig vocht wordt opgevangen in de onderliggende lade. Hiermee voorkomt u dat vochtige lucht de ruimte in wordt geblazen. Dit vocht wordt opgevangen in dezelfde lade en is ook eenvoudig schoon te maken! Met een LED verlichting wordt de lade verlicht wat een prettige bijkomstigheid is.

Gutmann-Nivel

De inbouwdiepte van de Nivel is desondanks minimaal te noemen, met 153 MM kunt u onder de kookplaat de ruimte in de kast haast optimaal benutten. Gutmann heeft met de Fonda ook al een onderscheidend product welke ervoor zorgt dat u onder de kookplaat geen kostbare ruimte verliest.  Hier worden we blij van. Zeker in kleinere keukens is die extra handige ruimte toch wel erg functioneel.

Specificaties inductiekookplaat en kookveldafzuiging

Een groter inductiekookplaat vereist uiteraard ook een grotere kast eronder. De Gutmann Nivel meet 930 MM x 520 MM. Is in te bouwen in een werkblad van minimaal 650 MM diep (volgens onze berekeningen zou het blad ook 625 MM, IKEA diepte, kunnen zijn) Het inbouwen vereist echter wel at aandachtspunten. Indien u de kookplaat in een IKEA keuken zou willen monteren dan zou dat in voorkomende gevallen kunnen.

De afzuiging van de Nivel is des Gutmanns, uitstekend dus. Met een afzuigvermogen van ruim 1000 m3 / h biedt de plintmotor een krachtige afzuiging welke moeiteloos, via de 2 ventilatie sleuven in de kookplaat, de lucht zuivert. Een plintmotor heeft natuurlijk het voordeel dat het geluid van de motor verder weg ligt. Dit scheelt. Een nadeel is wel dat deze ingebouwd moet kunnen worden en dat de bodem van een kast uitgespaard moet worden. Geen hogere wiskunde maar vereist iets meer planning. De afzuigkap kent 5 standen, waarvan 1 een ruimte zuiveringstand is. Puur gericht om de omliggende keukenruimte te zuiveren.

Van een inductie kookplaat in deze prijsklasse mag je de specifiacties van de Nivel wel verwachten. Het ontbreken van flexzones is gezien de 5 zones geen groot gemis. Buitenste zones zijn door een bridge functie te koppelen , waardoor de speciale grilfunctie goed tot zijn recht komt. Een maximaal gekoppeld vermogen van 3,7 Kw doet alleen voor Miele onder.

De touch control onder glas lijkt goed te werken en maakt bediening niet al te ingewikkeld.

 

Gutmann-Nivel-wit-werkblad

Recirculatie voor lage plinthoogte

Met een plinthoogte lager dan 10 cm kunt u een plintmotor en afvoer niet plaatsen. Behalve bij de Gutmann Nivel en de Gutmann Fonda. Zij bieden namelijk de mogelijkheid  een speciaal ontwikkelde lage plintmotor aan te sluiten. Deze is tegen een (niet geringe) meerprijs leverbaar. In voorkomende situaties desalniettemin een geweldige unieke oplossing!

Nivel toepasbaar in vervangingsmarkt

Inmiddels hebben wij een ruime ervaring opgedaan met het vervangen voor kookplaten. Hierbij hebben we al meerdere malen de Nivel geïnstalleerd. Mocht u interesse hebben om uw kookplaat te vervangen? vul dan deze vragenlijst in!

Prijzen van de Gutmann Nivel

De Nivel is een high end product gezien de prijsstelling. We kunnen er om heen draaien maar hij is niet goedkoop. Opmerkelijk is dat en de afvoer naar buiten versie en de recirculatie versie even duur zijn. De consumentenprijs bedraagt € 4.990,00. Uiteraard kunnen wij de Gutmann Nivel een stuk voordeliger aanbieden. Interesse? Ook over de inbouwmogelijkheden in uw keuken? Neem dan hier contact op!

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.

27 reacties op “Gutmann Nivel de eerste kookplaat met afzuiging met 5 inductie zones

 1. jolanda zegt:

  Dag, We hebben een vraag over het volgende, op jullie site staat: Een groter inductiekookplaat vereist uiteraard ook een grotere kast eronder. De Gutmann Nivel meet 930 MM x 520 MM. Is in te bouwen in een werkblad van minimaal 650 MM diep (volgens onze berekeningen zou het blad ook 625 MM, IKEA diepte, kunnen zijn) Het inbouwen vereist echter wel at aandachtspunten. Indien u de kookplaat in een IKEA keuken zou willen monteren dan zou dat in voorkomende gevallen kunnen.

  vraag: de onderkasten van Ikea zijn Max 80 breed, hoe zouden we dit kunnen inbouwen dan? of moeten we elders een bredere onderkast kopen?

  • Werkbladafzuiging zegt:

   Theoretisch zou het in een blad in een blad van 625 MM kunnen passen. Met uitsparingsmaat 905 x 490 mm van de Gutmann Nivel houdt u inderdaad net voldoende over om een uitsparing “veilig” te maken.

   Dit hangt natuurlijk een beetje af van het soort werkblad wat u voor ogen heeft. Een dun stenen werkblad is kwetsbaarder en breuk gevoeliger dan een wat dikker , robuuster aanrechtblad. Belangrijk is , aangezien deze gutmann Nivel wel wat weegt, dat u de achtezijde van het blad goed kunt ondersteunen, bijvoorbeeld met een klosje tegen de muur onder het blad!

   In een standaard IKEA kast van 80 cm gaat dat niet passen. Een op maat gemaakte kast zou dan wel uitkomst kunnen bieden. Wij kunnen deze aanbieden bij aanschaf van een Gutmann Nivel.
   Uiteraard kunt u, indien u bijvoorbeeld fronten ergens anders betrekt, ook een onderkasst laten maken.

 2. mienty zegt:

  heeft u ervaring met het inbouwen van een Gutmann Nivel in een bestaande keuken. er zit nu een kookplaat van Miele in, die is ongeveer 92 cm breed. De Gutmann Nivel zou dan moeten passen. het blad is van natuursteen, kan dat dan aangepast worden als dat niet past. Ik twijfel over de diepte. misschien zijn mijn laden eronder net te diep.

  • Henkjan zegt:

   Daar hebben we zeker ervaring mee! De Gutmann Nivel is een mooie kookplaat maar heeft wel veel punten waar op gelet moet worden.
   In een nieuwe keuken is het al niet een 123tje laat staan in een bestaande situatie. Om een duidelijk beeld te krijgen van wat er mogelijk is in uw keuken, handig om even het vragenformulier in te vullen op onze website. aan de hand daarvan kunnen we kijken wat er mogelijk is.

  • Henkjan zegt:

   Het beste is om op onze website onder vervangen kookplaat een vragenformulier in te vullen. U zult dan wat foto’s moeten meesturen. vervolgens gaan we kijken wat er mogelijk is!

  • Henkjan zegt:

   De Gutmann Nivel vereist een werkblad van 70 cm diep. Afhankelijk van de situatie hebben we die ook wel ingebouwd in een werkblad van 67 cm diep!

  • Henkjan zegt:

   Jazeker de Gutmann Nivel kan ook gebruikt worden voor afvoer naar buiten. De Nivel wordt dan gekoppeld met afvoerbuizen van Naber. Dit zijn vlakke afvoerbuizen welke toepasbaar zijn achter een plint van minimaal 10 cm hoog. De vlakke buis kan ook aangesloten worden op een ronde buis. doorsnede 150mm. Bij levering van de Gutmann Nivel kunnen wij de passende afvoerbuizen adhv een tekening mee leveren!

  • Henkjan zegt:

   relatief weinig (plm 15 cm). De Gutmann Nivel heeft een lade direct onder kookplaat waar het vetfilter en koolstoffilter inzitten. Deze kan bv onderdeel zijn van een onderliggende lade.

 3. Monica zegt:

  Wij gaan een nieuw huis bouwen. We laten de afvoerbuis naar buiten meteen in de vloer leggen. Hoe dik moet die buis zijn om aangesloten te kunnen worden op de platte afvoerbuizen van de Gutmann Nivel?

  • Henkjan zegt:

   Dat hangt ervan af. Geldt trouwens voor alle aansluitingen op kookplaten met afzuiging en niet alleen bij de Gutmann Nivel. Als er minder ruimte is in de vloer wordt vaak de vlakke buis in de vloer gelegd. Indien de buis ingestort wordt is het de overweging waard om een metalen vlakke buis te gebruiken. Deze is bestand tegen gewicht en druk, heeft een afmeting van 229 x 97 mm. Als de buis in /op isolatie komt te liggen dan is de kunststof variant van 222 x 87 MM een oplossing. Als er ruimte voor is zou ook een ronde buis 150 mm de klus kunnen klaren. Voor alle oplossing is het zaak nooit een buis met minder diameter te gebruiken (125 mm bv) de buizen zijn bij ons te bestellen a.d.h.v. een tekening.

 4. Jos steur zegt:

  Goedemorgen,
  Hoe groot is het afzuigend vermogen van deze Gutman Nivel?
  Waar kan ik deze plaat werkend zien
  Niet flex vindt ik wel echt een minpunt hoor voor deze Gutman Nivel met deze adviesprijs.
  De Siemens Air Plus , toch ook een topproduct ( ja, minder strak, minder mooi ) maar is dan adviesprijs technisch toch nog altijd het niet geringe bedrag van €.1.500,00 (=30% ) goedkoper dan deze plaat.
  De (top) kwaliteit hangt altijd af van de minpunten en het is ook goed om deze dan te benoemen

  • Henkjan zegt:

   Ha Jos,

   mee eens ! maar wel koppelbare zones! De Siemens kookplaat met afzuiging is toch wel aanzienlijk kleiner, 4 pits en minder afzuigvermogen (Nivel 1050 m3/h tegenover 650 m3/h). De Siemens, afhankelijk afvoer naar buiten / recirculatie, is trouwens wat stiller dan de Gutmann Nivel. Laatste hebben we werkend in onze showroom in Loenen Gelderland. Prijstechnisch zijn de adviesprijzen wat vertekend.

   • Henkjan zegt:

    Dat zijn verschillende modellen afhankelijk of het een recirculatiemodel is of afvoer naar buiten. daarnaast nog onderscheid wat bepaald wordt door de keukenkast en werkblad onder de keuken. Model wordt dus afgestemd op een aantal keuzes, qua prijs allemaal hetzelfde!

  • Henkjan zegt:

   Beste filppini, theoretisch kan je een oven onder de Nivel plaatsen. Er zijn echter wel wat voorwaarden waar dat aan moet voldoen.
   Uiteraard kunnen we daar samen met u naar kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *