Inductie fornuis met afzuiging van elementi di cucina ook in IKEA keuken

Hoogglans-Zwart-afzuiging

De vraag naar een inductie kookplaat boven een oven of wel een inductie fornuis met afzuiging is groot. Dit omdat het vaak een slimme oplossing is in kleinere keukens. We kennen natuurlijk het traditionele fornuis. Deze wordt de laatste jaren steeds vaker uitgevoerd met inductie. Echter hadden we de combinatie met werkbladafzuiging nog niet gezien. Deze ontwikkeling van elementi di Cucina is een Nederlandse ontwikkeling.

Elementi di cucina inductie fornuis met afzuiging aanwinst voor de keukenmarkt

Wat als je in een standaard keuken je werkbladafzuiging boven een oven wilt plaatsen? dan heb je een serieuze uitdaging. De oven komt dan namelijk te laag en de kookplaat past meestal niet boven een kast van 60 cm. Uiteraard zijn er wel wat oplossingen te bedenken maar deze zijn allemaal lastig uit te voeren. Het geïntegreerde inductie fornuis biedt dan soelaas. Voor deze oplossing moet je dan wel wat geld meenemen. Dit fornuis met afzuiging heeft een netto consumentenprijs van € 5995,00.

Mat-Zwart-afzuiging

Inductie fornuis met afzuiging fraai afwerkingsniveau

Hoewel de aanschafprijs hoog lijkt, valt dit bij nader inzien best mee. Want de  losse inductie kookplaat met afzuiging kost al gauw € 3000,00 en de onderliggende oven met magnetronfunctie een kleine € 1500,00. Dan heeft u nog een keukenkast nodig en is de meerprijs van het inductie fornuis minimaal. Voor deze meerprijs krijgt u dan ook nog de nodige toegevoegde waarde!

Zo is het een fraai fornuis met een hoogwaardige afwerkings niveau. Deze komt in 3 uitvoeringen. Ten eerste hebben we  een uitvoering in hoogglans zwart, wat meteen de meest verkochte variant is. Vervolgens hebben we een matzwarte uitvoering en tenslotte het fornuis in RVS. Elementi di cucina geeft vooral aan dat er interesse is voor de hoogglans variant!

We zijn zeer content over de fraaie uitstraling van dit inductiefornuis. Hierdoor kan deze goed gecombineerd  worden met verschillende keukenstijlen. Het misstaat niet in een moderne keuken maar zou ook prima kunnen in een meer landelijke stijl. Daarbij opgemerkt dat de hoogglans zwarte uitvoering het beste oogt. Dit komt dan voornamelijk omdat de oven beter past in het plaatje.

Technisch hoogstandje van Elementi di cucina

Niet alleen de buitenkant van dit inductie fornuis met afzuiging maar ook de binnenkant mag er wezen. Het in Nederland ontwikkelde product getuigt van technische knowhow en productkennis. Zo is de afzuigmotor een afgeleide ontwikkeling uit de automotive. Deze is omgebogen naar een ingenieuze afzuiging welke niet alleen heel goed werkt maar ook nog een heel stil is!. Een kookplaat met afzuiging boven een oven vereist het nodige denkwerk. Hierin zijn ze zeer goed geslaagd. Hetgeen geresulteerd heeft in een technisch hoogstaande oplossing.

Specificaties van dit inductie fornuis van Elementi di cucina

Het fornuis is 91 tot 94 cm hoog, 90 cm breed en 60 cm diep. Hierbij zou de hoogte nog verder aangepast kunnen worden met opvulblokken. De voorpoten kunnen 10 cm naar achteren geplaatst worden zodat het fornuis naadloos geïntegreerd kan worden tussen de keukenkasten. Dit komt de totale uitstaling ten goede . Alhoewel een los fornuis ook niet verkeerd staat.

De ruime kookplaat met afzuiging boven de oven is voorzien van flexzones. Deze zijn uiteraard koppelbaar wat kan resulteren in 2 super grote zones. Ideaal voor een tepan yaki of grilplaat. Een panherkenning, droogkookbeveiliging en restwarmte indicator zijn de meest aansprekende functies. De afzuiging kan in recirculatie modus ook geleverd worden met een plasmamade filter. Daarnaast kunnen we de lucht ook afvoeren naar buiten. Deze laatste oplossing vereist natuurlijk een goed advies, welke wij u graag geven!

Een grote oven met magnetron functie is een prima oplossing voor een gemiddelde gezinshuishouding. Hiermee kunt u goed uit de voeten, zonder meteen een topmodel te krijgen. In dit segment had pyrolyse niet misstaan en zult u het moeten doen met een emaille binnenruimte. In de hoogglans variant is de uitstraling van de oven wel mooi afgestemd op de rest van het fornuis.

Onder de oven bevindt zich nog een ruime lade. Dat is toch wel een pluspuntje aangezien we anders onze ovenschalen niet kwijt kunnen.

Wilt u ook een oven onder een kookplaat met afzuiging dan kunt u dit fornuis bij ons bestellen. Uiteraard te bezichtigen in onze showroom op afspraak (gebruik maken van aanbieding kan hier!)

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.

14 reacties op “Inductie fornuis met afzuiging van elementi di cucina ook in IKEA keuken

  • Henkjan zegt:

   Het inductiefornuis heeft een levertijd van plm 8 weken. gezien de grote vraag is het handig om 10 weken aan te houden.

   het fornuis is zeer simpel aan te sluiten eigenlijk niet meer dan een stekker in het stopcontact steken. tenzij er een afvoer naar buiten moet komen. deze is wat lastiger aan te brengen.

 1. Chantal zegt:

  Wij overwegen een fornuis van Elementi di Cucina aan te schaffen. Als je dit fornuis uitrust met een recirculatiefilter is het ook heel erg geschikt voor in een kookeiland, je hebt dan immers geen afzuigkap aan je plafond nodig en het hiervoor benodigde afvoerkanaal.
  En wat betreft de aanschafprijs; naast het feit dat je geen losse apparaten, zoals oven, inductiekookplaat en keukenkast hoeft te kopen, bespaar ook nog eens 90 cm werkblad en het maken van een uitsparing hierin t.b.v. de kookplaat uit. Als het een natuurstenen werkblad betreft toch al gauw een besparing van ca. € 500,-

 2. Elselien de Zaaijer zegt:

  Ik ben op zoek naar een inductiefornuis met afzuiging waar een oven van 90 cm onder zit.
  Kan niet goed vinden of jullie dat ook aanbieden?

  • Henkjan zegt:

   Een standaar oplossing is daar niet voor. Er zijn wel mogelijkheden , alleen vereist dat wel enige aanpassingen aan de onderliggende kast. een mooie combinatie kunnen we wel voor u maken. Houdt wel rekenig dat u een werkbladdiepte van minimaal 70 cm moet hebben

  • Henkjan zegt:

   Levertijd van eelementi di cucina fornuis, ik neem aan dat u bedoelt met een kookplaat met afzuiging, bedraagt 8-10 weken. Door COVID zijn leveringen wel onderhevig aan allerlei tekorten. het is dus zaak tijdig te bestellen !

 3. Melanie zegt:

  Is dit inductie fornuis incl geïntegreerde afbuiging er ook in de 100 cm maat? Dit komt in onze keuken mooier uit in de kastverdeling.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *