De vernieuwde kookplaat met afzuiging KMI8560 van kuppersbusch met plasma filter uitvoerbaar

kuppersbusch kmi85600

Kuppersbusch zult u zich afvragen? In Duitsland is het merk even vertrouwd als merken als Miele en Siemens. Helaas in Nederland door slechte marketing niet de juiste aandacht gekregen. Met een nieuwe importeur komt daar zeker verandering in. Daarom extra aandacht voor de vernieuwde kookplaat met afzuiging, de KMI8560.

Kuppersbusch KMI 8560 is beter in te bouwen

Het merk heeft al enige tijd de KMI8500 in het assortiment werkbladafzuiging. Helaas was deze door de plintmotor minder voordelig in te bouwen. De KMI8560 heeft de afzuigmotor direct onder de kookplaat. Dit maakt het inbouwen een stuk eenvoudiger.

KMI8560 fraai design

Laten we eens beginnen met het design van de KMI8560. Wat opvalt is de fraaie glasplaat die nagenoeg zonder prints wordt geleverd. Het instroomrooster is bij Kuppersbusch verkrijgbaar in verschillende kleuren. Hierdoor is uw kooklaat te personaliseren en verder af te stemmen op uw keuken. Roosters zijn leverbaar in Black Chrome, Silver Chrome, Gold, Black Velvet, Copper en Hot Chili. Het aardige is dat deze kleuren ook weer te verwerken zijn op alle ovens.

Ook over de bediening heeft Kuppersbusch nagedacht. Deze Glide control bediening is namelijk in het wit, en dat ziet er dan toch fraaier uit dan rood. Voor de liefhebber…

Kuppersbusch KMI8560 keurige specificaties voor deze prijsklasse.

Net als vele kookplaten met afzuiging, meet de KMI8560 bijna 80 cm breedte. Met een inbouwmaat van 750 x 490 MM is het apparaat ook in een IKEA keuken in te bouwen! Dat is gunstig omdat het toch echt aanzienlijk  meer biedt dan de door IKEA aangeboden kookplaat met afzuiging. Uiteraard wel wat prijziger, maar het verschil is goed te overbruggen.

Aan de rechterzijde van de kookplaat bevinden zich 2 flexzones. Deze zijn middels een brugfunctie te koppelen tot 1 grote zone. Hierdoor ontstaat weer de mogelijkheid om een grilplaat of tepan yaki te plaatsen. Met de optimale grilstand op de kookplaat, is deze optie nog aantrekkelijker.

Ook de speciaal geprogrammeerde warmhoud standen op de KMI8560 zijn van meerwaarde. Hiermee kunt u gebruik maken van 3 voor geprogrammeerde standen. Een smeltstand op 42 graden (bv chocolade),     een warmhoudstand op 70 graden (warmhouden zonder door te garen) en een pastastand van 94 graden.

De inductie kookplaat kent 13 vermogenstanden met een powerstand tot 3700 W. Wat opvalt is de hoge vetopname van het vetfilter  bijna 98%. Deze ligt wat hoger dan wat er in de markt verkrijgbaar is.

Recirculatie met koolstoffilter of met plasma filter

Küppersbusch biedt de mogelijkheid om de KMI8560 uit te rusten met een plasmafilter. Dit filter zorgt ervoor dat u zeker 12-15 jaar geen luchtjes ruikt. Sterker nog, het zuivert de lucht ook van bacteriën en pollen. Het plasmafilter is ook in een verticale uitvoering leverbaar (zie hier) daarentegen is het plasmamade filter alleen als plintmodel leverbaar.

Naast het plasmafilter behoort ook een invulling met een koolstoffilter (mat) tot de mogelijkheid. Laatste moet dan wel elke 9-12 maanden vervangen worden. De initiële investering voor een koolstoffilter box  met uitblaas plintbox is echter zo hoog dat de investering in een plasma filter meer dan de moeite waard is.

In de meeste simpele uitvoering wordt de afvoer van de kookplaat op de achterwand van de kast bevestigd. Hiermee biedt Kuppersbusch een zelfde oplossing als Bora.

Prijsstelling van de Kuppersbusch KMI8560

Deze kookplaat met afzuiging bevindt zich in het midden segment. Met een consumenten adviesprijs van € 3.099,00. Het rechthoekige instroomrooster kunt u vervangen voor een glasafdekking waardoor 1 grote glasplaat ontstaat (€ 149,00) Interessanter is het ventilatierooster wat in een andere kleur / uitvoering te leveren is. Wat te denken van een rooster in koper, goud of hot chili! Hiermee geeft u deze kooklaat echt een eigen karakter (€ 141,00)

Standaard wordt de KMI8560 zonder RVS omlijsting (€ 79,00) geleverd. Deze is natuurlijk interessant als u uw glasplaat wilt beschermen tegen schades.

large_restid

De gekleurde ventilatieroosters van de kuppersbusch KMI8560

Combineer de KMI8560 met kwaliteits inbouwapparaten van Kuppersbusch

Het design van de KMI8560 nodigt uit om ook de overige apparaten van dit merk te overwegen. Om de kwaliteit hoeft u het niet te laten. Bestel alle apparaten van Kuppersbusch en bij minimaal 4 apparaten (incl. kookplaat met afzuiging) krijgt u 10% extra  setkorting!

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.

6 reacties op “De vernieuwde kookplaat met afzuiging KMI8560 van kuppersbusch met plasma filter uitvoerbaar

 1. Marion zegt:

  Welke inductiekookplaat met afzuiging zou het beste geschikt zijn voor inbouw bij een onderrijdbare keuken ivm beperkingen? Er kan geen kast onder het werkblad. In verband met gemakkelijk onderhoud zal een plasmafilter de voorkeur hebben. Welk merk is het makkelijkste schoon te houden bij overloop van vloeistoffen en/of vetten?
  Kunt u ook een prijsindicatie geven?

  Bij voorbaat dank voor de te nemen moeite.

  • Henkjan zegt:

   Ja de KMI8560 kan als recirculatie , met koolstoffilters, worden uitgevoerd, maar ook met een plasmafilter en passende afvoerbuizen.
   Laatste bieden we compleet aan !

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *