De Novy 1861 Easy biedt mooi betaalbaar alternatief ook voor in de IKEA keuken

Novy Easy Pro

Novy is een bekende aanbieder van kookplaten met geïntegreerde afzuiging. Het heeft een breed pallet aan mogelijkheden op dit vlak, en kan met haar producten de concurrentie met BSH (Bosch, Siemens en Neff) goed aan. Blijkbaar was het huidige aanbod niet genoeg. Met de Novy Easy 1861 biedt het een goed uitgedachte oplossing in het zeer ruime middensegment. Wij kunnen er in ieder geval enthousiast over zijn.

Novy 1861 easy pro in alle opzichten easy

Naast de unieke Novy Panorama, geschikt voor wel 5 zones, de Novy one met de afzuigtoren, doet de Novy easy 1861 aan als standaard. Daar is in dit geval niks mis mee. Want het blijkt toch maar dat we in Nederland niet zo van de uitspattingen zijn. Easy to install, easy to use, Easy to clean, zo propageert Novy deze nieuwe kookplaat. Daar kunnen we niks aan afdoen, want het klopt allemaal. Een kind kan de was doen. Zo easy dat ook een handige doe-het-zelver deze kookplaat eenvoudig monteert. Na installatie is er geen cursus nodig om de Novy Easy te bedienen. Uiteraard is het lezen van de gebruiksaanwijzing wel een must en aanrader om alles onder de knie te krijgen.

Goed nieuws voor de IKEA keukenkoper want de Novy Easy 1861 is goed in te bouwen  boven een kast van 80 cm. Uiteraard zijn er wel enkele aandachtspunten waar u op moet letten!

Novy 1861 Easy standaard met flexzones

We willen ze toch eigenlijk allemaal. Flexzones op onze kookplaat met afzuiging. Een relatief dure oplossing, waarbij we wel moeten aantekenen dat de ene flexzone niet de andere is! De Novy Easy heeft ze in ieder geval. Novy is een specialist op het gebied van afzuiging maar ontwikkelt ook inductie technieken in eigen beheer. Een goed mix dus. Het flexibel plaatsen van pannen met een automatische pan erkenning maakt het kookleven een stuk prettiger. Daarnaast zijn de zones eenvoudig te koppelen tot 1 grote zone. Hierdoor wordt tevens de weg geopend naar het gebruik van de steeds populairdere tepan yaki en grilplaat. Steeds meer van onze klanten waarderen deze handige kook gadgets. (link webshop)

Grote kookoppervlakte op de Novy 1861 easy pro

Ze zijn schaars, de kookplaten met afzuiging met een fatsoenlijke afzetruimte. De Novy Easy heeft dat echter wel. Hiermee onderscheidt het product zich van de Siemens en Neff kookplaten met afzuiging. Deze zijn allemaal wat kleiner bemaat. Dit betekent dat u op de easy 2 grote pannen kwijt kunt en dat is best prettig.

Novy Easy

Handige specificaties van de Novy Easy 1861

In dit segment biedt de Novy Easy 1861 alles wat je van werkbladafzuiging in deze klasse mag verwachten en misschien wel iets meer. Het vermogen van de afzonderlijke kookzones zijn 3000 Watt. Dat is imposant. Regelbaar tot 9 standen en 2 superpower standen  om alle kracht bij te zetten, bijvoorbeeld als wokstand. Dit natuurlijk alleen met een passende inductie wokpan!

De aankookautomaat ontbreekt niet in het arsenaal. Handige instelling waarmee na het bereiken van de kookstand de stand terug wordt gebracht naar een van te voren gekozen vervolgstand. Dus je water laten koken en vervolgens automatisch terugbrengen naar lagere stand.

Ook leuk is de grilfunctie. Hiermee optimaliseert u het kookoppervlakte voor eerder vermelde gril platen, tepans en braadsledes!

De zeer uitgebreide timer functie mag natuurlijk niet ontbreken. Volledige controle over het kookproces omdat u de tijden precies kunt instellen.

Een veel toegepaste functie waar u plezier aan zult beleven, is de warmhoudfunctie. Als je simpelweg je gerechten war m wilt houden zonder door te garen. Dat kan dan op de speciale warmhoudstand van 70 graden. Simpel in te stellen en daardoor makkelijk in het gebruik.

2 modellen Novy easy pro 1851 en 1861

Novy heeft 2 afzonderlijke modellen in het assortiment. De 1851 is geschikt voor afvoer naar buiten. Dit is goed te realiseren met de afvoerbuizen van Naber, welke wij u a.d.h.v. tekening kunnen aanbieden. Ook bij een afvoer naar buiten schrijft Novy een goede muurdoorvoer voor. Hiermee zorgt u voor een goede thermische afdichting en houdt u ongedierte buiten. Afvoer naar buiten blijft uiteraard onze voorkeur houden. Zeker in het licht van recente onderzoeken, toch in veel opzichten een goede oplossing.

Daarnaast wordt de novy easy 1861 aangeboden. Dit model is geschikt voor recirculatie. Gelukkig heeft Novy het bijpassende filter aangepast. Met het standaard monoblock filter krijgt u een filter met een lange levensduur. Deze bedraagt 450 draaiuren, omgerekend een 2-3 jaar voor een gemiddelde huishouding. De vervanging van het filter is eenvoudig. Ze bevindt zich onder het zwarte instroomrooster. Van bovenaf vervangen dus.

Naast het standaard monoblockfilter bieden we ook de optie aan de kookplaat te combineren met een plasmafilter. Hierdoor verzekert u zich van minimaal 15 jaar lang geen filters vervangen. Wij bieden die aan met de juiste aansluitbuizen.

Prijzen van de Novy Easy

De beide Easy modellen meten allebei 800 x 520 MM. Een mooie ruime maatvoering welke ondanks deze maatvoering boven een IKEA kast van 80 cm is in te bouwen. Niet alleen de maatvoering maar ook de prijsstelling mag er wezen. De Novy easy pro 1851 heeft een prijs van € 2599,00. Daar komen uiteraard de afvoer buizen en bochten en muurdoorvoer bij. Een gemiddelde afvoerset (incl. muurdoorvoer komt gemiddeld op € 400,00 – €500,00.

Het recirculatiemodel de Novy easy pro 1861 komt op € 2749,00. Voor dit geld koopt u een complete kookplaat met afzuiging die in dit prijssegment hoge ogen gaat gooien. Wij zijn enthousiast, als u het ook bent, bieden we graag een passende oplossing met een van de 2 uitvoeringen !

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.

10 reacties op “De Novy 1861 Easy biedt mooi betaalbaar alternatief ook voor in de IKEA keuken

 1. Evelyne zegt:

  Beste,
  We twijfelen tussen de novy easy of de bora x pure. Afvoer naar buiten
  Hoe staan ze tegen over elkaar? Kwalitatief even goed? Welk zijn de belangrijkste verschillen?

  • Henkjan zegt:

   De Novy Easy en de Bora XPURE hebben redelijk vergelijkbare specificaties. In verhouding is de NOVY easy wel goedkoper en in die zin een mooi alteratief.De Bora XPURE heeft uiteraard al wel een langere historie, waarbij Bora een gebleken zeer betrouwbaar product.

 2. L&W zegt:

  Goedenavond, dit artikel heeft ons enorm geholpen om te besluiten voor een Novy Easy te gaan en deze in te bouwen in onze Ikea keuken. Het is bijna zo ver, maar nu twijfelen we toch of we het recirculatie systeem wel in de kast ingebouwd krijgen (kast is 60cm diep en 80cm breed en staat in een kookeiland met aan beide kanten nog een ander kastje). Kunnen jullie daar iets over zeggen; of kookplaat incl. Recirculatie systeem daadwerkelijk in deze kast gaat passen? We hebben veel afmetingen gevonden maar niet de afmetingen van de recirculatie buis.

 3. Jeroen zegt:

  hallo wij twijfelen tussen de Novy 1861 en de NEFF T58PL6EX2. Ik lees dat de Novy wat stiller is en mogelijk ook ruimer afzetgebied voor de pannen. Zou u eens op basis van functionaliteit / kwaliteit een voorkeur kunnen uitspreken?

  • Henkjan zegt:

   Tja dat is lastig. De novy 1861 scoort op alle gebieden gemiddeld genomen goed. Alleen nog wat minder lang in de markt. Neff biedt op veel vlakken hetzelfde. alleen de bedieningsknop verschilt. sommige mensen zweren erbij andere vinden het helemaal niks.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *