De Novy pro 1831 is een bijzondere inductiekookplaat met werkbladafzuiging. Hij heeft namelijk “maar” drie kookzones. Ideaal als je niet meer nodig hebt óf als je juist chronisch drie kookzones tekort komt. De panorama inductiekookplaat blinkt uit in design, stijl en gebruikersgemak. De ideale kookplaat met afzuiging voor kookeilanden en kookblokken, maar net zo stijlvol en efficiënt op je aanrechtblad.

Noyv

Het Belgische bedrijf Novy kent een rijke geschiedenis waarin ze van (brom)fietsenfabrikant tot fabrikant van afzuigkappen zijn gegaan. In de afgelopen 100 jaar hebben zij de techniek van hun wasemkappen steeds weer aangepast met technische innovaties. Hierdoor behoren zij nu tot de top van de wereld in hun product klasse. Niet alleen vanwege de afzuigcapaciteiten van hun kookafzuiging, maar ook omdat Novy afzuigsystemen qua design met kop en schouders uitsteken boven andere wasemkappen.

Panorama pro 1831

Design

Design-technisch zijn de inductiekookplaten met geïntegreerde wasemafzuiging van Novy panorama echt het neusje van de zalm. De zones bevinden zich in een horizontale lijn naast elkaar met daarachter de geïntegreerde afzuigtoren. Deze zie je alleen zodra je de kookplaat inschakelt. Het semi-doorzichtige zwarte glas van de afzuigtoren past geheel in het design en de toren beschikt over een zeer efficiënte en stille wasemafzuiging. Het is dan ook niet voor niets dat Novy regelmatig (inter)nationale design prijzen in de wacht weet te slepen.

Innovatie

Naast uitblinken in design weet Novy ook zich telkens weer te bewijzen op het gebied van innovatie. Zo hebben zij speciale geluiddempende materialen in en om de afzuigmotoren geplaatst waardoor de wasemafzuiging uiterst stil plaatsvindt. Bij voorkeur door middel van recirculatie maar als je liever een afvoer naar buiten wilt, dan is dat ook mogelijk.

Novy panorama pro 1831

Bij de Novy panorama serie staan de kookzones van de inductiekookplaten netjes op een horizontale lijn naast elkaar. Dit heeft een aantal voordelen:

  • Je hoeft niet ver te reiken om met de kookzones te werken
  • De afzuigtoren achter de kookzones past ook op een standaard formaat aanrechtblad
  • Je hebt goed zicht op de inhoud van de pannen
  • Het past perfect op een kookeiland of kookblok

Daarbij komt, het geeft je keuken een bijzonder en luxe uitstraling.

Inductiekookplaat

De kookplaat van de Novy panorama pro 1831 biedt je drie inductiekook-zones. De twee rechter zones zijn koppelbaar door middel van de bridge functie. Hierdoor kun je ook gebruik maken van grote of ovale inductiepannen. De bedieningstoetsen bevinden zich op de kookplaat en werken met touch en slide. Een lichte aanraking is voldoende.

Werkbladafzuiging

Ook de geïntegreerde afzuigtoren bedien je met touch en slide. Zodra je de kookplaat inschakelt, komt de afzuiging omhoog. Standaard staat deze afgesteld op een hoogte van 20 cm. Manueel kun je de hoogte aanpassen naar behoefte op 10, 20 of 30 cm. De meest effectieve hoogte is afhankelijk van de grootte van de pannen op de kookzones (hoe hoger de pan, hoe hoger de afzuigtoren) en/of de wasem die afgegeven wordt.

Functionaliteiten Novy panorama pro 1831

Uiteraard biedt de panorama pro 1831 veel handige functionaliteiten die van pas komen als je gaat koken. Een kleine opsomming:

  • De kookplaat gaat pas aan zodra er een pan op staat (pandetectie)
  • Zolang de kookzone nog warm is, geeft hij een H symbool (restwarmte aanduiding)
  • Je kunt een kookzone extra snel op temperatuur krijgen (power functie)
  • Vergrendeling van de kookplaat voor extra veiligheid (kinderbeveiliging)
  • Per kookzone kun je een timer of kookwekker inschakelen

Geïntegreerde wasemafzuiging

De ingebouwde afzuiging heeft natuurlijk niet zoveel functionaliteiten nodig. Die moet gewoon efficiënt kookdampen en wasem afvoeren. Dit kan direct naar buiten maar ook door middel van recirculatie. Voor wasemafvoer door recirculatie maakt de Novy panorama pro 1831 gebruik van twee metalen vetfilters en een recirculatiefilter. Deze filters zuiveren de kookdampen en sturen schone lucht weer terug de keuken in. Zodra de filters gereinigd of vervangen moeten worden, dan wordt dit aangegeven op het kookblad.

Reinigen Novy panorama

Het reinigen van de Novy panorama pro 1831 is zeer eenvoudig. De kookplaat kan snel en efficiënt worden schoongemaakt zolang de kookzones nog een beetje warm zijn. Bij voorkeur na ieder gebruik. Een zachte doek met warm water en eventueel een druppel afwasmiddel maakt de kookplaat weer vrij van spetters en vlekken. De ingebouwde afzuigtoren is uitneembaar en het glas van de afzuiging kan met een vochtige doek en een milde zeep worden schoongemaakt. De vetfilters kun je zelfs in de vaatwasser doen.

Mocht je vloeistof morsen in het afzuiggedeelte dan wordt dit opgevangen door reservoirs die zich in de afzuigtoren bevinden. Deze opvangreservoirs kun je uitnemen, legen en reinigen. In de handleiding staat stap voor stap beschreven hoe je dit kunt doen. Hier vind je overigens ook reinigingsinstructie met betrekking tot specifieke vlekken.

Aanschaf Novy panorama pro 1831

Als je de panorama pro 1831 van Novy in je keuken wilt laten plaatsen, dan kun je dit het beste laten doen door een vakman of vakvrouw. Omdat deze Novy kookplaat met werkbladafzuiging afwijkt van de standaard inductiekookplaten met geïntegreerde afzuigkap, is specifieke kennis wel vereist. Wij kunnen een vrijblijvende prijsopgave inclusief installatie voor je opstellen. Neem hiervoor contact met ons op. Ook indien je nog twijfelt of als je vragen hebt over de mogelijkheden voor jouw keuken. Wij zijn je graag van dienst.

Foto's Novy Panorama Pro 1831

Novy Panorama pro 1831
Novy Panorama 1831
1831

Video Novy Panorama Pro 1831