Senza nome kookplaat afzuiging kwaliteit voor budget prijzen

Senza nome kookplaat met afzuiging

Het wordt steeds drukker in het aanbod van kookplaten met afzuiging. Senza Nome biedt echter een welkome aanvulling. Het initiatief voor het opzetten van deze lijn van werkbladafzuiging komt van 2 Nederlandse ondernemers die hun ervaringen hebben vertaald in een concurrerend  aanbod.

Senza Nome doordacht design

Het Nederlands bedrijf was verantwoordelijk voor de introductie van concept Swiss in de Nederlandse markt. Ondanks dat er meerdere modellen van Concept Swiss er goed uitzien zijn ze prijstechnisch minder interessant. Met de uitgebreide kennis van kookplaten met afzuiging is met Senza Nome een mooie lijn in de markt gekomen. In principe zijn er 5 modellen welke Senza Nome aanbiedt. Deze modellen kenmerken zich door een uitstekende kwaliteit en een aantal onderscheidende features.

Senza nome kookplaat

Senza Nome Smart Easy 

Het instapmodel heeft een breedte van 77cm. Zijn voorzien van een plintmotor wat het geluidsniveau ten goede komt. Het afzuigrooster in het midden is van een zeer degelijke kwaliteit, net als het binnenwerk van de kookplaat met afzuiging. De afvoerbuizen voldoen (als een van de weinigen in de markt) aan de nieuwste (op handen zijnde) Europese veiligheidsnormen, ze zijn namelijk van RVS. De Smart easy is een standaard inductiekookplaat maar wel met brugzones . Dat is goed nieuws! Het model kent bovendien 2 inbouwmogelijkheden. Het eerste model (UC) heeft de motor onder de kast. dit model kennen we van zijn voorgangers , de HIKA 7710 en 7720. Het tweede model (UH) heeft de motor direct onder de kookplaat. Hiermee verliest u minder inbouwruimte. De Smart easy  kent een consumentenprijs van € 1.999,00.  Oh ja en de garantie van 5 jaar biedt toch wat meer zekerheid! (benieuwd naar onze prijs?)

Senza Nome uit te voeren met plasmamadefilter

Net als alle modellen van Senza Nome zijn de Smart easy te leveren i.c.m. een plasmamadefilter. Het merk heeft plasmamadefilter omarmt als de oplossing voor recirculatie. Een goede gedachte. Plasmamade staat voor uitstekende filtering en een hele lange levensduur. Misschien is de investering in een plasmamade filter in aanvang veel geld, gezien de levensduur van 10-12 jaar, een investering die u snel weer terug verdient. Indien u minder geld wil uitgeven kunt u deze kookplaten ook voorzien van een koolstoffilter (met en zonder rooster)

ONE-ROOSTER

Senza Nome Thema one, Shape one en Shape emotion

Senza Nome biedt hiermee een toplijn aan kookplaten met afzuiging. Qua design zijn de Thema one, Shape one en Shape emotion bijzonder fraai. De ronde instroomopening van de thema one in het midden van de maar liefst 87 cm brede kookplaat, sluit mooi af. Niet alleen het formaat van deze ruime kookplaat met afzuiging maar ook de flex inductie is een pre. Ook de Thema one is in een UC en UH uitvoering van de motor leverbaar.

De Shape one en Shape emotion zijn beiden uitgevoerd met een ovalen instroomopening.  Ook hier is er niet bespaard op de kwaliteit van het binnenwerk. In de meest luxe variant, de Shape  emotion, sluit het afzuiggedeelte automatisch. Omdat de ovalen afzuigring ook naar beneden kan, kunt u pannen dichter bij de afzuigmond plaatsen. Dit komt het afzuigresultaat ten goede.

Prima specificaties 

De luxe modellen Thema one, shape one en shape emotion zijn allen voorzien van goede specificaties. Zo kennen deze kookplaten alle drie flexinductie en koppelbare zones. Niet verkeerd in deze prijsklasse. Panherkenning, droogkookbeveiliging, boosters en timers zijn leuke extra’s. Met een energieklasse A++ behoren deze senza nome producten tot de zuinigere kookplaten met afzuiging. Daarentegen is het geluidsniveau wat minder dan vergelijkbare producten.

Flexinductie en grote kookzones met hoog vermogen en uitgebreide kookopties maakt Senza Nome tot een alternatief voor een aantal grote merken. De Thema one is de meest eenvoudige uitvoering en heeft een prijs van € 2299,00. De uitgebreidere Shape one kost € 2799,00 en het topmodel de Shape  emotion kent een prijs van € 3599,00 In alle gevallen komen daar de kosten van een recirculatie systeem bij. Een plasmamadefilter wordt geleverd voor € 849,00 en een Keramisch long life filter voor € 399,00. Beide oplossingen resulteren in een gemiddelde filterprijs over de levensduur van ongeveer € 100,00 per jaar.

Senza Nome en IKEA

Het budgetmodel Smart easy ismet enige aanpassingen te leveren voor een IKEA keuken.. Voor de luxere varianten kunnen wij een aangepaste IKEA kast leveren.  Wilt u meer een informatie over de aanschaf van een Senza Nome kookplaat met afzuiging? Meldt u dan hier!

Videos

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.

10 reacties op “Senza nome kookplaat afzuiging kwaliteit voor budget prijzen

 1. Sabine cuijpers zegt:

  Graag zou ik weten wat de vereisten zijn en de aanpassingen die gedaan moeten worden om de Senza nome Hika 7720 toe te passen in een Ikea keuken.

  • Werkbladafzuiging zegt:

   De Senza Nome werkt met een plintmotor. Deze is aangesloten via een afvoerbuis aan het afzuiggedeelte onder de HIKA 7720. De aansluiting bij Senza nome van alle aangeboden kookplaten met afzuiging is wat ongelukkig voor een IKEA keuken. Dit komt omdat de onderste lade bij een IKEA in het gehaal niet gebruikt kan worden. Tenzij het keukenontwerp enigszins aangepast wordt. Dit laatste betekent uiteraard wel dat daar goed over nagedacht moet worden omdat IKEA met standaard mogelijkheden werkt. Uiteraard kunt u ook voor lief nemen dat u een onderste lade niet kunt gebruiken bij Senza Nome. Mocht u gericht advies hebben voor uw keuken en toepassing van Senza Nome dan is het handig om even een formulier op onze website in te vullen.

   • Rene zegt:

    Goedenavond,

    Ik heb zojuist even zitten meten in mijn bestaande IKEA metod keuken met maximera lades. Ik denk dat als de kortste lade wordt gebruikt (37) diep het wel gaat passen met de hika 7710/7720. Ik heb nu lades van het type 60 diep, die nog ca 4 cm ruimte achter de lade laten. De werkelijke diepte van de lade is uiteraard dus geen 60. Als dit hetzelfde is bij de ondiepe lades van IKEA en je het type van 37 diep neemt, heb je dus zo’n (60-37)+4=27cm vrij. Dat is volgens mij voldoende om de schuine buis te plaatsen. Want als ik de installatie tekening bekijk heb ik minimaal 600-352=248mm nodig. Klopt dat?

    • Henkjan zegt:

     als het om de Senza nome hika 7710 / 7720 gaat lijkt dat inderdaad te kloppen. de exacte maat van de onderste lade zou ik dan toch nog wel even checken bij IKEA. want deze lades van 37 cm gaan in een kast van 40 cm diep, en dan gaat de redenering niet op. je kan natuurlijk altijd een stukje uitsparen uit de de achterzijde van de lade zodat het passend is.

     • Henkjan zegt:

      Bedoelt u de Senza nome HIKA ? deze is inmiddels opgevolgd door de Senza nome easy. eerste is niet te plaatsen in 60 cm diep!

 2. David Debaets zegt:

  beste

  de hika 7710 kan deze ook gebruikt worden zonder recirculatie en gewone afzuiging? is er eigenlijk een mogelijkheid om met een ronde buis te werken ipv zo’n plat model? in onze keuken zit er reeds een ronde flexibele buis daarmee…

  Met vriendelijke groet

  David DEBAETS

  • Henkjan zegt:

   Met een verloopstuk van plat naar rond kunt u dan de koppeling maken naar de aansluiting op de Senza Nome Hika 7710.
   Hangt natuurlijk af waar en hoe die koppeling moet plaatsvinden.

  • Henkjan zegt:

   Een filter vervang je eens in de 8-12 maanden, afhankelijk van gebruik. prijs bedraagt ongeveer 70,00. een alternatief is een toepassing met een plasma filter. hierover kunnen we u uiteraard informeren!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *