Het Italiaanse designmerk Senza Nome heeft met de Shape One een prachtige inductiekookplaat met geïntegreerde afzuiging op de markt gebracht. Uiterst makkelijk in gebruik, hoge kwaliteit en stijlvol afgewerkt met luxe details. Een kookplaat die van ieder keukenblad een blikvanger maakt.

Design kookzone

De zwarte inductiekookplaat is gemaakt van mooi glas en heeft een breedte van 87 cm. De diepte van de kookplaat is 52 cm. Omdat de Shape One voorzien is van touch & slide bediening bevinden er zich geen hinderlijke knoppen op de plaat. Iedere kookzone en ook de wasemafzuiging heeft zijn eigen slide waarmee je de intensiteit kunt aanpassen. Het ovale afzuigrooster bevindt zich in het midden van de kookplaat en is gemaakt van edelstaal met glas-inleg. Dit maakt het dat de Shape One een mooie uitstraling heeft waarbij industrieel prachtig samenkomt met strak design.

Koken op Shape One

Zodra je de kookplaat met werkbladafzuiging inschakelt begint je kookavontuur. Je zult merken dat de extra functionaliteiten die jouw kookplezier vergroten makkelijk in te schakelen zijn en efficiënt hun bijdrage leveren. En reken maar dat de Shape One je veel handige functies biedt tijdens het koken.

Functionaliteiten Shape One

Allereerst zijn daar de drie voorgeprogrammeerde temperaturen. Hiermee stel je de inductie kookplaat in op een constante verhitting van 40, 70 of 90 graden. De pan wordt bij deze instelling dan ook niet warmer. Dit is handig wanneer je bijvoorbeeld een gerecht wilt slow-cooken, lekker wilt laten sudderen of alleen warm wilt houden.

Shape One biedt je ook zogenaamde Flex zones. Hiermee kun je kookzones tijdelijk met elkaar verbinden waardoor je ook met een teppanyaki- of grillplaat op je inductiekookplaat kunt koken. Wij bieden deze overigens ook aan in onze webshop. Schakel je de Flex zones niet in, dan heb je vier kookzones die ieder negen standen qua intensiviteit bieden.

Veiligheid van Shape One

Naast kookgemak haal je met de Shape One ook kookveiligheid in huis. De kookplaat is voorzien van een droogkookbeveiliging die de temperatuur van de pan bodem in de gaten houdt. Wordt deze te heet, omdat de kookvloeistof verdampt is, dan schakelt Shape One de kookzone automatisch uit. Dit doet hij ook als hij geen pan op de kookzone waarneemt. Deze veiligheid wordt pan-herkenning genoemd. Tot slot geeft hij de restwarmte per kookzone aan en hij heeft een kinderslot.

Afzuigmechanisme Shape One

De geïntegreerde wasemafzuiging van de Shape One inductiekookplaat is een krachtig mechanisme dat de keuken zal vrijhouden van kookluchten. Om hier optimaal van te profiteren kun je de deksel het best iets schuin op de pan houden waarbij je de deksel aan de kant van de afzuiging over de pan laat gaan. Mocht je dat onhandig vinden, dan kun je ook altijd gebruik maken van downdraft pannen. Deze vind je in onze webshop.

Shape One biedt je zes afzuigstanden die je naar behoefte kunt inschakelen met een touch & slide toets. Het afzuigmechanisme is geschikt voor recirculatie waarbij je kunt kiezen voor een Shape One model waarbij de motor zich achter de plint of direct onder de kookplaat bevindt. Bij het model waarbij de afzuigmotor direct onder kookplaat zit, heb je de mogelijkheid om bijvoorbeeld een pannenlade onder je kookruimte te plaatsen.

Advies en informatie over Senza Nome Shape One

Mocht je nog twijfelen of specifieke vragen hebben over de Shape One inductiekookplaat met afzuiging, dan kun vrijblijvend contact met ons opnemen. Dit geldt ook als je onze aanschafprijs wilt weten. Wij gaan namelijk niet uit van consumentenprijzen en bieden jou liever een scherpe en op maat vastgestelde offerte aan.

Foto's Senza Nome SHAPE ONE

Senza Nome SHAPE ONE

Videos Senza Nome SHAPE ONE