Dat eenvoud perfect samen kan gaan met een prachtig Italiaans design bewijst Senza Nome met Thema One. Deze inductiekookplaat met afzuiging mag dan misschien niet de meest luxe versie in hun productrange zijn, hij doet zeker niet onder qua gebruiksgemak, kwaliteit, efficiëntie en hij is minstens zo mooi als zijn luxere “Shape” broertjes.

Design van Thema One

De inductiekookplaat met wasemafzuiging ligt als een stijlvolle zwarte glazen plaat op je keukenblad. Hij is 87 cm breed en 52 cm diep en neemt dus een prominente plek in op je aanrecht. Echter, vanwege zijn strakke Italiaanse design is dit totaal geen probleem. Sterker nog, hij zal in iedere stijl keuken een mooie blikvanger zijn.

Je bedient Thema One met touch toetsen dus hinderlijke knoppen vind je niet terug op de kookplaat. In het midden, tussen de vier kookzones, ligt het ronde afzuigrooster. Deze is gemaakt van een zwart gecoat RVS en geeft de kookplaat een industrieel tintje. Thema One heeft een duidelijke weergave en is eenvoudig in gebruik.

Thema One in gebruik

Koken op deze inductiekookplaat is een feestje. Je ervaart niet alleen de vele voordelen van koken op inductie (sneller, veiliger en efficiënter), je hebt ook geen last meer van een hinderlijke afzuigkap boven je hoofd en vlak bij je oren. Zeker wat betreft dat laatste feit. Je merkt dat koken op een inductie kookplaat waarbij de afzuiging zich in het werkblad bevindt, een stuk stiller is.

Thema One kookplaat met afzuiging biedt je voldoende ruimte tijdens het koken. De kookzones kun je koppelen met de Flex zone functie. Dit maakt het mogelijk om ook een grillplaat of teppanyaki plaat te gebruiken op je inductiekookplaat. Uiteraard mits deze geschikt is voor inductie. Wij bieden inductiegrill- en teppanyaki bakplaten aan in onze website.

Per kookzone kun je kiezen uit negen intensiteitsstanden. Bovendien zijn de zones voorzien van boosters en timers waarmee je heel snel en gecontroleerd aan de slag kunt met jouw culinaire inspanningen. Immers, met de boosters kun je de kookzone extra snel op de juiste kookintensiteit brengen en met de timers houd je de kooktijd goed in de gaten.

Veilig koken op Thema One

Je hoeft met deze slimme inductiekookplaat niet bang te zijn dat de pan droogkookt. Thema One heeft namelijk de functie Droogkookbeveiliging. Zodra de bodem van de pan te heet wordt, wat gebeurt bij het droogkookproces, wordt de kookzone automatisch uit geschakeld. Ook herkent Thema One een ingeschakeld kookveld zonder pan. De functie Panherkenning zorgt er namelijk voor dat een kookzone wordt uitgeschakeld als hij geen pan signaleert. Verder geeft het display de restwarmte aan en hij beschikt over een kinderslot.

Efficiënte afzuiging van Thema One

Het geïntegreerde afzuigmechanisme in de inductiekookplaat heeft zes afzuigstanden. Deze bedien je met de touch control. Zowel de afzuiging via recirculatie als via luchtafvoer geschiedt uiterst efficiënt. Zeker als je gebruik maakt van pan-deksels of downdraft pannen. Indien je met reguliere inductiepannen kookt, dan zorg je ervoor dat je de deksel iets schuin op de pan legt. Het deel dat over de pan gaat plaats je dan richting het afzuigrooster. Met speciale downdraft pannen is dat niet nodig, deze hebben een zijwaarts ventiel. Wij bieden deze speciale pannen aan in onze webshop.

Inductiekookplaat Thema One aanschaffen

Hoewel Senza Nome een consumentenprijs heeft vastgesteld voor hun inductiekookplaat met geïntegreerde werkbladafzuiging Thema One, doen wij hier liever niets mee. Onze voorkeur gaat uit naar een lagere prijs. Geldt dat ook voor jou? Vraag dan – geheel vrijblijvend – een offerte bij ons aan. We nemen dan door wat je exact nodig hebt om de Thema One te (laten) installeren en kunnen je dan een scherpe aanbieding doen.

Foto's Senza Nome THEMA ONE

Senza Nome THEMA ONE

Videos Senza Nome THEMA ONE