Siemens downdraft, kookplaat afzuiging mooi en zeer goed werkend

siemens downdraft kookveld afzuiging

We hadden de losse downdraft al enige jaren uit ons verkoopprogramma gehaald. Niet geheel zonder reden. De downdraft die achter een kookplaat is te monteren werkte eenvoudig weg niet goed genoeg. Daar is met de komst van de glass air draft verandering in gekomen. Siemens (zelfde model ook verkrijgbaar bij Neff en Bosch) brengt met deze downdraft kookplaat afzuiging een zeer fraaie oplossing. Niet alleen werkt deze fantastisch maar ziet er ook nog eens geweldig uit.

Siemens downdraft kookplaat afzuiging te koppelen met 5 inductiekookplaten

Onder de nummers LD88WMM66 en LD88WMM65 levert Siemens 2 varianten. Het eerste model is bedoeld voor opbouw , de tweede voor vlakintegratie. Deze opbouw LD88WMM66 wordt i.c.m. een inductiekookplaat  1 grote strakke kookplaat (zoals in filmpje). Dit in tegenstelling tot de vlak in te bouwen LD88WMM65  die los van de kookplaat wordt ingebouwd. Bijzonder is de flexibiliteit die u heeft in de te combineren inductiekookplaten. Van de basis (reeds uitgebreide) EX877LVV5E tot een inductiekookplaat met full flex inductie EZ877KZY1E  (de kookplaat is 1 grote kookzone). De standaardmaat van deze losse kookplaat afzuiging module bedraagt 781 x 123 x 781 MM. Uiteraard corresponderen deze maten met die van de bijpassende inductiekookplaten.

Bijzonder design en techniek van de Siemens LD88WMM66 en LD88WMM65

Siemens heeft zijn huiswerk goed gedaan. De downdraft was op sterven na dood, door de slechte prestaties. Hierdoor kon de kookplaat met geïntegreerde afzuiging de plaats van de downdraft moeiteloos innemen. Echter biedt Siemens met de glass draft air een uniek product welke zeker een plekje zal veroveren in de markt. Allereerst het opvallende design met de glazen plaat welke omhoog komt. Deze glazen plaat kunt u bedienen met een handige app op uw mobiel of met de kookplaat. Laatste sluit qua bediening naadloos aan op de glas draft air.

Om een en ander op te vrolijken kunt u de glasplaat voorzien van alle kleuren van de regenboog. We merken dat design en uitstraling van de kookplaat met afzuiging steeds belangrijker wordt. Hier zijn ze goed in geslaagd.

Nog belangrijker dan dit opmerkelijke design is natuurlijk de werking van de afzuiging. Met de gepatenteerde guided air technologie wordt lucht achter de glasplaat omhoog geblazen. Hierdoor ontstaat er “onderdruk” aan de kookzijde. Deze zorgt ervoor dat kookluchten in de afzuiging terecht komt en niet over de glasplaat verdwijnt. Ook de pannen voor aan de kookplaat krijgt hierdoor minder kans om te ontsnappen. Zeker als u deze speciale pannen gebruikt.

Siemens downdraft veel mogelijkheden maar ook onmogelijkheden!

De maatvoering van deze kookplaat afzuiging modules maakt het zelfs mogelijk deze combinatie in een IKEA keuken toe te passen. Uiteraard met de nodige aandachtspunten, maar dat geldt ook voor inbouw in andere keukenmerken. Zoals aangegeven vlak in te bouwen en als 1 geheel als opbouw. Daarnaast kunt u de kookveldafzuiging voorzien een recirculatie module. Dat kan in een cleanair plus recirculatie set of met een regenereerbare recirculatie set. De laatste gaat wat langer mee, per saldo zijn dit soort oplossingen gemiddeld even duur. De lucht kunt u ook afvoeren. De planning daarvan is wat ingewikkelder, niet onmogelijk.

Interessant is dat de motor op (maximaal 3meter) afstand geplaatst kan worden. Goed voor het reduceren van geluid. Hiervoor is wel een speciale accessoire nodig.

De combinatie van losse inductie kookplaat met losse afzuiging vereist wel een minimale bladdiepte. Dit betekent dat normaal gesproken het niet past in een werkblad tegen de muur , tenzij deze minimaal 75 cm diep is! Dat hoeft niet uitzonderlijk te zijn, maar wel iets om rekening mee te houden. Op een gemiddeld eiland blad zal het altijd wel passen. Laat u altijd even goed adviseren dan hoeft het nooit fout te gaan.

Prijzen van de Siemens LD88WMM66 en LD88WMM65

De basis modules hebben beide een consumenten adviesprijs van € 2999,00. Hier komt dan de aanschaf van een inductiekookplaat nog bij. De meest gangbare heeft een consumentenprijs van € 2249,00. (vraag onze prijs hier op) We zouden deze Siemens combinatie het beste kunnen vergelijken met de Novy Panorama. Als we dan heel eerlijk zijn dan moet de Panorama toch wel op veel fronten het onderspit delven. Onze voorkeur gaat dan toch uit naar de Siemens variant. Zoals gebruikelijk is nagenoeg dezelfde oplossing ook bij Neff en Bosch verkrijgbaar.

Eind oordeel over de Siemens downdraft kookplaat afzuiging LD88WMM66 en LD88WMM65

Het mag duidelijk zijn wij zijn zeer enthousiast over deze nieuwe telg in de wereld van werkbladafzuiging. De voornaamste redenen daarvoor”

  • Schitterend uniek design
  • Uitstekende werking met een afzuiging aan de achterzijde van de kookplaat.
  • Flexibiliteit en vrijheid van keuze van bijpassende inductiekookplaten
  • Doordachte vlakinbouw en opbouw situatie
  • Motor is op afstand te plaatsen
  • Stevige maar (in dit segment) concurrerende prijsstelling

De beperkingen zijn:

  • Benodigde minimale diepte van het werkblad.
  • De slechte bereikbaarheid van filters
  • De ruimte die opgeofferd moet worden om het in te kunnen bouwen
Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.

23 reacties op “Siemens downdraft, kookplaat afzuiging mooi en zeer goed werkend

  1. bertine zegt:

    hele mooie oplossing deze glassdraftair van Siemens! Er wordt aangegeven dat deze kookplaat met afzuiging ook in een IKEA ingebouwd kan worden. Is dat eenvoudig zelf te doen? mijn man is best handig, waar zou hij op moeten letten? waarvoor kunt u de LD88WMM66 en de EX877LVV5E aanbieden?

    • Henkjan zegt:

      beste Bertine,

      de Siemens downdraft LD88WMM66 en de EX877LVV5E zijn inderdaad goed in te bouwen. is echter wel per situatie verschillend. het handigste is om even een mail te sturen met tekening dan kunnen we gerichter adviseren.

      • Henkjan zegt:

        Die ervaringen hebben wij ng niet teruggekoppeld gekregen. Sterker nog we hebben de Glass downdraft van Neff en Siemens inmiddels meerdere malen geinstalleerd naar volle tevredenheid van de klanten. Echter wel alleen in een opbouw variant ! dus direct gekoppeld aan de kookplaat anders ligt de afzuiging te ver af van het kookgedeelte

    • Henkjan zegt:

      De invulling hant dan af van de afmeting van de huidige downdraft. Indien deze niet groter is dan de maatvoering van de glasdraftair dan is dat ter plekke aan te passen.

      U kunt een formulier invullen op onze website vandaar uit kunnen we u adviseren over de mogelijkheden!!

    • Henkjan zegt:

      De Siemens ex875lyc1 wordt niet aangegeven als mogelijke combinatie. Op zich zou je die natuurlijk wel kunnen combineren maar dan moet je de downdraft las van de kookplaat monteren.

  2. Leonie zegt:

    Ik vraag me af of deze (of een andere) downdraft te combineren is met een oven. Doordat we een kleine keuken hebben moet de oven onder de kookplaat. Afzuiging in de kookplaat gaat dan niet (behalve met Gutmann so lijkt het), maar gezien we een aanrecht van 75cm diep krijgen vraag ik me af of downdraft wel een optie zou kunnen zijn, gezien deze afzuiging achter de oven door kan lopen en ook het apparaat zelf niet in de weg zit daar waar de oven zit. Of vergis ik mij hierin?

  3. Kiki zegt:

    Hoe zit het met het kastje onder deze afzuiging, neemt deze veel in beslag van dit kastje? En is het mogelijk hieronder nog een (inbouw) oven te plaatsen?

    • Henkjan zegt:

      Deze Siemens downdraft heeft wel wat ruimte nodig. Hangt uiteraard af van de keuze van recirculatie of afvoer naar buiten. a.d.h.v. een tekening kunnen we goed bepalen wat er mogelijk is

  4. Mevr. Jansen zegt:

    Beste Henkjan,
    Wij willen de iq700 90cm kookplaat combineren met de iq700 90 cm downdraft afzuigkap. Het gaat om de verzonken modellen. Voor de werking is het beter als de afstand natuurlijk niet te groot is.
    Hoe wordt dit meestal en eigenlijk het best ingebouwd? Tegen elkaar of met een klein stuk zichtbaar keukenblad ertussen? En zo ja, hoe groot is dat stuk dan?
    Bij voorbaat dank,
    Groet,
    Mevr. Jansen

    • Henkjan zegt:

      normaliter moet er minimaal 6 cm (afhankelijk materiaal werkblad) tussen de kookplaatuisparing en de uitsparing voor de downdraft zitten.

      dat kan ook meer zijn maar dan komt de afzuiging nog verder van de kookplaat af wat het afzuigresultaat negatief beinvloedt. niet aan te raden.

  5. Pingback: Berbel Performance en Infinity, meermaals bekroond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *