Siemens Glass draft air, kookveldafzuiging mooi en zeer goed werkend

We hadden de losse downdraft al enige jaren uit ons verkoopprogramma gehaald. Niet geheel zonder reden. De downdraft die achter een kookplaat is te monteren werkte eenvoudig weg niet goed genoeg. Daar is met de komst van de glass air draft verandering in gekomen. Siemens (zelfde model ook verkrijgbaar bij Neff en Bosch) brengt met deze kookplaat afzuiging een zeer fraaie oplossing. Niet alleen werkt deze fantastisch maar ziet er ook nog eens geweldig uit.

Siemens losse werkbladafzuiging te koppelen met 5 inductiekookplaten

Onder de nummers LD88WMM66 en LD88WMM65 levert Siemens 2 varianten. Het eerste model is bedoeld voor opbouw , de tweede voor vlakintegratie. Deze opbouw LD88WMM66 wordt i.c.m. een inductiekookplaat  1 grote strakke kookplaat (zoals in filmpje). Dit in tegenstelling tot de vlak in te bouwen LD88WMM65  die los van de kookplaat wordt ingebouwd. Bijzonder is de flexibiliteit die u heeft in de te combineren inductiekookplaten. Van de basis (reeds uitgebreide) EX877LVV5E tot een inductiekookplaat met full flex inductie EZ877KZY1E  (de kookplaat is 1 grote kookzone). De standaardmaat van deze losse kookplaat afzuiging module bedraagt 781 x 123 x 781 MM. Uiteraard corresponderen deze maten met die van de bijpassende inductiekookplaten.

Bijzonder design en techniek van de Siemens LD88WMM66 en LD88WMM65

Siemens heeft zijn huiswerk goed gedaan. De downdraft was op sterven na dood, door de slechte prestaties. Hierdoor kon de kookplaat met geïntegreerde afzuiging de plaats van de downdraft moeiteloos innemen. Echter biedt Siemens met de glass draft air een uniek product welke zeker een plekje zal veroveren in de markt. Allereerst het opvallende design met de glazen plaat welke omhoog komt. Deze glazen plaat kunt u bedienen met een handige app op uw mobiel of met de kookplaat. Laatste sluit qua bediening naadloos aan op de glas draft air.

Om een en ander op te vrolijken kunt u de glasplaat voorzien van alle kleuren van de regenboog. We merken dat design en uitstraling van de kookplaat met afzuiging steeds belangrijker wordt. Hier zijn ze goed in geslaagd.

Nog belangrijker dan dit opmerkelijke design is natuurlijk de werking van de afzuiging. Met de gepatenteerde guided air technologie wordt lucht achter de glasplaat omhoog geblazen. Hierdoor ontstaat er “onderdruk” aan de kookzijde. Deze zorgt ervoor dat kookluchten in de afzuiging terecht komt en niet over de glasplaat verdwijnt. Ook de pannen voor aan de kookplaat krijgt hierdoor minder kans om te ontsnappen. Zeker als u deze speciale pannen gebruikt.

Veel mogelijkheden maar ook onmogelijkheden!

De maatvoering van deze kookveld afzuiging modules maakt het zelfs mogelijk deze combinatie in een IKEA keuken toe te passen. Uiteraard met de nodige aandachtspunten, maar dat geldt ook voor inbouw in andere keukenmerken. Zoals aangegeven vlak in te bouwen en als 1 geheel als opbouw. Daarnaast kunt u de kookveldafzuiging voorzien een recirculatie module. Dat kan in een cleanair plus recirculatie set of met een regenereerbare recirculatie set. De laatste gaat wat langer mee, per saldo zijn dit soort oplossingen gemiddeld even duur. De lucht kunt u ook afvoeren. De planning daarvan is wat ingewikkelder, niet onmogelijk.

Interessant is dat de motor op (maximaal 3meter) afstand geplaatst kan worden. Goed voor het reduceren van geluid. Hiervoor is wel een speciale accessoire nodig.

De combinatie van losse inductie kookplaat met losse afzuiging vereist wel een minimale bladdiepte. Dit betekent dat normaal gesproken het niet past in een werkblad tegen de muur , tenzij deze minimaal 75 cm diep is! Dat hoeft niet uitzonderlijk te zijn, maar wel iets om rekening mee te houden. Op een gemiddeld eiland blad zal het altijd wel passen. Laat u altijd even goed adviseren dan hoeft het nooit fout te gaan.

Prijzen van de Siemens LD88WMM66 en LD88WMM65

De basis modules hebben beide een consumenten adviesprijs van € 2999,00. Hier komt dan de aanschaf van een inductiekookplaat nog bij. De meest gangbare heeft een consumentenprijs van € 2249,00. (vraag onze prijs hier op) We zouden deze Siemens combinatie het beste kunnen vergelijken met de Novy Panorama. Als we dan heel eerlijk zijn dan moet de Panorama toch wel op veel fronten het onderspit delven. Onze voorkeur gaat dan toch uit naar de Siemens variant. Zoals gebruikelijk is nagenoeg dezelfde oplossing ook bij Neff en Bosch verkrijgbaar.

Eind oordeel over de kookplaat afzuiging LD88WMM66 en LD88WMM65

Het mag duidelijk zijn wij zijn zeer enthousiast over deze nieuwe telg in de wereld van werkbladafzuiging. De voornaamste redenen daarvoor”

  • Schitterend uniek design
  • Uitstekende werking met een afzuiging aan de achterzijde van de kookplaat.
  • Flexibiliteit en vrijheid van keuze van bijpassende inductiekookplaten
  • Doordachte vlakinbouw en opbouw situatie
  • Motor is op afstand te plaatsen
  • Stevige maar (in dit segment) concurrerende prijsstelling

De beperkingen zijn:

  • Benodigde minimale diepte van het werkblad.
  • De slechte bereikbaarheid van filters
  • De ruimte die opgeofferd moet worden om het in te kunnen bouwen
Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *