De inductiekookplaat met ingebouwde afzuiging (type HIDD7472EV) van het merk ATAG biedt je net even een ander design dan andere merken. Het matzwarte glas geeft deze kookplaat met werkbladafzuiging een stijlvolle, industriële uitstraling en kan volledig in het aanrechtblad worden verwerkt. Super strak.

ATAG

Alle ATAG keukenapparatuur is van Nederlandse makelij. Al meer dan 70 jaar levert deze oer-Hollandse fabriek kookapparatuur van hoge kwaliteit en superieur vakmanschap. Met oog op design én functionaliteit!

Inductiekookplaat met geïntegreerde afzuiging

Hoewel ATAG verschillende soorten fornuizen en kookplaten aanbiedt, wordt een ingebouwd afzuigsysteem alleen aangeboden in combinatie met een inductie kookplaat. Deze inductiekookplaten met afzuiging hebben naast een prachtig en tijdloos design ook een krachtige afzuiging. Wasem kan direct naar buiten worden afgevoerd maar ook via een recirculatie systeem in combinatie met koolstoffilters.

ATAG HIDD7472EV

Kenmerken ingebouwde wasemafzuiging

Als je kiest voor een inductiekookplaat met ingebouwde wasemafzuiging van ATAG, dan wil je natuurlijk exact weten wat je kunt verwachten. We hebben de meest gangbare kenmerken van ATAG inductiekookplaten met geïntegreerde wasemafzuiging op een rijtje gezet:

  • Automatische naloopstand van 15 minuten (handmatig aan te passen)
  • Meerdere snelheden en een intensief stand
  • Automatische terugschakeling bij intensiefstand
  • Indicatoren die aangeven wanneer het vetfilter moet worden gereinigd
  • Reinigingsindicatie voor het koolstoffilter

Ieder specifiek model heeft hiernaast ook zijn eigen kenmerken die bepalend kunnen zijn voor de kookplaat van jouw keuze. Je kunt bij het met ATAG dus precies de inductiekookplaat met werkbladafzuiging kiezen die aan jouw eisen voldoet.

ATAG 70 cm inductiekookplaat met werkbladafzuiging

Met een ATAG kookplaat type HIDD7472EV kook je met behulp van inductietechnologie. Dit is veel beter voor het milieu omdat koken op gas een zwaardere milieu-impact heeft. Elektrisch koken heeft dus de voorkeur en koken op inductie verbruikt het minste energie. Dit is goed voor het milieu én je portemonnee. Dit type inductiekookplaat heeft zelfs extra milieuvriendelijke functies.

Omdat ATAG type HIDD7472EV slechts 70 cm breed is neemt hij niet al te veel ruimte in beslag op je aanrechtblad of kookeiland. Toch kun je er uitstekend met vier pannen tegelijkertijd op koken. Ook biedt deze afmeting ruimte om aan de slag te gaan met een grillplaat of Teppan Yaki bakplaat.

Inductiekookplaat type HIDD7472EV

Naast het feit dat ATAG type HIDD7472EV past op ieder aanrecht of keukenblok, is het een plaatje is om te zien. Bovendien biedt deze inductiekookplaat functionaliteiten waar je je voordeel mee kunt doen. Je kunt het bedieningspaneel helemaal personaliseren qua geluid, helderheid en signaleringen. Ook heeft hij verschillende handige bedieningsmogelijkheden en een aantal extra veiligheidstoepassingen.

Slimme bedieningsfunctionaliteiten zijn bijvoorbeeld de Direct Touch Central Slider. Hiermee kun je met één licht veeg van je vingertoppen de functionaliteiten van kookplaat in- en uitschakelen. Met de speciale pauze toets maak breng je de intensiteit van de kookzone met één aanraking terug naar een zeer laag vermogen. Heel handig als je onverwacht gestoord wordt tijdens je culinaire inspanningen.

Je kunt je overigens culinair op verschillende manieren uitleven met deze ATAG inductiekookplaat. Zo beschikt deze plaat over Bridge Induction. Hiermee maak je van twee kookzones één grote zone waarop je met een grote, ovale pan aan de slag kunt. Je kunt deze gekoppelde kookzones ook gebruiken als je wilt kokkerellen met een inductie grillplaat of een Teppan Yaki inductiebakplaat.

Ook veilig koken is een groot voordeel van inductiekookplaten. Type HIDD7472EV biedt extra veiligheid tijdens het koken. Bijvoorbeeld met een centrale toets waarmee je de gehele kookplaat en alle kookzones met één aanraking kunt uitschakelen. De kookplaat beschikt ook over automatische uitschakeling wanneer er sprake is van oververhitting. Hij geeft een restwarmte indicatie aan en hij heeft een kinderslot waarmee je geen risico loopt dat de kookplaat onbedoeld wordt ingeschakeld.

Afzuigcapaciteit van de HIDD7472EV

Over de capaciteit en intensiteit van de geïntegreerde werkbladafzuiging in de kookplaat kunnen we kort zijn. Deze is uiterst krachtig en adequaat. Het afzuigmechanisme wordt automatisch bij het gebruik van de kookplaat ingeschakeld. Dit noemt ATAG AutoSync. Dit is overigens handmatig aan te passen.

De ingebouwde afzuigunit van ATAG type HIDD7472EV kent maar liefst 10 snelheden. De meest krachtige afzuiging is de intensiefstand. Deze intensiviteit heeft een afzuigcapaciteit (debiet) van 630 m3/h (kubieke meter kookwasem per uur). Hiermee wordt zelfs hevige kookwasem op vier kookzones tegelijkertijd, nog steeds zeer adequaat afgevoerd.

De afzuigunit die in type HIDD7472EV is ingebouwd is geschikt voor afvoer naar buiten en recirculatie. Door zijn compacte afmetingen past hij in een standaard keukenmeubel van 60 cm. Het recirculatiesysteem bestaat uit een vetfilter en een koolstoffilter. Er verschijnt een seintje op de kookplaat zodra deze gereinigd moeten worden.

Reinigen type HIDD7472EV met geïntegreerde afzuiging

Deze matzwarte glazen inductiekookplaat van ATAG heeft een geborsteld patroon. Het grote voordeel hiervan is dat niet iedere aanraking resulteert in een vingerafdruk. Toch is het verstandig om de kookplaat dagelijks met een vochtige, zachte doek af te nemen. Je kunt eventueel een milde zeep (bijvoorbeeld afwasmiddel) gebruiken. Nadrogen met een zachte doek voorkomt strepen. De geïntegreerde afzuigunit kun je uitnemen om schoon te maken of je kunt dit door de vaatwasser laten doen.

ATAG 70 cm inductiekookplaat met geïntegreerde afzuiging kopen

Is ATAG type HIDD7472EV de kookplaat met werkbladafzuiging van jouw keuze of twijfel je misschien nog? Ben je niet zeker of type HIDD7472EV mogelijk is in jouw keuken of als je andere vragen hebt, neem vooral vrijblijvend contact met ons op. Stuur een email of laat je gegevens achter in ons contactformulier zodat wij contact met jou op nemen.

Wij staan je graag te woord en zijn meer dan bereid om antwoord te geven op je vragen. Wil je ATAG 70 cm inductiekookplaat met werkbladafzuiging type HIDD7472EV aanschaffen? Wij geven jou een offerte op maat, eventueel inclusief de plaatsing in jouw keuken.

Foto's ATAG HIDD7472EV

ATAG HIDD7472EV
Panorama 120 Pro