Als je de keukenmarkt van dichtbij hebt gevolgd , dan kan je concluderen dat de kookplaat met afzuiging, de grootste verandering in de keuken is sinds decennia. Want geen enkel inbouwapparaat heeft zoveel impact gehad als de kookplaat met afzuiging. Mocht u nog niet volledig op de hoogte zijn van wat een inductie kookplaat met afzuiging is, dan leggen wij dat graag aan u uit.

De kookplaat met afzuiging vervangt 2 apparaten

Als u in de laatste 6 jaar niet uw keuken hebt vervangen zult u bij een nieuwe keuken niet direct gedacht hebben aan werkbladafzuiging. U  bent nog gewend aan de losse kookplaat met daarboven een wand afzuigkap of een eiland afzuigkap. Die lompe units waar u altijd u hoofd aan stoot, zoveel lawaai maken dat je elkaar niet kunt verstaan. Bovendien ook vaak met een bedenkelijke afzuig kwaliteit. Gelukkig voor ons is er al heel lang nagedacht over afzuiging direct bij de bron. Wanstaltige oplossingen die duur zijn en daarnaast slecht werkten. Tot dat Bora de basic introduceerde.

Bora Basic de voorvader van alle kookplaten met afzuiging

Ere wie ere toekomt. Want Bora heeft deze keuken revolutie in gang gezet. Alhoewel nog maar 6 jaar in de markt, is de kookplaat met afzuiging niet meer weg te denken in een keuken. Althans als u goed voorgelicht wordt en de juiste keuzes maakt. Onvoorstelbaar dat grote merken pas zo laat ingesprongen zijn op deze ontwikkeling. Zeker als je in ogenschouw neemt dat de losse afzuigkap en losse kookplaat  geminimaliseerd worden.

Wat maakt de kookplaat met afzuiging dan zo speciaal?

Als je een product in de markt zet die nagenoeg  op alle vlakken een verbetering opleveren dan is dat meer dan speciaal. Bora heeft dat gerealiseerd. Overtuig uzelf.

De kookplaat met afzuiging, omdat uw keuken er mooier van wordt

Smaken verschillen natuurlijk, maar een echt mooie afzuigkap, daar zijn er niet veel van. Misschien een design afzuigkap van € 3000,00. Hoe dan ook het ding hangt altijd in de weg. Daarnaast neemt het  ruimte in beslag en is bepalend voor je keukendesign. Werkbladafzuiging creëert ruimte in je keuken. Ruimte die je zinvol kunt invullen met mooie objecten. Bijvoorbeeld een fraaie lamp boven je kookeiland.

De kookplaat met afzuiging omdat het er stiller van wordt

Het is heel simpel. Doordat de afzuiging ruim een halve meter verder van uw oren verwijderd is, is het geluidsniveau daardoor al stiller. Daarnaast zal, afhankelijk van het merk en model, een stillere motor, betere afzuigtechniek verder bijdragen aan minder storend geluid. Sommige merken hebben de technieken al dusdanig door ontwikkelt dat u versteld zult staan van het geluidsniveau (Bora, Neff, Gutmann bijvoorbeeld) Onderdeel daarvan is het gebruik van de juiste afvoerbuizen, welke weerstand verminderend zijn. Daardoor een positieve invloed hebben op het geluid.

Werkbladafzuiging omdat het beter afzuigt

Als u gaat nadenken over een kookplaat met afzuiging, dan komt u waarschijnlijk uit de situatie dat afzuigkappen nauwelijks werken. Het gaat beter worden, veel beter! Vele honderden kookplaten met afzuiging hebben we inmiddels geleverd en eigenlijk nog nooit gehoord dat de afzuiging niet goed werkt (buiten een paar uitzonderingen dan AEG bv) Zolang de afzuigsnelheid hoger is dan de stijg snelheid van kooklucht, worden deze keurig afgezogen. Bora claimt zelfs een cleanrate van 100%. Als je dat vergelijkt met het rendement van een goede afzuigkap (rendement maximaal 70%), dan is de keuze snel gemaakt. Een kanttekening moet we er wel bij plaatsen. Want bij hogere pannen wordt niet alles afgezogen. (tenzij u onze downdraftpannen gebruikt natuurlijk)

Kookplaten met afzuiging omdat ze eenvoudiger te onderhouden zijn

Kent u ze, de afzuigkappen waar het vet afdruipt. Ook al maakt u ze regelmatig schoon, dan nog druipt het vet zo weer uit het filter. Zwaartekracht heet dat. Boven u hoofd schoonmaken, vetfilters die lastig te verwijderen zijn, en kleppen die steeds moeilijker open gaan. Hoe fijn dat je dan heel simpel  de vetfilters uit je kookplaat met afzuiging kunt halen. Simpeler kan het niet. Een inductiekooplaat biedt daarnaast het voordeel dat het gladde oppervlakte simpel is te reinigen.

Kookplaten met afzuiging omdat u uiteindelijk voordeliger uit bent

U zult ongetwijfeld denken dat kookveldafzuiging een dure oplossing is. Duurder dan een losse kookplaat en een losse afzuigkap. Dat kan maar hoeft zeker niet het geval te zijn. Allereerst zien we natuurlijk de overstap van de gaskookplaat naar de  inductiekookplaat. Laatste is in het geval u een goede inductiekookplaat neemt wat duurder dan de gaskookplaat. Vervolgens hebben we een afzuigkap. In een eiland opstelling zal deze aanzienlijk duurder zijn. Bij mekaar opgeteld komt een aanschafprijs  van de 2 losse apparaten (voor een gemiddeld goed A merk) al gauw op minimaal € 2000,00. Voor dat geld koopt u ook een goede instap kookplaat met afzuiging.

Recirculatie of afvoer naar buiten

Een bekend dilemma bij de keuze van de juiste werkbladafzuiging. Om een goede keuze te maken zijn er heel veel variabelen welke afgevinkt moeten worden. Als een afvoer naar buiten goed te realiseren is, zou dat altijd onze voorkeur hebben. Ten eerste omdat u dan de vochtige kooklucht naar buiten brengt. Ten tweede omdat u nooit meer filters hoeft te vervangen. Uiteraard zijn er veel situaties denkbaar waar afvoer naar buiten niet realiseerbaar is, of in verhouding heel duur. Er zijn tal van recirculatie opties die kwalitatief steeds beter zijn.

Houdt wel rekening dat voor het afvoeren van luchten de afvoerbuizen van Bora of Naber gebruikt moeten worden. Afvoerbuizen met een luchtgeleiding welke weerstand verminderen, en dus zorgen voor een betere werking van uw kookplaat met afzuiging.

Vervangen van een gaskookplaat / inductiekookplaat voor één met afzuiging!

Met grote regelmaat voeren wij dit soort klussen uit! Hiervoor kunt u op onze website een aanvraag doen. Houdt rekening dat we daarvoor foto’s en informatie nodig hebben.

Meer informatie over de aanschaf van een kookplaat met afzuiging vindt u op onze wesbsite