De ATAG inductiekookplaat met geïntegreerde afzuiging type HIDD8471LV biedt jou vele functies en mogelijkheden om al je culinaire avonturen te laten slagen. De kookplaat heeft een zwart glazen uitvoering en vier koppelbare inductiekookzones. Ideaal als je graag met grote pannen werkt of wilt koken met een inductie grillplaat of Teppan Yaki inductiebakplaat.

ATAG keukenapparatuur

Het Nederlandse bedrijf ATAG is al meer dan 70 jaar een toonaangevende fabrikant van keukenapparatuur. Altijd inspelend op actuele trends en de behoeften van mensen die keuken apparatuur van hoge kwaliteit in hun keuken wensen. Of je nu je kookzones wilt gebruiken op je aanrechtblad of op een kookeiland of kookblok, met een ATAG kookplaat heb je iets goeds in je keuken. En als je gaat voor duurzaamheid en milieuvriendelijk koken, dan kies je natuurlijk voor een ATAG inductiekookplaat. Mocht je dan ook nog eens van een hinderlijke afzuigkap boven je kookgedeelte af willen, dan is er eigenlijk maar één logische keuze: een ATAG inductiekookplaat met geïntegreerde afzuigunit!

ATAG HIDD8471LV

Inductiekookplaat met wasemafzuiging

De ATAG inductiekookplaat met werkbladafzuiging is niet alleen ruimte besparend. Hij is ook een plaatje om te zien. Hij past bij iedere keukenstijl en kan zowel in je aanrechtblad als op je aanrechtblad worden gemonteerd. Ook kun je kiezen voor een wasemafvoer naar buiten of, mocht dit niet mogelijk of niet wenselijk zijn, je kunt de kookdampen door middel van recirculatietechniek laten afvoeren. In dit laatste geval zorgen het vetfilter en actieve koolstoffilters ervoor dat vettige wasem weer schoon en geurloos je keuken in wordt geblazen.

ATAG type HIDD8471LV

Dit type ATAG inductiekookplaat is uitgerust met een ingebouwd afzuigsysteem. Dit systeem bevindt zich in het midden van de kookplaat en vormt een mooi vierkant met ronde hoeken. Het zwarte glas van de inductiekookplaat geeft je aanrecht of kookblok een strak en luxe uitstraling. Maar hoewel een mooi design natuurlijk prettig is, wil je ook dat je kookplaat gebruiksvriendelijk is en dat de functionaliteiten jouw culinaire inspanningen ondersteunen. Dit is bij type HIDD8471LV van ATAG dan ook zeker het geval.

Functionaliteiten ATAG HIDD8471LV

Naast de standaard functionaliteiten als een automatische naloopstand van de afzuiging, een kinderslot en een restwarmte indicatie per kookzone, biedt ATAG HIDD8471LV meer. Een kleine opsomming van de ondersteunende functies die deze inductiekookplaat met geïntegreerde afzuiging zo bijzonder maakt:

  • Iedere kookzone heeft een eigen timer met uitschakelfunctie
  • Een boostfunctie op alle kookzones (voor extra snelle verhitting)
  • Speciale programma’s voor smelten, sudderen en warmhouden
  • Automatische uitschakeling bij oververhitting
  • Automatische kookduurbegrenzing
  • Afzuiging met intensief stand die automatisch terugschakelt

Deze functionaliteiten zullen je kookplezier verhogen en ondersteunen je tijdens het bereiden van je gerechten.

Inductiekookplaat van HIDD8471LV

De ATAG inductiekookplaat beschikt over 4 kookzones. Deze zones zijn koppelbaar met behulp van de bridgefunctie. Bij type HIDD8471LV van ATAG kun je zowel de twee rechter als de twee linker kookzones koppelen. Ideaal voor als je gebruik wilt maken van een grillplaat of Teppan Yaki bakplaat én een grote of ovale pan. De inductiekookplaat is 87 cm breed dus je hebt ruimte genoeg. Je bedient de kookplaat door middel van full touch control. Dit houdt in dat een simpele aanraking met je vingertop voldoende is om zowel de kookplaat als de ingebouwde afzuiging te bedienen.

Geïntegreerde wasemafzuiging type HIDD8471LV

Het afzuigsysteem van deze ATAG kookplaat houdt je huis vrij van kookluchten en wasemdampen. Je hebt beschikking over vijf afzuigstanden waarvan één intensiefstand. Welke afzuigcapaciteit je inschakelt is van een aantal zaken afhankelijk. Indien je bijvoorbeeld met hogere pannen werkt, dan kan het handig zijn om de intensiteit iets op te hogen. De afstand tussen het ingebouwde afzuigsysteem en de kookwasem is dan immers groter dan wanneer je bijvoorbeeld met een koekenpan aan het kokkerellen bent. Een tip: als je met hogere inductiepannen kookt, dan kun je de kookstoom helpen om naar beneneden te gaan door de deksel iets schuin op de pan te leggen. Aan de kant van de afzuiging plaats je de deksel dan over de pan.

Door middel van het twin filter systeem van ATAG wordt de kookwasem dubbel gezuiverd door één filter. Het is dan ook verstandig om deze regelmatig te reinigen.

Reiniging ATAG inductiekookplaat met ingebouwde afzuiging

Zodra het vetfilter moet worden gereinigd, dan geeft type HIDD8471LV dit aan. Dit type beschikt ook over een reinigingsindicatie voor het koolstoffilter. Het RVS filter kun je uitnemen en afwassen met warm water en een mild afwasmiddel of je kunt hem in de vaatwasser doen. Het glas van de kookplaat maak je schoon met een zachte doek die je vocht maakt met warm water. Eventueel kun je gebruik maken van een mild afwasmiddel. Na het afnemen van de kookplaat maak je deze droog met een zachte doek. Microvezeldoekjes zijn uiterst geschikt hiervoor.

Aanschaf en advies ATAG inductiekookplaat met werkbladafzuiging

De inductiekookplaat met geïntegreerde afzuigunit van ATAG biedt jou eigenlijk alles wat je nodig hebt om met plezier te koken. Heb je vragen of wil je advies met betrekking tot jouw specifieke wensen of situatie, neem dan vrijblijvend contact met ons op. Via email of contactformulier kun je ons je situatie voorleggen. Wij nemen dan contact met je op om je te informeren. Ook kunnen wij je op basis van informatie die jij ons verschaft, een scherpe offerte voor de ATAG type HIDD8471LV doen. Zelfs inclusief eventuele plaatsing.

Foto's ATAG HIDD8471LV

ATAG HIDD8471LV