In de XPURE serie is de Bora PUXA de kookplaat welke geschikt is voor het maken van een afvoer naar buiten. Hiervoor is een  speciaal ontwikkeld programma aan buizen en bochten beschikbaar. Dit geïntegreerde systeem wordt als Bora ecotube geleverd met een passende muurdoorvoer.

Bora PUXA geruisloos afvoeren van kookluchten

Ondanks dat recirculatie best goed werkt, kan het toch niet op tegen het afvoeren van kookluchten naar buiten. Inmiddels is door (o.a. Naber) meerder bedrijven uitvoerig onderzoek gedaan naar het warmteverlies door het afvoeren van kookluchten. Hieruit blijkt dat dit zeer beperkt. Cruciaal is wel een zeer goede afsluiting met een muurdoorvoer met thermische sluiting. Eentje die koude lucht buiten houdt en warme lucht binnen.

De bora ecotube buizen zorgen i.c.m. de Bora PUXA voor een geïntegreerd systeem wat minimale lucht weerstand kent. Samen met de sterk verbeterde motor van de afzuiging is het een van de meeste stille oplossingen in de markt.

Wij helpen u graag met het aanbieden van de passende afvoerbuizen. Vraag uw advies aan. We kunnen u voorzien van een duidelijke afvoertekening, waarmee u goed kunt zien hoe de afvoer gaat lopen.

Veel ruimte op het kookveld van een PUXA

We kunnen er niet om heen de XPURE serie biedt de meeste ruimte op een kookplaat. Bora heeft een slimme truc uitgehaald en de bediening onder de instroomring geplaatst. Hierdoor is de effectieve afzetruimte een stuk groter. Hierdoor kunt u zelfs 5 pannen kwijt op de 2 kookvelden. Beide zijden van de kookplaat zijn eenvoudig te koppelen met een bridgefunctie. 3 pannen aan 1 zijde is dan mogelijk, waarvan er 2 wel met een zelfde stand bedient moeten worden.

De vernieuwde Scontrol van de Bora PUXA

Niets is irritanter dan een niet goed werkende bediening van een inductiekookplaat. Daar hoeft u bij de Bora PUXA niet bang voor te zijn. Want de verbeterde bediening van de XPure en Pure serie zijn uitstekend. Ook met vette vingers.

De intuïtieve bediening zorgt dat u snel en simpel alle kookzones bedient. U stelt eenvoudig de timer in, koppelt zones tot 1 geheel en bepaalt de hoogte van de afzuiging.

Fraaie uitstraling van de volledig zwarte Bora PUXA

Het zijn details maar wel steeds vaker belangrijke. Men wil eenvoudigweg een mooie kookplaat met afzuiging. Bora is daar met de PUXA goed in geslaagd. Niet alleen is de kooklaat zwart maar ook de ronde instroomring.

De prijs van een Bora PUXA

De prijs ligt iets lager dan de recirculatie variant. Deze heeft een koolstoffilter wat het duurder maakt. Natuurlijk moeten we bij de initiële aanschaf ook de afvoerbuizen en muurdoorvoer optellen. Gemiddeld genomen, is onze ervaring, ligt de terugverdien tijd van de extra investering op 4-5 jaar. Als je dan toch de keuze hebt dan is die snel gemaakt!

Voor goed advies en dito prijs, meldt u zich vrijblijvend op onze website

Foto's Bora Puxa

Bora X-Pure PUXU
Bora Puxu Kookplaat

Videos Bora Puxu

Variabele warmhoudfunctie van Bora PUXU maakt koken nog leuker.

Ook  het onderhoud  van het vetfilter en de instroomring van  de Bora PUXU is super simpel.

Door de beperkte inbouwdiepte van de Bora PUXU, houdt u maximale ruimte over onder de kookplaat.

Het geluidsniveau van de Bora PUXU is onovertroffen laag!

De Bora PUXU heeft met haar flexibele kookzones en slimme bediening, heel veel ruimte voor pannen!

De intuïtieve S control bediening van de Bora PUXU werkt subliem goed en doeltreffend.