De Bora PUXU van de uitvinders van de kookplaat met geïntegreerde afzuiging.  De opvolger van de Bora Basic BFIU biedt nog meer. Deze recirculatie variant van de XPure serie beschouwen wij nog steeds als 1 van de beste kookplaten in de markt. Wij vertellen u graag waarom!

De Bora PUXU is stiller

Als we terug denken aan de tijd dat een afzuigkap nog boven een kookplaat hing, dan is het minder aantal decibellen  van de PUXU een verademing! De verwende consument wordt steeds veeleisender. Ook  aan de kookplaat met afzuiging worden stevige eisen gesteld. Dientengevolge heeft ook Bora de motor van de Bora basic sterk verbeterd. Dit heeft geresulteerd in een veel stillere en energiezuinigere motor in de Bora PUXU.

In de recirculatie uitvoering is het vooral het geluid van de uitstroom achter de kast die u nog hoort. Echter is dit  zeer beperkt.

Bora PUXU prima, afvoeren van lucht beter?

Recirculatie werkt best goed, maar er gaat toch niks boven het afvoeren van lucht naar buiten. Niet alleen bent u dan de kookluchten kwijt, ook het kookvocht wordt zo geloosd. Met de Bora PUXA heeft u de oplossing die daarvoor geschikt is. Deze kan geleverd worden met bijpassende buizen en een muurdoorvoer!

De Bora PUXU heeft meer ruimte

Met een afmeting van 830 x 515 MM is de PUXU behoort deze tot de grotere kookplaten met afzuiging. Mede door de positie van de bediening is de afzet ruimte op de kookvelden zeer groot te noemen.  Deze bevindt zich direct onder de ronde instroomring. Hierdoor blijft er meer ruimte over voor pannen!

Eigenlijk een van de weinige kookplaten waar onze extra large tepan yaki of grilplaat op geplaatst kan worden.  De flexibele zones zijn tot 2 grote kookzones te koppelen. U kunt 4 grote pannen bedienen, maar ook 5 pannen plaatsen!

De Bora PUXU werkt met een eenvoudige bediening

De intuïtieve Scontrol bediening van de PUXU  werkt eenvoudig en snel. Hiervoor hoeft u geen lessen te volgen. Met een simpele vinger beweging activeert en bedient u de verticale bediening. Uiteraard wel even het boekje doorlopen om de speciale functies te vinden. Mede door logische en simpele opzet van deze bediening, heeft u dit binnen no-time onder de knie!

De blauwe bedieningslichtjes op de verder zwarte plaat, geeft net wat extra cachet aan de Bora PUXU.

Super mooi design van de Bora PUXU

Het oog wil ook wat. Steeds vaker is een volledig zwarte kookplaat gewenst. De Bora PUXU is met haar minimale tekening zo’n fraaie kookplaat. In het midden is de kookplaat voorzien van een mooie instroomring. Wilt u het allemaal nog strakker? Dan bouwt u deze kookplaat ook vlak in.

Als u voor een opbouw oplossing gaat , dan biedt Bora  zwart gepoedercoate metalen afwerk strips. Deze dienen in eerste aanleg als bescherming van uw kookplaat. Ook al is de kookpaat van een gehard glas, het kan natuurlijk altijd stuk!

Eenvoudiger schoon te maken en te onderhouden

Ook op dit vlak is de PUXU aanzienlijk verbeterd. Daar waar de recirculatie filters in de basic nog onder de kookplaat zaten, zijn die in XPURE serie vanaf de bovenzijde te benaderen. Onder de instroomring  bevinden zich het vetfilter en de koolstoffilters. De PUXU waarschuwt u wanneer het vetfilter schoon gemaakt moet worden en wanneer de koolstoffilters PUAKF vervangen moeten worden.

Deze PUAKF filters gaan tussen 9-12 maanden mee. De levensduur hangt af van het gebruik van de kookplaat. Gebruikt u deze weinig of juist veel? Grilt U, bakt U, en wokt u veel? Via onze website www.kookplaatafzuigfiltershop.nl kunt u die voordelig aanschaffen

Bora PUXU goed in te bouwen, maar wel met aandachtspunten

Het inbouwen van een Bora PUXU zou u met enige fantasie zelf kunnen doen. Alles valt en staat bij het zorgdragen voor een goede ventilatie in en onder de kasten! Hiervoor zijn er wel een aantal aanpassingen nodig. Goed om die op voorhand in beeld te hebben. Wij kunnen u daarover informeren..

Bora PUXU prijs

Voor een inductie kookplaat met afzuiging valt de XPURE serie in het hogere segment. We moeten deze afzetten tegen werkbladafzuiging van Miele, Gaggenau, Novy panorama en Gutmann. De prijs van een PUXU begeeft zich ook ij deze prijsrange. U kunt deze via de website opvragen. Normaal gesproken hebben we een ruime voorraad van Bora en kunnen we binnen enkele dagen leveren!

Foto's Bora Puxu

Bora X-Pure PUXU
Bora Puxu Kookplaat

Videos Bora Puxu

Variabele warmhoudfunctie van Bora PUXU maakt koken nog leuker.

Ook  het onderhoud  van het vetfilter en de instroomring van  de Bora PUXU is super simpel.

Door de beperkte inbouwdiepte van de Bora PUXU, houdt u maximale ruimte over onder de kookplaat.

Het geluidsniveau van de Bora PUXU is onovertroffen laag!

De Bora PUXU heeft met haar flexibele kookzones en slimme bediening, heel veel ruimte voor pannen!

De intuïtieve S control bediening van de Bora PUXU werkt subliem goed en doeltreffend.

Het wisselen van het Bora PUXU filter PUAKF kan niet eenvoudiger.