Gratis advies over lucht afvoer!

In de praktijk de beste manier om van nare luchten af te komen, maar dat geldt alleen als u het op een goede manier doet. Niet voor niets zijn er meerdere leveranciers (siemens, neff, gaggenau, miele, aeg, abk, gutmann, bauknecht en bora) van afzuigkappen en werkbladafzuiging die de garantie afhankelijk kunnen stellen van een goede afvoer.

Het principe is redelijk simpel. Een goede afvoer wordt bepaald door het vermogen van uw werkbladafzuiging, de afstand tot aan de buitenlucht, het aantal bochten en het type afvoerbuizen.

De meeste kookplaten met afzuiging hebben een vermogen van rond de 650 M3/h. Vergelijkbaar met het vermogen van een gemiddeld goede afzuigkap. Een standaard afzuigkap blaast eigenlijk altijd uit naar boven of opzij, terwijl de afzuiging onder kookplaat naar beneden blaast. In 75% van de gevallen wordt de lucht via een kruipruimte afgevoerd of onder de keukenkasten naar de buitenmuur.

De afvoer via de kruipruimte resulteert in minimaal 3 haakse bochten met tussenliggende vlakke stukken voordat de lucht buiten is. Elke bocht is in theorie een weerstand welke het vermogen verlaagt met rond de 10%. Iedere meter afvoer heeft  een negatieve invloed op de werking van het afzuigvermogen.

Naber biedt met het compair flow 150 systeem een doordacht oplossing die in vele opzichten tot de beste resultaten leidt. Deze rechthoekige buizen zijn voorzien van een gepatenteerd luchtgeleidingsysteem welke ervoor zorgt dat u het maximale uit uw werkbladafzuiging haalt. Voor het behoudt en de werking (en garantie) adviseren wij dan ook uitsluitend het Naber compair flow systeem te gebruiken. In vergelijking met een “traditionele” afvoer met ronde buizen van 150 MM doorsnede ( het toepassen van afvoerbuizen van 125 MM is vragen om grote problemen) levert Naber compair de volgende voordelen:

  • Bijna 50% minder drukverlies door beter geleide luchtstromen!
  • 5-7 db minder geluid dan conventionele systemen! (NB het verschil van 1 db is al hoorbaar)
  • Door gebruik van de gepatenteerde muurdoorvoer (flowstar) bespaart u maar liefst €60,00 per jaar in vergelijking met “gewone” muurroosters!

Niet alleen de buizen, verbindingsstukken, ophanging en afdichtingen zijn van belang, ook de muurdoorvoer mag geen sluitpost zijn. Laatste moet het afvoerkanaal dicht houden en openen op het moment als het nodig is. Hiermee voorkomt u dat u een open koude brug creëert, waardoor u veel warmte verliest.

Het belang van een goede afvoer mag duidelijk zijn. Bij de aankoop van een werkbladafzuiging kunt u bij ons een gratis advies krijgen hoe u deze afvoer kunt aanbrengen. Zoals duidelijk mag zijn werken wij uitsluitend met Naber compair flow.

Niet alleen krijgt u een gratis advies, u krijgt ook nog eens 40% korting op de totale afvoerset!

Wilt u een gratis advies bij de aanschaf van uw werkbladafzuiging (en de extra korting op de afvoerset)?