Als je niet zo veel ruimte op je aanrechtblad hebt of als je geen behoefte hebt aan een inductiekookplaat van 90 cm. dan is de 70 cm brede Siemens inductiekookplaat, type ED777FQ25E, de ideale kookplaat voor jou!

Siemens

De keukenapparatuur van Siemens staat voor kwaliteit en innovatie. Deze inductiekookplaat is hier een mooi voorbeeld van. Hoewel de eerste inductiekookplaten met werkbladafzuiging dan wel door het merk Bora op de markt kwam, Siemens heeft dit staaltje technisch vernuft overgenomen en een geheel eigen uitstraling hieraan gegeven. Uiteraard met alle kwaliteitskenmerken die typerend zijn voor Siemens.

ED777FQ25E kookplaat

iQ500 serie

De iQ serie van Siemens is één van de eerste serie grotere huishoudelijke apparaten met intelligente technologie. Deze technologie houdt in feite niets meer (maar ook niets minder) in dan dat de apparaten beschikken over slimme functionaliteiten die er op gericht zijn om het gebruikersgemak te vergroten. Alles in dienst van een betere werking, een sneller resultaat en een simpelere bediening.

Siemsens inductiekookplaat met geïntegreerde afzuiging

Dit gebruikersgemak geldt ook voor deze Siemens inductiekookplaat. Hij is voorzien van een ingebouwde afzuigingunit en maakt een afzuigkap dus totaal overbodig. Het afzuigmechanisme bevindt zich in het midden van de kookplaat en staat garant voor een adequate en krachtige afzuiging. Ook doet de werkbladafzuiging niets af van het design. Sterker nog, het centraal gelegen filter geeft het strakke uiterlijk een industrieel tintje. Echt een plaatje op je aanrechtblad.

Bijzondere afmetingen

De iQ500 inductiekookplaat met afzuiging bewijst bovendien dat groter niet altijd beter hoeft te zijn. Met zijn 70 cm. breedte neemt hij minder aanrechtblad ruimte in beslag dan de meeste inductiekookplaten met afzuiging. Hierdoor past hij perfect in kleinere keukens of keukens met een kleiner aanrechtblad. Overigens, het bijzondere is dat je tijdens het koken met ovale pannen geen hinder ondervindt van deze smallere kookzones. Want daar heeft Siemens een handige oplossing voor.

Handige functies van de Siemens iQ500 inductiekookplaat

Innovatie leidt vaak tot handige functionaliteiten die het leven makkelijker maken. En zo ook deze kookplaat met wasemafzuiging:

  • combiZone
  • touchSlider bediening
  • braadSensor
  • powerMove
  • powerBoost

Hippe woorden voor slimme functies. Maar wat houden ze precies in? Hieronder volgt een toelichting.

combiZone

Met combiZone kun je twee kookzones koppelen. Hiermee creëer je een grotere oppervlakte voor ovale pannen of een bakplaat. Op onze website vindt je overigens een mooi aanbod teppanyaki en grillplaten voor op een inductiekookplaat.

touchSlider bediening

Met een simpele, lichte aanraking van de kookplaat kun je deze bedienen. Geen ingewikkelde toetsencombinaties maar simpelweg touch en slide naar de gewenste kookstand. Ook de geïntegreerde afzuiging is op deze wijze te bedienen.

braadSensor

Door sensoren houdt de kookplaat de temperatuur van je braadpan stabiel. Hierdoor loop je geen risico dat het vet in de pan te heet wordt en het vlees aanbrandt. Een functie die je wellicht even onder de knie moet krijgen, maar enorm handig is als je vaak vlees braad of gerechten die langere tijd gestoofd moeten worden.

powerMove

Als je van tevoren de kookzones instelt op een gewenste temperatuur, dan kun je door deze functie de pannen verplaatsen op de kookplaat, zonder dat je de temperatuur moet aanpassen. Dit is vooral heel prettig als je in meerdere pannen regelmatig moet roeren tijdens de bereiding. Je kunt dan namelijk altijd ervoor zorgen dat de pan waarmee je bezig bent, het dichtst bij je staat, zonder dat je temperatuurinstellingen moet aanpassen.

powerBoost

Je bent 50% minder tijd kwijt aan het opwarmen van pannen met de powerBoost functie. Dit is een super handige functionaliteit als je olie op een bepaalde temperatuur moet krijgen of als je snel iets aan de kook wilt brengen.

Geïntegreerde wasemafzuiging

Omdat deze kookplaat een ingebouwd afzuigmechanisme heeft, heb je geen afzuigkap meer nodig. Naast het feit dat je hierdoor kunt profiteren van meer daglicht in je keuken (een afzuigkap neemt vaak veel natuurlijk daglicht weg), loop je ook niet meer het risico om je hoofd te stoten tijdens het koken.

Het afzuigmechanisme

Je kunt de Siemens ED777FQ25E gebruiken voor zowel recirculatie als voor luchtafvoer naar buiten. Indien je kiest voor recirculatie dan is het goed om te weten dat de wasemafvoer via (vet)filters van vettige dampen wordt ontdaan en schone lucht via de plinten weer de keuken in komt.

Wat als je morst?

Mocht er iets gebeuren waardoor er vocht in he
\t afzuiggedeelte komt, dan wordt dit opgevangen in een reservoir dat zich onder de kookplaat bevindt. Deze opvangruimte kun je handmatig losmaken en legen. Je hoeft dus niet bang te zijn dat het gemorste vocht in de motor terecht komt.

Het schoonhouden van de vetfilters

Het filtergedeelte is eenvoudig op te lichten uit de kookplaat. Hierdoor kun er goed bij als je deze schoonmaakt. Het filtergedeelte bestaat uit twee metalen vetfilters die je in de vaatwasser kunt doen om schoon te maken. De houder van deze vetfilters is ook vaatwasmachine bestendig.

Offerte en contact

Hoewel Siemens standaard consumentenprijzen hanteert voor hun inductiekookplaten, kijken wij liever naar een individueel prijsaanbod. Neem vooral contact met ons op als je geïnteresseerd bent in het aanschaffen van de Siemens ED777FQ25E. Ook als je nog vragen hebt over de installatie of de werking van de kookplaat. Zowel het inwinnen van informatie als het aanvragen van een offerte is geheel vrijblijvend en zonder verplichtingen.

Foto's Siemens ED777FQ25E

Siemens ED777FQ25E
ED777FQ25E kookplaat
iQ500

Videos Siemens ED777FQ25E