Siemens ED777FQ25E compacte kookplaat met afzuiging past in een kast van 60cm

Siemens ED777FQ25E

Het is een slimme zet van Siemens, deze ED777FQ25E vult zeker een gat op in de markt van kookplaten met afzuiging. Want er was nog niet echt een oplossing voor een keukenkast van 60 cm  breed. Hierdoor zal ook voor de vervangingsmarkt, werkbladafzuiging tot de mogelijkheden gaan behoren.

Siemens studioline kookplaat met afzuiging 70 cm breed, prima voor kleinere huishoudingen

Het goede nieuws is dat de ED777FQ25E in te bouwen is boven een kast van 60 cm breed, het slechte nieuws dat de ruimte voor pannen wel minimaal wordt. Laatste is natuurlijk ook niet heel vreemd. De afzuiging neemt namelijk ook ruimte in beslag. Als u dus grote pannen van 24 cm en meer kwijt wilt, zult u deze optie aan u voorbij moeten laten gaan.

Gelukkig is de Siemens de ED777FQ25E uitgerust met koppelbare zones. Dit vergroot de kookzone aanzienlijk. Door deze combizone ontstaat er een groter kookoppervlakte waar u ook langwerpige braadpannen op kunt plaatsen. Ook de tepan yaki en de grilplaat kunt u hierop kwijt.

Voor de vrijgezellen en ouderen zal dit dan ook qua maatvoering  een passende kookveldafzuiging kunnen zijn. Daarop inspelend had Siemens wel wat meer aandacht aan de bediening moeten besteden. De zgn touch slider bediening had toch wel wat directer en beter moeten werken. Zeker als 65 plussers hiermee aan de slag moeten. De draaiknop va Neff, uit dezelfde fabriek, werkt dan beter.

Ruime specificaties voor kleine kookplaat met afzuiging

Siemens heeft uitgepakt met de specs van de ED777FQ25E. Je vraagt je altijd weer af hoeveel men nu echt gebruik maakt van al die toeters en bellen. Als je kijkt welke functies men van inbouwapparaten als vaatwassers en ovens gebruikt, dan betwijfel ik of dit op een kookplaat met afzuiging veel anders zal zijn. Leuk dat het er op zit maar je moet er wel de bedieningshandleiding op nalezen om alle functie te doorgronden. Zo zijn de 2 voudige restwarmte indicator en de braadsensor 2 van die functies die u waarschijnlijk niet veel gaat gebruiken.

Recirculatie of afvoer naar buiten bij de Siemens ED777FQ25E

De BSH groep heeft de kunst afgekeken van Bora. Want op de nieuwe modellen van Neff en Siemens zit ook de mogelijkheid om de lucht uit te blazen achter en onder de keukenkasten. Hoe gaat dat in zijn werk? Simpel, de afvoer van het afzuiggedeelte wordt verbonden met de achterwand in een keukenkast. Hier wordt de lucht naar beneden geblazen. Vervolgens zorgt de naloopfunctie van de afzuiging ervoor dat overtollige kookdampen worden verwijdert. Hierdoor lopen u keukenkasten geen risico! Daarnaast moet er natuurlijk wel gezorgd worden voor goede ventilatie onder het keukenblok.

Het geluidsniveau van de Siemens ED777F25E ligt in geval van recirculatie beduidend hoger. Alhoewel het een verbetering is t.o.v. van voorgaande modellen, nog niet zo stil als een Bora Pure (bv). We ervaren dat een gemiddelde consument steeds meer waarde hecht aan geluid. Indien u dit ook belangrijk vindt, raden wij u aan de kookplaat in de praktijk te horen.

Afvoer naar buiten blijft eigenlijk altijd de beste oplossing. Een aantal redenen. Ten eerste bent u gevrijwaard van toekomstige filterwisselingen en dus kosten. Ten tweede gaat alle lucht naar buiten hetgeen de beste oplossing is. Als laatste betekent afvoer naar buiten minder lawaai, want recirculatie is meer weerstand!

Alles valt en staat bij het gebruik van de juiste afvoerbuizen en een goede muurdoorvoer!

Siemens studioline kookplaat met afzuiging voordeliger i.c.m. meerdere apparaten

De Siemens ED777FQ25E zal voornamelijk in de vervangingsmarkt toegepast worden vermoeden wij. In een nieuwe keuken kiest u al snel voor een wat grotere kookplaat met afzuiging. Als u uw gaskookplaat wilt vervangen voor deze Siemens is het vervangen van meer apparaten uiteindelijk voordeliger. Wij kunnen u het volledige pakket aanbieden! Informeert u hier naar uw mogelijkheden!

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *