In steeds meer keukens wordt gebruik gemaakt van inductie koken. Dit is immers zuiniger, meer vriendelijk voor het milieu én een inductiekookplaat is makkelijker schoon te maken. Momenteel is er ook een nieuwe trend aan het ontstaan: de inductie kookplaat met ingebouwde afzuiging. De Siemens EX877LX67E is hiervan een uitstekend voorbeeld. Een design inductiekookplaat met afzuiging die in iedere stijl keuken past en vele handige functionaliteiten biedt.

Siemens iQ700 inductiekookplaat met afzuiging

Elektrisch koken op een inductiekookplaat uit de iQ700 collectie van Siemens is een bijzondere ervaring. Met een swipe van een vinger stel je de kookzones in, bedien je de geïntegreerde afzuiging en met de Home Connect app kun je zelfs op afstand via je telefoon over alle informatie met betrekking tot de design kookplaat beschikken.

Siemens

Het merk Siemens staat al jaren internationaal bekend om hun uitstekende huishoudelijke producten en bijzondere innovaties. Deze innovaties worden in veel gevallen doorgevoerd in een nieuwe lichting huishoudelijke apparaten of soortgelijke producten en op de markt gebracht onder een bepaalde seriële benaming. Voorbeelden hiervan zijn onder andere de EQ serie (koffiemachines), FQ serie (kleine keuken apparaten) en iQ series (grotere huishoudelijke apparaten).

iQ700 serie

Siemens keukenapparatuur binnen de iQ serie zijn voorzien van zgn. intelligente technologie. Simpelweg houdt dit in dat er veel uiterst slimme functionaliteiten en praktische handigheidjes zijn ingebouwd. Siemens inductiekookplaat type EX877LX67E maakt onderdeel uit van de iQ700 serie en bevat die slimme handigheidjes als geen ander.

Inductiekookplaat met afzuiging

Allereerst is daar het ingebouwde afzuigmechanisme. Deze van oorsprong Bora uitvinding is al snel overgenomen door andere fabrikanten waaronder Siemens. Geen hinderlijke afzuigkap meer boven je kookzones en, veel belangrijker, een uiterst adequaat afzuigsysteem. Dit systeem is geschikt voor zowel luchtafvoer (naar buiten) of recirculatie (met behulp van filters).

Handige functionaliteiten Siemens EX877LX67E

Naast een automatische kookdampafvoer heeft deze inductie kookplaat nog een boel andere slimmigheden. Een kleine greep:

  • FlexZones – Hiermee kun je kookzones koppelen zodat je er bijvoorbeeld ook een inductiegrillplaat op kunt plaatsen. (Deze bieden wij overigens ook aan in onze webshop)
  • PowerBoost – Voor kortere opwarmtijden wordt tijdelijk 50% meer vermogen ingezet. Hierdoor is je eten sneller klaar.
  • PowerMovePlus – Kookzones individueel instellen voor diverse gerechten en bereidingen, wordt eenvoudig mogelijk met de drie verschillende warmte zones die je op deze kookplaat kunt instellen.
  • FlexMotion – Deze functie onthoudt de temperatuurinstellingen per pan. Zodra je de pan dan verplaatst van kookzone verhuist de instelling van de temperatuur mee.
  • Uitschakelfunctie op kookwekker – Zodra de kooktijd is verstreken hoor je een signaal en vervolgens schakelt de betreffende kookzone zich automatisch uit.

Eenvoudige reiniging

Een groot voordeel van een inductiekookplaat met dual lightSlider bediening is de makkelijke reiniging. Zodra je de kookplaat uit zet, blijft er een zwart vlak over dat niet alleen heel mooi staat maar ook uiterst snel met een zachte vochtige doek te reinigen is. De vetfilters zijn eenvoudig uit te nemen en kunnen zelfs in de vaatwasser. Ook de andere onderdelen van het afzuigsysteem zijn uitneembaar en vaatwasbestendig. Poetsen en schoonschuren van je kookplaat behoort dus voorgoed tot de verledentijd.

Koken op Siemens downdraft kookplaat

Inductiekookplaten met geïntegreerde wasemafvoer worden ook downdraft kookplaten genoemd. En zodra je aan het koken bent op de EX877LX67E van Siemens, dan zie je de kookwasem ook daadwerkelijk naar beneden getrokken worden. Dit gebeurt overigens geheel automatisch op het moment dat je de kookplaat in gebruik neemt. Handmatig kun je dan, indien je dit wenselijk vindt, het afzuigmechanisme met de touch-bediening hoger of lager zetten. Overigens, hoewel je met normale inductiepannen kunt koken op de kookplaat, bestaan er ook speciale downdraftpannen. Deze zijn speciaal ontworpen voor koken op inductiekookplaten met werkbladafzuiging. In onze webshop vind je een ruim aanbod van downdraftpannen.

Keuze voor Siemens EX877LX67E

Meerdere fabrikanten hebben inductiekookplaten met werkbladafzuiging in hun assortiment maar als je gaat vergelijken, dan kom je al snel tot de conclusie dat de EX877LX67E van Siemens een betere keuze is. Zo maakt hij minder geluid dan soortgenoten van de meeste andere fabrikanten, biedt hij meer speciale functies die het kookgenot en kookgemak zonder twijfel zullen vergroten en werkt de bediening en de afzuiging gewoon net wat beter. Hij doet niet alleen wat wordt beweerd, wat hem juist onderscheidt is dat hij dit ook uiterst efficiënt en correct doet.

Offerte

Vanuit Siemens is een consumentenprijs voor de inductiekookplaat met werkbladafzuiging (type EX877LX67E) vastgesteld. Deze prijs is echter geen vast gegeven. Meerdere situaties kunnen ervoor zorgen dat de consumentenprijs naar beneden wordt aangepast. Afhankelijk van onder andere de aanschaf van eventuele andere Siemens apparatuur, kan een prijs-op-maat worden berekend. Vraag een offerte aan. Deze is geheel vrijblijvend en verplicht je tot niets!

Contact

Mocht je vragen hebben, twijfelen over welke apparatuur je wilt kiezen of kom je er gewoon niet uit? Stuur een mail, vul het contactformulier in of neem telefonisch contact met ons op. Geheel vrijblijvend maar altijd heel verhelderend.

Foto's Siemens EX877LX67E

Videos Siemens EX877LX67E