Het merk Novy staat al jaren bekend als specialist in keukenventilatie en is één van de meest toonaangevende keukendesign bedrijven in de wereld. Inductiekookplaat met werkbladafzuiger Novy Panorama 120 Pro is dan ook het neusje van de zalm. Krachtig, flexibel en uitblinkend in geïntegreerd keukenwerkblad design.

Het merk Novy

Novy is een Belgisch bedrijf dat van oorsprong fietsen en bromfietsen maakte. Inmiddels is de onderneming gegroeid tot Belgische marktleider in keukenventilatie. Het bedrijf staat voor innovatie en vakmanschap en heeft de kwaliteit en het design van hun wasemkappen altijd in hoog vaandel staan. Vanaf de allereerste afzuigkappen die Novy op de markt bracht, in 1965, onderscheidden deze zich door hun vernieuwende design en efficiënte werking. Novy heeft dan ook meerdere internationale prijzen voor onder andere productdesign gewonnen.

Specifieke kenmerken Novy keukenventilatie

Er zijn een aantal kenmerken en eigenschappen die Novy Panorama kookplaten met geïntegreerde werkblad afzuiging zo bijzonder maken.

Bijvoorbeeld:

  • Stilte
  • Kwaliteit
  • Design
  • Innovatie

We zullen ze één voor één nader toelichten.

Novy 120 Pro

Stilte

Om hun afzuigkappen extra stil te maken, heeft Novy extra maatregelen genomen. Ze hebben onder andere rondom de motor geluiddempend materiaal aangebracht. Ook zorgt een ingebouwde dubbelwandige onderplaat voor extra geluidsreductie. Om tot een uiterst stille werkbladafzuiger te komen, heeft de uiteindelijke akoestische optimalisatie plaatsgevonden op basis van metingen in een geluidstille kamer.

Kwaliteit

De kwaliteit van Novy panorama 120 pro is excellent. Tot in het kleinste detail zorgvuldig afgewerkt en gemaakt van hoogwaardige en duurzame materialen. Qua werkbladafzuiging valt de Novy panorama ook in de hoofdklasse. Er zijn 5 afzuigstanden én 3 intensief standen. De meest efficiënte afzuigkracht tijdens jouw culinaire escapades, zit er dus altijd tussen.

De inductiekookplaten zijn naar dezelfde kwaliteitsstandaarden gemaakt. Ook hier zie je een uitstekende afwerking terug en qua kookmogelijkheden en kookgemak staat de Novy panorama eveneens aan de top. Met 9 vermogensstanden én een Power en Super Power functie, wordt je een breed scala aan kookmogelijkheden geboden. De vele extra functionaliteiten komen verderop aan bod.

Design

Het design is de Novy panorama 120 pro ongeëvenaard. De kookzones bevinden zich netjes naast elkaar in een horizontale lijn. Je kunt dus altijd goed bij de pannen en je houdt continu een uitstekend overzicht op je culinaire inspanningen.

De geïntegreerde werkbladafzuiging vindt plaats achter de kookzones en je kunt de glazen toren zelf naar behoefte qua hoogte instellen. Hierbij geldt: hoe hoge je pannen of hoe hoger de stoom of wasem uitgifte, hoe hoger je de afzuigtoren kunt instellen. Tot maar liefst 30 cm.

Innovatie

De letterlijke betekenis van het woord innovatie is vernieuwing. En dat is exact wat Novy doet met de panorama 120 pro. Hun kwalitatief uitstekende afzuigtechnologie combineren met een gebruikersvriendelijke inductiekookplaat. Door deze twee samen te brengen en in een nieuw jasje te steken, bieden ze jou de perfecte innovatie voor in je keuken.

Novy panorama 120 pro

Deze inductiekookplaat met ingebouwd afzuigmechanisme biedt de kok een scala van handige functionaliteiten en gebruikersgemak. Dit ontwerp kent een kookplaat met vier en een kookplaat met vijf kookzones. De specifieke verschillen komen hieronder aanbod, maar eerst een aantal gemeenschappelijke delers.

Beide types bieden je onder andere een grillfunctie, pan-detectie, de chef-functie, een warmhoud-functie, kinderbeveiliging, restwarmte aanduiding, een kookwekker en een timer per kookzone. Al deze functionaliteiten zijn eenvoudig in te stellen met tiptoetsen en een slide-functie. De LED aanduiding op de kookplaat is helder en overzichtelijk.

Novy geïntegreerde werkbladafzuiging

Beide types zijn voorzien van een uiterst effectieve maar zeer stille afzuigtoren. Deze toren komt vanuit achter de kookzones tevoorschijn bij inschakelen. En hoewel hij standaard staat ingesteld op een hoogte van 20 cm, kun je deze zelf instellen en aanpassen als je hogere of lagere pannen op de kookzones hebt staan. Dit aanpassen kun je via de tiptoetsen doen of via een App op je smartphone.

In totaal zijn er acht vermogensniveaus waarvan drie intensiefstanden. Deze standen hebben alle drie een automatische terugschakeling die je handmatig kunt aanpassen. Je hoeft overigens sowieso niet bang te zijn dat de afzuiging onterecht aanblijft wanneer je deze vergeet uit te schakelen. Hij schakelt zich automatisch uit als er drie uur niets aan de instellingen wordt verandert.

Ook bijzonder handig is dat je een seintje krijgt zodra de vetfilters moeten worden gereinigd. En indien je de Novy panorama 120 pro gebruikt met recirculatietechnologie, dan krijg je ook een indicatie wanneer je het monoblock filter moet vervangen. Het spreekt voor zich dat de geïntegreerde afzuigkap van de Novy panorama kan worden gebruikt voor een afvoer naar buiten én voor afzuiging via recirculatie.

Je kunt de glazen toren uit het werkblad halen en eenvoudig reinigen met een ph neutrale zeep. Het vetfilter is vaatwasbestendig. Ook heeft de afzuigunit twee opvang-reservoirs die eventuele gemorste vloeistoffen opvangt. Deze zijn uitneembaar en eenvoudig te reinigen.

Novy 4-kookzones

Novy Panorama 120 Pro type 42110 beschikt over vier kookzones verdeeld over 120 cm kookoppervlakte. De twee achthoekige kookzones die zich rechts op de kookplaat bevinden zijn koppelbaar met behulp van de Bridge-functie. Hierop kun je dus een grillplaat of teppanyaki plaat voor inductie plaatsen voor nog meer kookplezier en variatie. Aan de linker kant heb je de beschikking over twee ronde kookzones. Het enige andere verschil met de 5-kookzones Novy is het maximale vermogen van de inductie kookplaat. Dit is voor type 42110 7.400 W.

Novy 5-kookzones

Hoewel deze kookplaat ruimte biedt aan vijf kookzones, is hij hetzelfde qua afmeting als de Novy inductiekookplaat met vier zones. Type 42120 heeft vier achthoekige kookzones en in het midden een ronde zone. Het grote voordeel is dan ook dat je meer pannen tegelijkertijd op de kookplaat kwijt kunt. Een andere handige bijkomstigheid is dat je op dit type twee extra grote kookzones kunt instellen. Zowel links als rechts kun je de achthoekige zones met elkaar koppelen door gebruik te maken van de Bridge-functie. Extra grote pannen, ovale pannen en/of grillplaten of teppanyaki platen, je kunt ze allemaal tegelijkertijd gebruiken. Het maximale vermogen van Novy panorama 120 pro type 42120 is 10.400 W.

Aanschaf Novy panorama 120 pro

Als je deze zeer bijzondere blikvanger in je keuken wilt, dan is het ten zeerste aan te raden om de installatie door een vakman te laten doen. De inductiekookplaat met geïntegreerde werkblad-afzuigtoren wijkt immers behoorlijk af van de doorsnee kookplaat met ingebouwde afzuiging. Een installateur met specialistische kennis en ervaring is dan ook gewenst.

De consumentenprijzen voor beide types van de Novy panorama 120 pro zijn vastgesteld. Desalniettemin hanteren wij prijzen die hiervan kunnen afwijken. Als je wilt weten hoeveel het kost om een Novy Panorama 120 pro in jouw keuken te laten plaatsen, neem dan contact met ons op. Naar aanleiding van jouw specifieke keukensituatie doen wij jou dan een passend aanbod dat geheel vrijblijvend is.

Foto's Novy Panorama 120 Pro

Novy Panorama 120 Pro
Panorama 120 Pro

Videos Novy Panorama 120 Pro