Novy panorama inductiekookplaten brengen een nieuw design in je keuken. Strak, stijlvol en uiterst efficiënt. Deze efficiëntie wordt doorgevoerd in de geïntegreerde werkbladafzuiging en hiermee heb je dan een complete oplossing voor kookeilanden en kookblokken. Maar ook in een standaard keukenopstelling waarbij de kookzones in het aanrechtblad zijn verwerkt, is de Novy panorama pro 1821 een ideale oplossing.

Novy

Het Belgische bedrijf Novy bestaat al meer dan 100 jaar. In deze 100 jaar zijn ze van (motor)fietsenfabrikant naar één van de meest toonaangevende makers van afzuigkappen gegroeid. Wereldwijd worden afzuigkappen en inductiekookplaten met geïntegreerde werkbladafzuiging van Novy geroemd om hun mooie en innovatieve design. In de loop der jaren heeft Novy dan ook diverse internationale designprijzen in ontvangst mogen nemen.

Panorama-pro-1821

Novy inductiekookplaat

In het totale assortiment van Novy tref je inductiekookplaten met verschillende opstellingen en indelingen aan. Dit is opmerkelijk want de meeste fabrikanten beperken zich tot een inductiekookplaat met 4 of 5 kookzones in een standaard opstelling. Twee kookzones voor en twee kookzones achter. Novy laat zich niet beperken en heeft inductiekookplaten variërend van één tot vijf kookzones én in verschillende opstellingen. Heel bijzonder.

Novy geïntegreerde wasem afzuiging

Ook bijzonder is de ingebouwde afzuigtoren die zich in diverse Novy inductiekookplaten bevindt. Volledig geïntegreerd dus bij een uitgeschakelde inductieplaat nagenoeg onzichtbaar verwerkt in het design. Qua afzuigkracht absoluut gelijk aan losse wasemkappen van Novy en minstens zo stil. Dit heeft uiteraard alles te maken met slimme toegepaste geluidsdempende technologie die zo typerend is voor Novy.

Novy panorama pro 1821

Novy’s panorama productlijn is bij uitstek geschikt voor kookeilanden en kookblokken. Maar de inductiekookplaat met geïntegreerde afzuigtoren is een aanwinst in iedere keuken. Ook op je aanrechtblad komt deze design kookplaat met afzuiging volledig tot zijn recht. Immers, bij kookplaten van andere fabrikanten die gebruikmaken van een geïntegreerde afzuiging achter de kookzones heb je een extra diep aanrechtblad nodig. Bij de Novy panorama is dit geen noodzaak.

Design panorama pro 1821

Mede door zijn panorama opstelling heeft de Novy panorama pro 1821 een tijdloos design die prachtig staat in iedere keukenstijl. Of je nu een industriële keuken, landelijke keuken of retro keuken hebt, een open keuken of separate keuken hebt, de Novy panorama inductiekookplaat met afzuigtoren zal altijd een waardevolle en stijlvolle plaats innemen.

De afzuigtoren is volledig geïntegreerd en komt achter een lijnopstelling van vier gelijke inductiekookzones tevoorschijn zodra je de kookplaat inschakelt. Hij is gemaakt van zwart, semi-transparant glas en beschikt over een krachtige maar stille afzuigcapaciteit. Je kunt hem naar behoefte instellen op 10, 20 of 30 cm hoogte. Hierdoor kun je altijd de meest ideale hoogte bepalen en de toren afstellen op de hoogte van je pannen.

Functionaliteiten Novy pro 1821

Naast de flexibel in te stellen afzuigtoren biedt de Novy panorama pro 1821 vele handige en innovatieve functionaliteiten. De functies zijn eenvoudig te gebruiken met behulp van de touch en slide bediening die zich op de kookplaat bevindt. Indien je de Novy App op je smartphone installeert, dan kun je de afzuiging zelfs op afstand bedienen. De afzuigtoren is overigens vooral geschikt als je gebruik wilt maken van recirculatie. Uiteraard is het ook mogelijk om te kiezen voor een afvoer naar buiten.

Andere bijzondere functionaliteiten zijn:

 • Pandetectie: de kookzones worden pas ingeschakeld zodra er een inductiepan op staat
 • Restwarmte indicatie: melding zolang de kookzone nog warm is
 • Power functie: extra verhitting zodat je snel kunt verwarmen
 • Timer functie: in te stellen per individuele kookzone
 • Bridge functie: 2 x 2 zones koppelen voor extra grote pannen
 • Grill functie: ideaal voor grillplaten of teppanyaki platen
 • Warmhoud functie: stabiel warmhouden op 42, 70 of 94 graden Celsius
 • Vergrendel functie: voorkomt onbedoelde inschakeling
 • Stop & Go functie: tijdelijke onderbreking van de kookplaat die na 10 seconden dan verdergaat met dezelfde instellingen
 • Reinigingsindicatie: geeft aan wanneer vetfilters gereinigd moeten worden
 • Vervangingsindicatie: geeft aan zodra het recirculatiefilter vervangen moet worden

Reiniging Novy panorama pro 1821

Inductiekookplaten zijn eenvoudig te reinigen. Zo ook de Novy panorama pro. Simpel weg een zachte doek die vochtig is gemaakt met warm water zal de kookplaat van vetspetters ontdoen. En als je dit na iedere kooksessie doet dan is de kans op aangekoekt vuil tot een minimum beperkt. Mocht je toch wat hardnekkiger vuil tegenkomen, dan kan een mild reinigingsmiddel uitkomst bieden. In de uitgebreide handleiding vind je specifieke reinigingstips voor diverse situaties.

Het glas van de afzuigtoren kun je uit de kookplaat halen en met een vochtige doek reinigen. Het vetfilter is eveneens uitneembaar om schoon te maken. Deze kun je zelfs in de vaatwasser doen. Mocht je onverhoopt iets laten overkoken of als er gemorst wordt, dan wordt dit opgevangen in de reservoirs van het afzuiggedeelte. Deze kun je verwijderen uit het apparaat om te legen en schoon te maken.

Aanschaf Novy panorama pro 1821

Vanwege de specifieke afmetingen en werking van de Novy panorama inductiekookplaat met ingebouwde wasemafzuiging, is het aan te raden om installatie te laten plaatsvinden door een vakman/vakvrouw. Dit wordt bij aanschaf niet altijd aangeboden. Wij kunnen je hier volledig in ontzorgen. Ook als je vragen hebt of twijfelt of de Novy panorama pro 1821 mogelijk is voor jouw keuken, dan kun je vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij geven je graag advies en zullen je altijd een passend aanbod doen voor jouw specifieke Novy wensen.

Foto's Novy Panorama Pro 1821

Novy 1821
Novy-Panorama-1821
1821

Video Novy Panorama Pro 1821