Opera Fonda zorgt voor meer ruimte in uw keuken

Opera Fonda

Specialist in afzuiging, het Duitse Opera. Het bedrijf heeft de producten van Gutmann opgepakt.  Zij biedt met de Fonda een aangename aanvulling op het aanbod aan kookplaten met afzuiging! We kennen Opera al van een aantal beproefde producten, welke nog steeds actueel zijn. Vooral de plafondunits zoals de Campo met haar wit glazen onderzijde of de mooie industriële Redonda en de futuristische werkbladafzuiging Futura.

Alle producten van Opera hebben 1 ding gemeen, het zijn producten van een uitstekende kwaliteit en voorzien van de beste (EMB) motoren. Aan het plaatje ontbrak nog een kookplaat met geïntegreerde afzuiging. De Opera Fonda moet dit gat gaan opvullen.

Meer ruimte met de Opera Fonda

De Fonda kent een beperkte inbouwdiepte welke significant minder is dan haar toekomstige concurrenten. Dit maakt het mogelijk om als enig merk in de markt een kookplaat met afzuiging in te kunnen bouwen met behoud van de bovenste lade. Dat is dus mooi meegenomen, zeker in een kleinere keuken is dat een prettige bijkomstigheid.

De beperkte inbouwdiepte heeft wel wat consequenties m.b.t. uw aanrechtblad, en maakt in sommige gevallen inbouwen niet mogelijk.

Koolstoffilter makkelijk te vervangen

Een ander verschil met andere merken is de plaats van het koolstoffilter. Deze bevindt zich aan de bovenzijde  van de kookplaat. Wel wat eenvoudiger te vervangen dan bij een Bora,  Het vetfilter aan de bovenzijde van de kookplaat is eenvoudig te verwijderen. Dit is met de schoonmaak een pre!

Zoals we hadden kunnen verwachten is de afzuiging krachtig. Het geluidsniveau, mede door de plintmotor, is laag te noemen in vergelijking met andere merken.

De inductiekookplaat is voorzien van octogonale spoelen. De verschillende zones kennen een vermogen van 3700 Watt en hiermee kunt u alles en meer dan wat u op een gaskookplaat deed.

Middels een bridgefunctie zijn 2 zones om te bouwen tot  1 grote zone. Ideaal voor grilpannen en braadsleden. De bediening is simpel en intuïtief. Verder kent de kookplaat de gebruikelijke handige functies.

Opera Fonda ook leverbaar in meerdere maten

Opera heeft met de Fonda direct doorgepakt. Hetgeen geresulteerd heeft in kookplaten in 3 formaten. Zo wordt de Fonda geleverd in de volgende uitvoeringen:

  • De kleinste Fonda kookplaat met afzuiging heeft een afmeting van 800 x 515 MM. De uitsparingsmaat is 750 x 500 MM en is daarom in te bouwen boven een IKEA kookkast van 80 cm. Daardoor in een kleinere keuken waar iedere lade telt een interessante optie. (wordt geleverd als 2800ML800) Kan net als alle Fonda’s geleverd worden in een recirculatievariant en een geschikt voor afvoer naar buiten!
  • Met 830 x 515 MM is de Opera Fonda 2800ML830 een middenmaat. De meerprijs t.o.v. de 2800ML800 is beperkt. Specificaties en uitvoeringen gelijk.
  • 900 x 580 MM meet de grootste Opera Fonda. wat het net niet de allergrootste kookplaat met afzuiging maakt. Deze eer is voor de grote broer de Nivel. Deze Opera 2800ML900 heeft wel meer diepte en daarmee kunt u ook grotere pannen kwijt!

Optioneel biedt de Duitse afzuig specialist een hele speciale optie. Wat dacht u van een plintmotor van slechts 7 cm hoog! Hierdoor is het mogelijk om de Gutmann Fonda in te bouwen onder een lage plint. Deze verlaagde plintmotor kent echt wel een stevig prijskaartje en zal daardoor niet voor iedereen weggelegd zijn.

Al met al kunnen we stellen dat de Opera Fonda een aantrekkelijk alternatief is voor menige aanbieder. Vooral de winst van een bovenlade door de beperkte inbouwdiepte is een reden om deze kookplaat aan te schaffen. Bovendien bent u met Opera verzekerd van een hoogwaardig kwaliteits product! Bent u benieuwd naar onze prijs voor dit product en wilt u kijken of deze ook in uw keuken in te bouwen is? Kijk dan hier!

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.

2 reacties op “Opera Fonda zorgt voor meer ruimte in uw keuken

 1. willem zegt:

  Past de Opera Fonda 830 ook in een IKEA kast van 80 cm? we willen die dan een plasmafilter koppelen, kan dat? heeft u ook een prijs voor deze fonda 830?

  • Henkjan zegt:

   De Opera Fonda 800 en 830 inpasbaar in IKEA kast, met wat aandachtspunten uiteraard. a.d.h.v een tekening kunnen we dat beoordelen, stuur ons anders een mail, dan kunnen we het bekijken!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.