De nieuwe Neff lijn, veel beter is er niet!

neff V68PYX4C0

Neff inbouwapparaten

Als u nog nooit gehoord hebt van het merk Neff dan is dit de kans voor een kennismaking! Zoals AUDI, volkswagen en skoda onder 1 bedrijf vallen, zo zijn  Neff, Siemen en Bosch ook aan elkaar verbonden, waarbij Neff gepositioneerd is als Audi. Het paradepaardje van de BSH groep. Met dien verstande dat de prijsverschillen met Siemens en Bosch minder groot zijn.

Wat maakt het Neff design bijzonder?

Laten we eerlijk zijn, steeds meer inbouwapparaten gaan op elkaar lijken. De consument wil, vooralsnog, strakke zwarte inbouwapparaten ontdaan van allerlei opsmuk. De Nieuw Neff lijn heeft daar een aardige twist aangegeven. Want u kunt de Neff zicht apparaten zoals ovens en kookplaten voorzien van een  persoonlijke look. Dit wordt mogelijk gemaakt door het zgn. flexdesign. Deze verwisselbare designelementen zorgen voor een unieke persoonlijke uitstraling van uw Neff apparaten en dus keuken…

Zo kunt u de handgrepen en zijlijsten naar wens uitvoeren in Brushed Bronze, Deep black, Anthracite grey of Metallic Silver. Een mix van deze materialen is ook mogelijk!

Neff beter dan Miele?

Laten we vooropstellen dat een 1 op1 vergelijking niet te maken is. Zoals Miele bewezen goed is, durf ik te stellen dat Neff dat ook is. Zo hebben we jarenlang workshops gedaan met beide merken met vergelijkbare resultaten.  De kwaliteit van de hoogwaardige oven en combistoomovens van Neff staan in ieder geval buiten kijf.

Door het prijsverschil met Miele van vergelijkbare producten kan ik alleen maar adviseren, kies voor Neff. Uitstekende resultaten boekt u namelijk met de ovens met circo therm. Op ieder bakniveau een gelijk resultaat zonder compromissen. Alle moderne kooktechnieken, zoals sous vide koken, air fry koken en koken met een kerntemperatuur meter zijn bij Neff mogelijk. Als u dan het Neff topmodel combistoomoven (B69FY5CX0) met vaste wateraansluiting vergelijkt met die van Miele dan zit daar toch gauw € 2000,00 verschil tussen. Tel uit uw winst !

De Neff  twistpad een functionele gadget

Neff laat de oude tijden herleven met de twistpad. Niet zomaar een draaiknop, maar wel 1 die het ovengebruik vereenvoudigd. Naar believen kunt u deze flexibele bedieningsknop op uw oven plaatsen. Dit biedt de mogelijkheid om door het menu heen te “draaien” en met dezelfde knop een programma te selecteren. Niet alleen voor de ouderen onder ons, waar ik mezelf dan ook maar even toe reken, is dat een verademing. Simpel draaien aan een knop verhoogd het bedieningsgemak. Daarnaast verfraait deze twistpad het aanzicht van uw oven, want ook deze kunt u in kleur en stijl bestellen.

Niet te vergeten, de twistpad is ook bruikbaar op verschillende kookplaten van Neff, hierover later meer!

Musthave: Slide en Hide ovendeuren van Neff !

Als u eenmaal gebruik heeft gemaakt van een oven met een “slide en hide door” wilt u nooit meer anders. Deze vinding van Neff is al jaren een ondergewaardeerde functie die het ovengebruik zoveel makkelijker maakt. Met het openen van de ovendeur “verdwijnt” deze namelijk onder de ovenruimte. Hierdoor wordt het inschuiven en uithalen van gerechten uit de oven makkelijker en veiliger !

 

neff ovens

Neff inductie kookplaten met afzuiging

Eindelijk kunnen we weer enthousiast zijn over de kookplaten met afzuiging van Neff. Want de vorige modellen sloten niet aan bij de wensen van onze klanten. De nieuwe lijn is echter een aanzienlijke verbetering waar we weer met een gerust hart achter kunnen staan. Vooral de upgrade in design en het bedieningsgedeelte dragen hieraan bij. Want de consument wil niet alleen een goedwerkend product maar ook een product wat er goed uitziet. Ook bij de nieuwe lijn kookplaten met afzuiging kan je met zijlijsten en een twistpad je eigen look creëren. Alles volledig in harmonie met de ovenpartij.

3 lijnen , 6 modellen

De topmodellen (V68PYX4C0 EN V68YYX4C0) zijn uitvoerbaar met een twistpad bedieningsknop. Hiermee vereenvoudigt u de bediening van uw kookplaat, een aanrader! Uiteraard voorzien van flexibele kookzones die koppelbaar zijn. Net als bij Siemens en Bosch zijn de Neff kookplaten met afzuiging voorzien van veel nice to have functies. Heel veel hiervan zult u waarschijnlijk noot gebruiken en ga ze dan ook niet uitleggen. De 17 vermogenstanden vind ik een absolute USP. Daarmee kunt u nog preciezer gerechten opwarmen en warmhouden. Het geluidsniveau en energie verbruik is zeer acceptabel en doet niet onder aan de  gerenommeerde merken

De V58PHQ4C0 EN V58YHQ4C0 hebben een zelfde afmeting  (80cm) en verschillen op een aantal vlakken met de V68PYX4C0 EN V68YYX4C0. Zo bieden eerst genoemde kookplaten niet de mogelijkheid van een twistpad en beschikken ze over kleinere kookzones 190 x 210 MM ipv 200X 230 MM) Behoudens een paar nice to have functie maar zeker geen musthave functies zijn het vergelijkbare apparaten

 

Voor kleinere huishoudens hebben we dan nog de V57PHQ4C0 en V57YHQ4C0. Deze modellen zijn 70 cm breed en qua specificatie vergelijkbaar met de uitgeklede 80 cm modellen.

Waarom kiezen voor een Neff kookplaat met afzuiging?

Allereest is de kwaliteit van de Neff kookplaat met afzuiging 1 op1 vergelijkbaar met de als best geteste Siemens EX807NX68E. dus gewoon goed. Heel eerlijk vind ik het design van Neff, de twistpad en de zijstrips meer bieden dan Siemens. Prijstechnisch zijn de kookplaten nagenoeg vergelijkbaar. Een keuze voor ovens is in mijn beleving snel gemaakt, Neff biedt de beste prijs / kwaliteit verhouding in de markt. Tja dan is de keuze voor een kookplaat met afzuiging ook snel gemaakt. 5 apparaten van neff is 5 jaar garantie, dat geeft dan toch een veilig en comfortabel gevoel.

 

Neff ook integreerbaar in een IKEA keuken?

Wilt u uw IKEA hack keuken een fraaie upgrade geven? Dan is de keuze van Neff een hele goede. De inbouwapparaten zijn namelijk goed in te bouwen in een IKEA keuken en de kookplaat met afzuiging past naadloos in een 80 cm kookkast (wel even de goede bestellen)

Of u nu kiest voor recirculatie of afvoer naar buiten, met de juiste spullen kunt u de Neff kookplaten met afzuiging prima inbouwen. Uiteraard kunnen we u daar bij adviseren en de juiste apparaten van Neff met u uit te kiezen !

Met 4 apparaten inclusief een Neff kookplaat met afzuiging krijgt u maar liefst 5 jaar garantie. Wij bieden u graag een passende set aan tegen aantrekkelijke prijzen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *