Opera Nivel de eerste kookplaat met afzuiging met 5 inductie zones

Opera Nivel

De Duitse specialist op het gebied van afzuiging is bezig met een inhaalslag. Met de Nivel type 8000 ML brengt Opera,de producent van hoogwaardige afzuigkappen, in korte tijd weer een nieuwe kookveldafzuiging in de markt. Het bedrijf heeft het bestaande aanbod goed geanalyseerd en weet met de reeds eerder uitgebrachte Opera Fonda en nu met de Nivel, goed in te spelen op de vraag. De Nivel bedient in ieder geval de vraag naar grotere kookplaten met afzuiging. NB. Opera was eerst bekend onder de naam Gutmann.

Opera Nivel 930, grote inductiekookplaat met afzuiging en ruimte besparend

De meeste modellen werkbladafzuiging kennen een afmeting van rond de 80 cm. Er zijn wel wat kookplaten met afzuiging die een grotere maat kennen, maar deze hebben allemaal 4 zones. Opera heeft met de Nivel een andere invulling gegeven aan dit product. De voornaamste winst is geboekt door de vetfilters en de koolstoffilters onder de kookplaat te brengen. Bij de concurrentie zijn de vetfilters te vervangen via de bovenzijde. Dit betekent dat de instroom van kookluchten vaak een grotere opening vereisen. Ruimte die ten koste gaat van de kookzones. Opera heeft dit handig opgelost. De filters bevinden zich in een lade welke eenvoudig van onder de kookplaat is te openen. Het verwijderen van de vetfilters voor de maandelijks schoonmaak of het jaarlijks vervangen van de koolstoffilters wordt hiermee kinderspel. Nieuw is het zgn. condensatiefilter. Overtollig vocht wordt opgevangen in de onderliggende lade. Hiermee voorkomt u dat vochtige lucht de ruimte in wordt geblazen. Dit vocht wordt opgevangen in dezelfde lade en is ook eenvoudig schoon te maken! Met een LED verlichting wordt de lade verlicht wat een prettige bijkomstigheid is.

 

De inbouwdiepte van de Nivel is desondanks minimaal te noemen, met 153 MM kunt u onder de kookplaat de ruimte in de kast haast optimaal benutten. Opera heeft met de Fonda ook al een onderscheidend product welke ervoor zorgt dat u onder de kookplaat geen kostbare ruimte verliest.  Hier worden we blij van. Zeker in kleinere keukens is die extra handige ruimte toch wel erg functioneel.

Specificaties inductiekookplaat en kookveldafzuiging

Een groter inductiekookplaat vereist uiteraard ook een grotere kast eronder. De Opera Nivel meet 930 MM x 520 MM. Is in te bouwen in een werkblad van minimaal 650 MM diep (volgens onze berekeningen zou het blad ook 625 MM, IKEA diepte, kunnen zijn) Het inbouwen vereist echter wel at aandachtspunten. Indien u de kookplaat in een IKEA keuken zou willen monteren dan zou dat in voorkomende gevallen kunnen.

De afzuiging van de Nivel is des Opera, uitstekend dus. Met een afzuigvermogen van ruim 1000 m3 / h biedt de plintmotor een krachtige afzuiging welke moeiteloos, via de 2 ventilatie sleuven in de kookplaat, de lucht zuivert. Een plintmotor heeft natuurlijk het voordeel dat het geluid van de motor verder weg ligt. Dit scheelt. Een nadeel is wel dat deze ingebouwd moet kunnen worden en dat de bodem van een kast uitgespaard moet worden. Geen hogere wiskunde maar vereist iets meer planning. De afzuigkap kent 5 standen, waarvan 1 een ruimte zuiveringstand is. Puur gericht om de omliggende keukenruimte te zuiveren.

Van een inductie kookplaat in deze prijsklasse mag je de specifiacties van de Nivel wel verwachten. Het ontbreken van flexzones is gezien de 5 zones geen groot gemis. Buitenste zones zijn door een bridge functie te koppelen , waardoor de speciale grilfunctie goed tot zijn recht komt. Een maximaal gekoppeld vermogen van 3,7 Kw doet alleen voor Miele onder.

De touch control onder glas lijkt goed te werken en maakt bediening niet al te ingewikkeld.

 

opera Nivel 90 cm kookplaat met afzuigng met 5 zones
de opera nivel is een kookplaat met afzuiging met 5 kookzones

Recirculatie voor lage plinthoogte

Met een plinthoogte lager dan 10 cm kunt u een plintmotor en afvoer niet plaatsen. Behalve bij de Opera Nivel en de Opera Fonda. Zij bieden namelijk de mogelijkheid  een speciaal ontwikkelde lage plintmotor aan te sluiten. Deze is tegen een (niet geringe) meerprijs leverbaar. In voorkomende situaties desalniettemin een geweldige unieke oplossing!

Nivel toepasbaar in vervangingsmarkt

Inmiddels hebben wij een ruime ervaring opgedaan met het vervangen voor kookplaten. Hierbij hebben we al meerdere malen de Nivel geïnstalleerd. Mocht u interesse hebben om uw kookplaat te vervangen? vul dan deze vragenlijst in!

Nieuw de extra grote Opera Nivel 930 professional

Sinds 2022 heeft Opera het programma uitgebreid. Hierin is nu ook een diepere variant opgenomen. Dez meet maar liefst 930 x 580 MM. De extra riante kookvelden zijn voor de kook liefhebber natuurlijk een uitkomst. nog meer ruimte op deze 5 zone kookplaaat. hierdoor is ook de grote tepan yaki en grilplaat uit ons assortiment moeiteloos te gebruiken.

Wat kost de Opera 930 Nivel?

De Nivel is een high end product gezien de prijsstelling. We kunnen er om heen draaien maar hij is niet goedkoop. Opmerkelijk is dat en de afvoer naar buiten versie en de recirculatie versie even duur zijn. De consumentenprijs bedraagt € 5.795,00. Zoals hiervoor besproken is er ook de XL Nivel professional 930 x 580 MM. Deze uitvoering is leverbaar in alle mogelijke varianten, recirculatie en afvoer naar buiten. de prijs van € 7.099,00 voor deze pro versie  is stevig, maar daar krijgt u ook wat voor !

Uiteraard kunnen wij de Opera Nivel een stuk voordeliger aanbieden. Interesse? Ook over de inbouwmogelijkheden in uw keuken? Neem dan hier contact op!

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.

66 reacties op “Opera Nivel de eerste kookplaat met afzuiging met 5 inductie zones

 1. jolanda zegt:

  Dag, We hebben een vraag over het volgende, op jullie site staat: Een groter inductiekookplaat vereist uiteraard ook een grotere kast eronder. De Gutmann Nivel meet 930 MM x 520 MM. Is in te bouwen in een werkblad van minimaal 650 MM diep (volgens onze berekeningen zou het blad ook 625 MM, IKEA diepte, kunnen zijn) Het inbouwen vereist echter wel at aandachtspunten. Indien u de kookplaat in een IKEA keuken zou willen monteren dan zou dat in voorkomende gevallen kunnen.

  vraag: de onderkasten van Ikea zijn Max 80 breed, hoe zouden we dit kunnen inbouwen dan? of moeten we elders een bredere onderkast kopen?

  • Werkbladafzuiging zegt:

   Theoretisch zou het in een blad in een blad van 625 MM kunnen passen. Met uitsparingsmaat 905 x 490 mm van de Gutmann Nivel houdt u inderdaad net voldoende over om een uitsparing “veilig” te maken.

   Dit hangt natuurlijk een beetje af van het soort werkblad wat u voor ogen heeft. Een dun stenen werkblad is kwetsbaarder en breuk gevoeliger dan een wat dikker , robuuster aanrechtblad. Belangrijk is , aangezien deze gutmann Nivel wel wat weegt, dat u de achtezijde van het blad goed kunt ondersteunen, bijvoorbeeld met een klosje tegen de muur onder het blad!

   In een standaard IKEA kast van 80 cm gaat dat niet passen. Een op maat gemaakte kast zou dan wel uitkomst kunnen bieden. Wij kunnen deze aanbieden bij aanschaf van een Gutmann Nivel.
   Uiteraard kunt u, indien u bijvoorbeeld fronten ergens anders betrekt, ook een onderkasst laten maken.

 2. mienty zegt:

  heeft u ervaring met het inbouwen van een Gutmann Nivel in een bestaande keuken. er zit nu een kookplaat van Miele in, die is ongeveer 92 cm breed. De Gutmann Nivel zou dan moeten passen. het blad is van natuursteen, kan dat dan aangepast worden als dat niet past. Ik twijfel over de diepte. misschien zijn mijn laden eronder net te diep.

  • Henkjan zegt:

   Daar hebben we zeker ervaring mee! De Gutmann Nivel is een mooie kookplaat maar heeft wel veel punten waar op gelet moet worden.
   In een nieuwe keuken is het al niet een 123tje laat staan in een bestaande situatie. Om een duidelijk beeld te krijgen van wat er mogelijk is in uw keuken, handig om even het vragenformulier in te vullen op onze website. aan de hand daarvan kunnen we kijken wat er mogelijk is.

  • Henkjan zegt:

   Het beste is om op onze website onder vervangen kookplaat een vragenformulier in te vullen. U zult dan wat foto’s moeten meesturen. vervolgens gaan we kijken wat er mogelijk is!

  • Henkjan zegt:

   De Gutmann Nivel vereist een werkblad van 70 cm diep. Afhankelijk van de situatie hebben we die ook wel ingebouwd in een werkblad van 67 cm diep!

  • Henkjan zegt:

   Jazeker de Gutmann Nivel kan ook gebruikt worden voor afvoer naar buiten. De Nivel wordt dan gekoppeld met afvoerbuizen van Naber. Dit zijn vlakke afvoerbuizen welke toepasbaar zijn achter een plint van minimaal 10 cm hoog. De vlakke buis kan ook aangesloten worden op een ronde buis. doorsnede 150mm. Bij levering van de Gutmann Nivel kunnen wij de passende afvoerbuizen adhv een tekening mee leveren!

  • Henkjan zegt:

   relatief weinig (plm 15 cm). De Gutmann Nivel heeft een lade direct onder kookplaat waar het vetfilter en koolstoffilter inzitten. Deze kan bv onderdeel zijn van een onderliggende lade.

 3. Monica zegt:

  Wij gaan een nieuw huis bouwen. We laten de afvoerbuis naar buiten meteen in de vloer leggen. Hoe dik moet die buis zijn om aangesloten te kunnen worden op de platte afvoerbuizen van de Gutmann Nivel?

  • Henkjan zegt:

   Dat hangt ervan af. Geldt trouwens voor alle aansluitingen op kookplaten met afzuiging en niet alleen bij de Gutmann Nivel. Als er minder ruimte is in de vloer wordt vaak de vlakke buis in de vloer gelegd. Indien de buis ingestort wordt is het de overweging waard om een metalen vlakke buis te gebruiken. Deze is bestand tegen gewicht en druk, heeft een afmeting van 229 x 97 mm. Als de buis in /op isolatie komt te liggen dan is de kunststof variant van 222 x 87 MM een oplossing. Als er ruimte voor is zou ook een ronde buis 150 mm de klus kunnen klaren. Voor alle oplossing is het zaak nooit een buis met minder diameter te gebruiken (125 mm bv) de buizen zijn bij ons te bestellen a.d.h.v. een tekening.

 4. Jos steur zegt:

  Goedemorgen,
  Hoe groot is het afzuigend vermogen van deze Gutman Nivel?
  Waar kan ik deze plaat werkend zien
  Niet flex vindt ik wel echt een minpunt hoor voor deze Gutman Nivel met deze adviesprijs.
  De Siemens Air Plus , toch ook een topproduct ( ja, minder strak, minder mooi ) maar is dan adviesprijs technisch toch nog altijd het niet geringe bedrag van €.1.500,00 (=30% ) goedkoper dan deze plaat.
  De (top) kwaliteit hangt altijd af van de minpunten en het is ook goed om deze dan te benoemen

  • Henkjan zegt:

   Ha Jos,

   mee eens ! maar wel koppelbare zones! De Siemens kookplaat met afzuiging is toch wel aanzienlijk kleiner, 4 pits en minder afzuigvermogen (Nivel 1050 m3/h tegenover 650 m3/h). De Siemens, afhankelijk afvoer naar buiten / recirculatie, is trouwens wat stiller dan de Gutmann Nivel. Laatste hebben we werkend in onze showroom in Loenen Gelderland. Prijstechnisch zijn de adviesprijzen wat vertekend.

   • Henkjan zegt:

    Dat zijn verschillende modellen afhankelijk of het een recirculatiemodel is of afvoer naar buiten. daarnaast nog onderscheid wat bepaald wordt door de keukenkast en werkblad onder de keuken. Model wordt dus afgestemd op een aantal keuzes, qua prijs allemaal hetzelfde!

  • Henkjan zegt:

   Beste filppini, theoretisch kan je een oven onder de Nivel plaatsen. Er zijn echter wel wat voorwaarden waar dat aan moet voldoen.
   Uiteraard kunnen we daar samen met u naar kijken.

 5. Philippe zegt:

  Beste

  Wij hebben interesse in de gutman nivel , graag nog de volgend vraag:
  Wat gebeurt met het vocht van een evt overgelopen kookpot , wordt deze eerst opgevangen in een roestvrij compartiment of?

  Alvast bedankt

  Philippe

  • Henkjan zegt:

   Klopt het vocht wordt opgevangen in de lade eronder! De lade onder de Gutmann Nivel dient ook als een soort decondensator. Overtollig condens blijft achter onder kookplaat in de lade. De Gutmann Nivel is daar redelijk uniek in, alhoewel Miele deze functie ook in zich heeft!

 6. banis zegt:

  Gutmann 11.4 kW => dus krachtstroom. Wordt dit dan perilex? Zit er eengoede stekker aan het snoer of moet ik zelf voor zo’n stekker + WCDoos zorgen?

  Bedankt, Gert

 7. Sam zegt:

  Geachte, waar kunnen we in Groningen jullie inductiekookplaat Gutmann Nivel meet 930 MM x 520 MM zien.
  We overwegen hem te kopen – zou heel mooi in onze keuken staan!
  Met vriendelijke groet,
  Sam

 8. G.Zwaga zegt:

  Beste,
  Wij hebben een Gutmann Nivel aangeschaft en maken er nu een paar maanden gebruik van.
  Nu willen 2 pannen die geschikt zijn voor inductie plots niet meer herkend. Andere pannen doen het uitstekend. Die andere twee hebben het altijd goed gedaan. Wat kan daarvan de reden zijn?

  • Henkjan zegt:

   . Meld het probleem bij het keukenbedrijf waar je de kookplaat hebt aangeschafd, ik mag aannemen dat ze behalve het leveren vh product ook service verlenen. Uiteraard kan je gebruik maken van de servicedienst voor de gutmann Nivel

  • Henkjan zegt:

   De Gutmann Nivel heeft een aansluitwaarde van 11,4 Kw, dat vereist inderdaad een krachstroom aansluiting. Mocht u een alternatieve kookplaat met 5 zones zoeken, dan is de nieuwe glass downdraft van neff (90 cm) wellicht een optie.

  • Patrick zegt:

   Wij hebben een keuken besteld met de nivel 8000 930. Naast de 90 cm onderkast staat de vaatwasser. Hoe kan de afvoer achter de vaatwasser langs om aan te sluiten op het gevelrooster. Kan dit middels platte buis 60 x 220 mm?

 9. Serena zegt:

  We willen een keuken van Kvik kopen met heel.lage plint. Is inbouwen mogelijk? Wat kost zogenaamde lage plintmotor? Of is er een andere manier om deze kookplaat toch te kunnen plaatsen?

  • Henkjan zegt:

   Gutmann is een specialist op het gebied van afzuiging. zij deden al in werkbladafzuiging lang voordat Bora bestond. De Nivel heeft 2 instroomopeningen. deze maken opgeteld wel wat meer geluid. De Gutmann Nivel heeft 5 kookzones. qua prestaties van de inductiezones zou je de Nivel moet vergelijken met de Bora XPure. vergelijkbaar!

 10. Mäan zegt:

  Beste Henkjan,
  Allereerst complimenten voor uw site.
  Wij gaan een nieuwe woning bouwen. Mijn algemene vraag is: als je in dit verband zou kunnen kiezen voor recirculatie kookveldafzuiging of luchtafvoerafzuiging naar buiten toe, wat zou dan serieus het beste/beter zijn? Motiveer uw antwoord. Bij voorbaat mijn dank.
  Met vriendelijke groet,

  Maan Bury

  • Henkjan zegt:

   Beste Maan, bedankt voor het compliment ! Als de afvoer naar buiten eenvoudig aan te leggen is, dus als de afstand naar buiten niet te ver is en onderweg niet teveel bochten nodig zijn, dan zou ik altijd voor een afvoer naar buiten kiezen. uiteindelijk werkt dat het beste. de begin investering voor een afvoer zal wat hoger zijn, maar normaal gesproken verdient u dat in 5-7 jaar terug. Wel belangrijk om de juiste buizen en een goede muurdoorvoer toe te passen.

 11. Edwin Nieuwpoort zegt:

  Beste Henkjan,

  Wij zijn aan het overwegen om een Opera Nivel in ons nieuwe kookeiland te plaatsen. Ik heb al veel gevonden over de benodigde diepte maar niet over de kastmaat onder het aanrechtblad. Kan daarvoor een 90cm kast worden gebruikt of moet deze breder zijn, want de kookplaats is breder, en wat is dan de maat.

  Alvast bedankt voor je reactie.

  Met vriendelijke groet,

  Edwin.

 12. Joeri Van Der Leeden zegt:

  Goedendag, u geeft aan een betere aanbieding te kunnen doen voor de opera nivel. Graag ontvang ik hiervoor een scherpe aanbieding

 13. Marrit zegt:

  Goedendag,
  ik zit te twijfelen tussen de Nivel met werkbladafzuiging of de Neff Glass downdraft. Wij hebben boven de keuken een stuk vide, dus we willen graag een goede afzuiging zodat niet alle kookluchten naar de bovenverdieping verdwijnen. Bij welke merk werkt de afzuiging het beste?

  Onder de kookplaat komen lades van 100cm breed. en achter de lades is min. 40 cm vrije ruimte. Bij welke afzuigsysteem zou ik de meest diepe lades kunnen gebruiken oftewel het meeste aan inhoud van de lades overhouden?

  Mvg
  Marrit

  • Henkjan zegt:

   Beide systemen werken goed, de Nivel maakt iets meer geluid omdat het 2 instroom openingen heeft. De Nivel en de Neff glass downdraft kunnen beiden zo ingebouwd worden dat u maximale ladediepte kunt behouden.
   ervan uitgaande dat de laden niet dieper worden dan 60 cm.

 14. Arian Bakker zegt:

  Ook wij zijn ook geïnteresseerd in een Gutmann Nivel. Nu hebben we van verschillende keuken leveranciers gehoord dat ze failliet zijn en dat het niet de eerste keer is. Klopt dit of kunt u ze nog gewoon leveren. Hoe zit het dan met de garantie.

  • Henkjan zegt:

   Gutmann is doorstart onder de naam OPERA. Wij leveren de Nivel inmiddels alweer volop. De garantie is hetzelfde als onder gutmann, waarbij ook op geleverde Gutmann uit het verleden nog steeds service wordt verleend.
   Verder een rima bedrijf, faillisement is niet ontstaan odat et slecht ging met het bedrijf, maar had andere redenen.

   • Arian Bakker zegt:

    Inmiddels hebben we de Nivel in de praktijk ervaren en de afzuiging is absoluut onder de maat. Afzuiging vele malen minder dan een Bora of Siemens. Ondank de 1000w vermogen. Reden, motor afzuiging zit in de plint. Absolute afrader. Graag jullie commentaar.

 15. Remco zegt:

  Hallo, wat is het prijsverschil voor een opera nivel met een plintmotor? Of met een uitblaas naar buitenmotor? Of zijn dat dezelfde type motoren? Kan weinig terug vinden over de motoren en mogelijkheden voor deze plaat.

  Mvg

  • Henkjan zegt:

   een plintmotor of buitenmotor bij een Nivel zijn allemaal van EMB. zeer betrouwbaar product. Opera (gutmann) biedt zware motoren met veel vermogen, ruim voldoende om goed af te zuigen.
   moet dan er situatie (afstanden etc.) bekeken worden welke motor goed past !

 16. Frank zegt:

  Goedemiddag,
  Wij zijn van plan om n nivel aan te schaffen met buiten afvoer. De lengte van de afvoer van de buitenmuur tot aan de nivel schat ik n 2,5 meter tot 3 meter.
  Is dit n probleem?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *