De 90 cm brede Glass Downdraft van Neff ook voor 5 kookzones

Neff Glass Downdraft met kookplaat met 5 zones

Met de I98WM1S5 en de I98WMM1S7 biedt Neff 2 kookplaten met afzuiging die de mogelijkheid van koken op 5 zones bieden. Dat is een schot in de roos, want de vraag naar grote kookplaten met afzuiging neemt toe. Hiermee gaat Neff zeker een interessant markt segment bedienen. Daarnaast zijn we heel enthousiast over het vernieuwde grahite grey design van de ovens van Neff. Hiermee gaat het merk moeiteloos Siemens en Bosch van de troon stoten.

Neff een vooraanstaand merk

Het kan zijn dat het merk Neff u niks zegt. Neff komt uit dezelfde stal waar Siemens, Bosch en Gaggenau ook vandaan komen. We zien dan ook vaak een overlap in apparaten van deze merken. Toch zijn ze anders, uiteraard.. Neff wordt tussen Siemens en Gaggenau in gepositioneerd. Hierdoor ontstaat een premium merk maar wel goed betaalbaar(met vaak de betere technieken van gaggenau)

In de glass downdraft serie bied Neff ook een 80 cm variant. Echter wij focussen ons hier even op de 90 cm omdat die eenvoudigweg meer ruimte biedt.

Opbouw of vlakinbouw mogelijk met Neff  Glass Downdraft

Allereerst moet u zich realiseren dat een Glass Downdraft gecombineerd wordt met een inductiekookplaat. De I98WM1S5 en de I98WMM1S7 zijn dus de losse afzuigunits. Deze koppelt u met een kookplaat. De keuze in het 90 cm assortiment is beperkt tot de kookplaten T59PS5RX0 en de T59FS5RX2.

U kunt dan kiezen voor een vlak integreerbare oplossing (I98WM1S5 en T59PS5RX0) of een opbouwvariant (I98WMM1S7 en T59FS5RX2) In het eerste geval wordt de afzuigunit met een tussenruimte achter de kookplaat ingebouwd. In het 2de geval, de opbouwvariant, wordt de kookplaat en afzuigunit als 1 geheel ingebouwd. Wij zijn meer een voorstander van de opbouwvariant. Dit omdat de afzuiging dan dichter bij de pannen komt en u minder werkbladdiepte nodig (750 mm) heeft !

Specificaties van de Neff Glass downdraft

Zoals aangegeven de Glass downdraft is een aparte unit die te combineren is met een kookplaat. Deze kan dan als bediening dienen voor de achterliggende downdraft. Met deze sterk verbeterde versie van de oude downdraft haal u een eyecatcher in huis. Ten eerste is het een indrukwekkend oppervlakte, de combinatie van kookplaat met de downdraft. Vervolgens gaat u de show stelen als de glasplaat uit het blad komt zetten. Tenslotte voegt u een lichtkleur aan de glasplaat en de show is compleet. Dit alles kunt u ook  vanaf de bank met de homeconnect app op uw mobiel instellen.

De grote vraag; werkt de afzuiging naar behoren? Wij waren aanvankelijk sceptisch. Want de traditionele downdraft bleek een weinige effectieve afzuiging, die nogal storingsgevoelig is. Neff heeft zich hier overtroffen (nogmaals bij voorkeur de opbouwvariant). Het apparaat werkt namelijk fantastisch!

De guided airtechnologie van de Glass Downdraft , voor prima afzuiging

Ten grondslag aan de goede werking ligt de “guided air techologie”. Simpel gezegd, vanuit de afzuiging wordt een gordijn aan lucht geblazen. Hierdoor hebben kookluchten nagenoeg geen kans om te ontsnappen, en worden genadeloos de afzuiging ingezogen.

Het afzuigniveau wordt automatisch afgestemd op de hoeveelheid kookluchten. Als dat niet genoeg is kunt u met een bijpassende kookplaat het afzuigvolume naar wens aanpassen.

Eenvoudig filters vervangen

Ook op deze glass dowdrafts, I98WM1S5 en de I98WMM1S7, zijn filters eenvoudig te vervangen of uit te halen voor schoonmaak. Laatste betreft natuurlijk het vetfilter, wat eens in de 3-4 weken in de vaatwasser schoon gemaakt kan worden. Als u voor een recirculatie optie gaat, wordt de vernieuwde Cleanair recirculatie set aangeboden. Deze standaard oplossing is goed voor plm 3 jaar filteren van kookluchten. Wilt u langere tijd gevrijwaard zij van luchten, dan kunt u kiezen voor een regenereerbare recirculatie unit. Laatste is goed voor een levensduur van Minimaal 10-12 jaar.

Motor op afstand plaatsen

Bij de I98WM1S5 en de I98WMM1S7 is de motor op een (beperkte) afstand te plaatsen. Hiervoor is dan wel een aparte installatiekit nodig. Met deze verplaatsing van de motor, doet u goede geluidzaken. Want deze reduceert u aanzienlijk, zeker als de motor in een andere ruimte komt.

I98WM1S5 en de I98WMM1S7 combinatie met kookplaat

Laten we niet vergeten dat deze Glass Downdraft van Neff pas functioneert met een passende kookplaat. Hiermee vormt u een apparaat dat, zeker in de opbouw variant, oogt als 1 geheel. De T59FS5RX2 is een 90 cm inductiekookplaat met flexzones. Als u hier de strijd niet kunt winnen, markeert er wat aan uw kookkunsten. Want u haalt hiermee een complete inductiekookplaat in huis welke is voorzien van alle benodigde specs. Allereerst natuurlijk de gewenste 5 kookzones. Vervolgens de flexzones welke pannen automatisch herkennen!

Daarnaast, kenmerkend voor Neff kookplaten, de twistpadfire. Simpel gezegd de handige afneembare bedieningsknop. Dit biedt bedieningsgemak is onze ruime ervaring!

De T59FS5RX2 verbindt u eenvoudig aan de Glass downdraft. Hierdoor kunt u de afzuiging bedienen met de kookplaat. Echter door het Home connect systeem ook met uw mobiel. Deze integratie lijkt toch steeds meer op animo bij consumenten te kunnen rekenen. Zeker nu het aantal gerelateerde toepassingen meer tot de verbeelding spreken.

Graphite grey design van Neff

We zaten er op te wachten, het vernieuwde design voor de ovens van Neff. Geen enkele reden meer om de, overigens zeer goede, ovens van Neff aan te schaffen. Voor ons is de keuze al wel gemaakt de graphite grey ovens i.c.m. de superieure oven technieken, tot de nummer 1

Prijzen van de Glass Downdraft van Neff

Deze 90 cm Glass Dowdraft i.c.m. een flex inductie kookplaat van Neff, kent een stevige prijs. Echter is de combinatie van de 2 redelijk vergelijkbaar met een Opera Nivel. Daarnaast een stuk goedkoper dan een Bora Classic of Bora Professional.Uiteraard is er nog concurrentie van de Bora PUXU waar 5 pannen op kunnen, maar dan 4 bedienbaar.

Wij bieden in ieder geval deze oplossing zeer aantrekkelijk aan, zeker i.c.m. andere Neff apparatuur.

Benieuwd wat dat voor u betekent? Vraag hier info aan

Videos

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.

10 reacties op “De 90 cm brede Glass Downdraft van Neff ook voor 5 kookzones

 1. Maan zegt:

  Beste Dames/Heren,
  Vraag: Ik zie dat Siemens en Neff beide qua design een heel supermooi downdraft kookveld afzuigsysteem hebben.
  Echter lees ik dat bij Siemens downdraft de filters (heel?) moeilijk toegankelijk zijn om te reinigen?
  Is dat bij de Neff downdraft kookveld afzuigingafzuigsysteem ook zo? Zijn er tussen beide topmerken meer essentiële/relevante items die verschillend zijn?

  Bij voorbaat mijn dank.
  Met vriendelijke groet, Maan

  • Henkjan zegt:

   Heel moeilijk is wat overdreven maar het is wel lastiger dan bij “standaard ” kookplaten met afzuiging. Filers gaan wel langer mee, het is dus niet een jaarlijks klusje. Het is ook weer niet zo moeilijk dat je daarvoor iemand hoeft te laten komen !

  • Henkjan zegt:

   Nee de downdraft van NEFF en van SIEMENS zijn alleen combineerbaar met kookplaten van deze merken ! ze worden namelijk gekoppeld

 2. jan bonthuis zegt:

  ik lees heel veel negatieve ervaringen met de dure downdraft van Siemens, iemand
  schrijft dat de afzuiging beneden alle peil is!
  Er is bij hem een zwaardere motor geplaatst maar ook dat loste niets op.
  Is de investering van bijna 3000 euro wel zinvol?

  • Henkjan zegt:

   Die ervaringen hebben wij ng niet teruggekoppeld gekregen. Sterker nog we hebben de Glass downdraft van Neff en Siemens inmiddels meerdere malen geinstalleerd naar volle tevredenheid van de klanten. Echter wel alleen in een opbouw variant ! dus direct gekoppeld aan de kookplaat anders ligt de afzuiging te ver af van het kookgedeelte.

 3. Mischa zegt:

  Iemand die dit systeem heeft van Neff die interesse heeft in extra recirculatie filters (10jaars versie). Deze hebben wij verkeerd geleverd gekregen daar wij het siemens systeem hebben.

 4. Pingback: Berbel Performance en Infinity, meermaals bekroond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *