Met deze functies wordt uw werkbladafzuiging nog leuker!

Werkbladafzuiging bestaat uit een kookplaat en een afzuigsysteem. Eigenlijk wordt er in deze combinatie nooit meer gekozen voor een keramische kookplaat. Inductie is snel, handig, veilig, energiezuinig en  maar een fractie duurder dan een keramische kookplaat.

Van iedere inductiekookplaat mag je verwachten dat je er iets mee kan opwarmen, en gelukkig is dat bij alle werkbladafzuiging geen enkel probleem. Kookplaten met geïntegreerde afzuiging hebben allemaal 4 kookzones. De basis modellen hebben vaak 2 zones met een lager vermogen, en 2 zones met hoger vermogen (3000-3700 Watt). Voor een “standaard” kookplaat zal dat voor veel gebruikers al voldoende zijn.

Op het gebied van inductie is er de laatste jaren veel veranderd, en wordt er meer geboden dan alleen 4 kookzones.In tegenstelling tot gaskookplaten kunt u op een aantal modellen interessante functies vinden die het kookgemak vergroten.

Super snel water koken

Als u het wilt vergelijken met een gaskookplaat dan zou een vermogen van 3700 Watt een zwaardere wokbrander moeten zijn. Het voordeel van inductie is (een gasbrander heeft een rendement van plm. 60-65%) dat 100% “warmte” over wordt gedragen naar de pan op de kookzone. In minder dan 4 minuten brengt u een kleine pan met water aan het koken!

Grillen, baken en braden op flexinductie

Misschien wel de meest interessante optie op een inductiekookplaat. Flexinductie (vinding van Neff) biedt de mogelijkheid van 2 kookzones, 1 grote kookzone te maken. Op deze grote zone kunt u willekeurig u pannen kwijt. Een fraaie gadget is de grote grilpan of braadslede waarmee u kunt grillen als op een grilplaat of bakken als op een tepan yaki. In 1 woord fantastisch!

Op een aantal modellen vindt u koppelbare zones. Deze bieden ook de mogelijkheid een grilpan te gebruiken, maar verwarmen die pan dan niet over de gehele zone.

Iedere kookfase heeft een andere temperatuur nodig

Ongetwijfeld zult u wel eens  (bv) gehaktballen  bakken. Eerst op een hoge temperatuur bruinen, vervolgens op een lagere temperatuur garen, en in voorkomende gevallen op een lage temperatuur warmhouden. De powermove (deze functie komt ook onder andere benamingen) functie biedt deze mogelijkheden. U schuift de pan simpel van de ene naar de ander zone en de temperatuur wordt automatisch aangepast. Een functie die u bijna dagelijks zult gaan gebruiken!

Met een braadsensor kan een gerecht niet meer mislukken!

De braadsensor (komt onder verschillende benamingen) is een semi automatisch kookprogramma op uw inductiekookplaat. De temperaturen worden door de braadsensor gecontroleerd en zodoende zal uw eten niet meer aanbranden.

Bedien uw inductiekookplaat met een handige regelschijf

De meeste inductiekookplaten hebben een touch control bediening of een slide of glide control. U bedient hiermee de kookplaat door instellingen in te voeren op de kookplaat. De zgn twistpad (o.a. Neff en Gaggenau) is een ronde schijf waarmee u de kookplaat (voor 80%) bedient. Inductiekookplaten kennen soms nog weleens bedieningsproblemen als u vette of natte vingers heeft. Met de twistpad behoort dat tot de verleden tijd!

Verscheidene merken herbergen meerdere van de functionaliteiten. Houdt wel rekening dat de prijzen ver boven de € 3000,00 uitkomen! Het beste alternatief op dit gebied is voor ons nog altijd de Neff T58TS6BN0 of T58TS6BX0. Bij werkbladafzuiging worden deze aangeboden voor slechts € 2850,00.

Meer informatie?

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *