Waarom Neff T58TL6EN2 / T58PL6EX2 werkbladafzuiging?

De Duitse fabrikant Neff biedt met de T58TL6EN2 / T58PL6EX2 (vlakinbouw) misschien wel de meest complete oplossing voor een inductiekookplaat met werkbladafzuiging. Fraai en degelijk design dat kan je rustig overlaten aan Neff, dat in de laatste 5 jaar aan een wederopstanding is begonnen. Met de T58TS6BN0 en T58TS6XN0 bood Neff haar eerste kookplaten met afzuiging aan. Deze waren aan verbetering toe, en met de T58TL6EN2 en T58PL6EX2 is dat goed gelukt!

Neff wordt in de markt gebracht als een merk wat zich net onder Gaggenau en boven Siemens / Bosch bevindt. Deze kookvelafzuiging van Neff onderscheidt zich op een aantal wezenlijke punten.

STERKE PUNTEN NEFF T58TL6EN2 en T58PL6EX2

  • Flexinductie

Flexinductie wordt de nieuwe standaard op inductiekookplaten, maar dat is nog niet zover. Bij deze kookplaten wel. Keuzevrijheid waar u uw pan neer zet! De “rechthoekige spoelen” welke zich aan elke zijde van de afzuiging bevinden zijn te koppelen tot 1 grote zone. Dit geeft een optimale warmte toevoer en maakt koken op grilpannen, tepan yakis en braadsleden mogelijk.

  • Vermogen

Het hoge vermogen van de verschillende zones of de gekoppelde zones geven u koken letterlijk een boost!.Mede door dit  hoge vermogen van de verschillende zones, kunt u grillen, braden en wokken. Hiervoor is de powerfunctie met een vermogen van 3700 W bijzonder handig.

  • Bedieningsgemak

De bedieningsknop, de zgn twistpad fire,  maakt het instellen en bedienen van deze inductiekookplaat tot een feest. Nou ja, het is in ieder geval handiger dan menige slidebediening die hapert met vette of natte vingers. De ervaringen met de twistpad fire  zijn trouwens niet allemaal positief. Want het is een losse knop die je kwijt kan raken.Gelukkig gaat Neff hier redelijk coulant mee om, is onze ervaring.

  • Functies

Deze Neff kookplaten met werkbladafzuiging zijn uitgerust met aansprekende functies welke u ook echt gaat gebruiken. Zo compleet zijn weinig kookplaten met afzuiging. Net als met ovens is het altijd de vraag of je een overload aan functies nodig hebt. In de praktijk gebruik je vaak maar een aantal functies. Welke in ieder geval tot uw verbeelding zullen spreken zijn de volgende functies. Allereerst de verschillende  warmhoud functies voor de begeleiding tijdens het kookproces vinden we heel handig. Net als met de braadsensor kunt u uw kookproces goed onder controle houden. De FryingSensor op 5 niveaus neemt u bij de hand in het bakproces. Een andere must is de pan herkenning. Hiermee hoef u niet na te denken over de grote van uw pan, want deze wordt direct herkend!

Een timer voor alle zones, kookwekker en stopwatch ontbreken niet.

  • Afzuiging

Als opvolgers van de T58TS6BN0 en T58TS6XN0 bieden de T58TL6EN2 en  T58PL6EX2 zeker op afzuiggebied een verbetering!. Het rechthoekige instroomrooster is aanzienlijk verkleind waardoor de afzetruimte voor pannen vergroot. Dat was nodig! Ook het geluidsniveau geeft met een verbeterde afzuigmotor een lager Db. Minder decibellen dus! Met de Automatic Air Sensor hoeft u niet meer na te denken over de inschakeling van de afzuiging. Dit gebeurd namelijk vol automatisch. Want de Sensor meet a.d.h.v. geuren en stoom af hoe hard er gezogen moet worden!

Daarnaast is het design, door het smallere instroomrooster, een aanzienlijke verbetering.

  • Recirculatie of afvoer naar buiten?

Een wezenlijke verandering is doorgevoerd in het recirculatiesysteem. De koolstoffilters zijn nu via de bovenzijde te vervangen. De opzet van het recirculatiesysteem, kennen we van Bora. Beter goed gejat dan slecht bedacht! Aan de onderzijde is de afvoer te koppelen met de achterwand in de kast. De lucht blaast dan achter de kast onder de plinten. Het is ieder geval een bewezen prettige installatie.

De afvoer naar buiten is vergelijkbaar met de oude modellen. Gelukkig is deze redelijk flexibel en relatief weinig verlies aan ruimte.

Houdt rekening dat naast de basis kookplaten met afzuiging een starterset voor afvoer ( Z821UD0) dan wel voor recirculatie ( Z811DU0 of Z821PD0) besteld moet worden.

Bij werkbladafzuiging is het ruimteverlies onder de kookplaat een belangrijke overweging. Bij Neff is dit verlies beperkt. Alleen de bovenste lade verliest u. De afvoer van de kookplaat verdwijnt aan de achterzijde van de kookplaat naar beneden. Deze is eenvoudig aan te passen aan de benodigde diepte. Uiteraard zijn er nog wel een aantal aandachtspunten, maar dat is met elke kookplaat met werkbladafzuiging het geval.

Prijzen van Neff kookplaten met afzuiging i.c.m. meerdere Neff apparaten extra interessant

De prijs / kwaliteit verhouding van NEFF T58TL6EN2 en T58PL6EX2 is zeer goed. De consumenten adviesprijs van € 4449,00 is aan de hoge kant.. Indien u een  volledige commissie van een kookplaat met afzuiging en 3 andere inbouwapparaten besteld, kunnen wij de kookplaat met afzuiging extra aantrekkelijk aanbieden. Neff inbouwapparaten kennen een aantal uitstekende eigenschappen, waar u zeker blij van zult worden! informeer hier en vermeld Neff set voordeel in uw aanvraag!

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.

2 reacties op “Waarom Neff T58TL6EN2 / T58PL6EX2 werkbladafzuiging?

  1. Régine van Heest zegt:

    Wij hebben naast de T58TL6EN2 ook interesse in de B48FT78H0, de N17XH10N0, de KG7493B40 em de grillplaat 17000324 en tepanyaki 575951. Kun u deze ook offreren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *