Inductie pannen

Om op een inductiekookplaat te kunnen koken, heb je inductie pannen nodig. Deze zijn voorzien van een speciale magnetische bodem die het inductie koken mogelijk maakt. Inductie pannen zijn tegenwoordig bijna overal verkrijgbaar maar is veel kwaliteitsverschil. Om lang van een pan te kunnen genieten is het verstandig om te kiezen voor een inductiepan die van goede kwaliteit is.

Inductie koken

Koken op inductie wint jaar op jaar steeds meer terrein. Dat is niet voor niets. Het is de meest veilige en duurzame manier van elektrisch koken. Inductie koken is vele malen milieuvriendelijker dan bijvoorbeeld koken op gas. Daarom zijn er gemeenten waar men extra gestimuleerd wordt om elektrisch te koken. Koken op inductie is dan de meest duurzame keuze.

Het bijzondere aan een inductie pan

Naast het feit dat een pan voor een inductiekookplaat beschikt over een metalen bodem die magnetisch is, heeft een kwaliteitspan nog andere bijzondere kenmerken. Een goede inductie pan is namelijk gemaakt van materiaal dat niet alleen magnetisch, maar ook goed geleidend is. Echt goede pannen herken je dan ook aan een bodem die bestaat uit meerdere lagen van geleidend materiaal.

Bijzondere inductie pannen

Ieder gerecht kent zijn optimale bereidingspan en hoewel een goede kok met alle pannen uit de voeten kan, is het wel prettig koken op een inductie pan die speciaal voor bepaalde gerechten geschikt is.

Inductie kookpan

Voor het koken van groenten, aardappelen, pasta’s en andere gerechten die in vloeistof gekookt moeten worden, is het gebruik van een kookpot het meest voor de hand liggend. Afhankelijk van de hoeveelheid die je wilt bereiden, kies je dan de grootte van de pan. Standaard maten zijn kookpannen van 16, 18 en 20 cm doorsnede. Maar als je voor een groter gezelschap gaat koken of je wilt extra veel maken, dan is het goed te weten dat er ook grote inductie pannen verkrijgbaar zijn. Grotere maten van inductie pannen hebben bijvoorbeeld een doorsnede van 24 of 28 cm. Deze formaten zijn bij uitstek geschikt voor het koken van pasta’s die wat meer ruimte nodig hebben. Denk bijvoorbeeld aan spaghetti, pappardelle, tagliatelle of ravioli. Maar ook als je een pan soep wilt maken, dan biedt een grotere inductie pan uitkomst. Grotere inductie pannen, bijvoorbeeld een inductie soeppan of pastapan voor inductie, zijn in onze webshop verkrijgbaar als onderdeel van een pannenset, maar ook als individuele pan.

Braadpan voor inductie

De ideale braadpan heeft als specifieke kenmerken dat het de warmte goed vasthoudt, evenwijdig geleidt en dat deze de temperatuur constant houdt. Daarom bestaan onze inductie braadpannen ook uit meerdere lagen en hebben zij een dikke bodem. Omdat de braadpannen van goede kwaliteit zijn, kun je er uitstekend mee braden en stoven. De antiaanbaklaag zorgt ervoor dat je ze goed schoon kunt houden en dat je niet bang hoeft te zijn dat de gerechten aan de pan blijven plakken. In ons assortiment vind je diverse formaten braadpannen zodat je altijd de meest geschikte inductiebraadpan kunt kiezen. Indien je grotere stukken gebraad wilt bereiden, kies dan voor de 28 cm braadpan. Braad je vooral kleinere gerechten, kies dan voor de 24 cm of 20 cm braadpan. Hoewel al onze inductie pannen vaatwasbestendig zijn, is het raadzaam om pannen met antiaanbaklaag met de hand te wassen. Hiermee verleng je de duur van de speciale coating.

Inductie wokpan

In een wok kun je onder andere heerlijke roerbakgerechten bereiden. Doordat je op een hoge temperatuur het eten bereidt, gaat dit sneller en blijven voedingswaarden beter behouden. Eventuele groenten blijven ook hun bite houden en het gerecht is meestal ook gewoon lekkerder. Het is een mythe dat je alleen op gas goed zou kunnen wokken. Onze inductiewok is van een zodanige kwaliteit dat deze zelfs sneller en beter wokt dan wokken op een gasfornuis. De reden hiervan is dat de bodem van de inductie wokpan, de warmte van de bron (de inductiekookplaat) veel efficiënter gebruikt. Er gaat immers geen warmte verloren doordat vlammen naast de pan branden. En omdat onze inductie wokpannen de warmte ook uitstekend naar de zijkant van de pan geleiden, zullen je culinaire wok-inspanningen leiden tot een heerlijk gerecht. Wat ook goed is om je te realiseren, is dat wokken op inductie een stuk veiliger is dan wokken op gas. Omdat er geen vuur aan te pas komt, loop je veel minder kans om vlam in de (wok)pan. Een ander voordeel van onze kwalitatieve inductie wok pannen is dat deze voorzien zijn van een antiaanbaklaag. Hierdoor zul je ondanks het bakken op hoge temperaturen, geen last hebben van vlees of groenten die tijdens het bereiden aan de pan blijft plakken. In onze webshop bieden wij prachtige inductie wokpannen in verschillende formaten. Hierdoor vind je altijd jouw ideale wokpan.

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *