Recirculatie als alternatief voor afvoer naar buiten?

Recirculatie als alternatief voor afvoer naar buiten

De vraag wordt vaak gesteld: Moet ik kiezen voor afvoer naar buiten of voor recirculatie?

Het platte antwoord is; altijd een afvoer naar buiten. De realiteit is echter dat er vele gevallen denkbaar zijn om dat niet te doen, sterker nog omdat het beter is om te kiezen voor recirculatie.

Mocht u twijfelen over de keuze tussen een afvoer naar buiten dan wel een recirculatie, adviseren wij om gebruik te maken van het advies op werkbladafzuiging.

Als blijkt dat recirculatie een betere optie is dan kunt u geconfronteerd worden met veel verschillende recirculatie opties. Het aloude principe is dat als lucht niet afgevoerd wordt het ontnomen wordt van de kookluchtjes. Vroeger was het koolstoffilter de standaard oplossing. Tegenwoordig zijn er andere methoden die leiden tot een vaak beter resultaat.

Iedere oplossing kent haar voor- en nadelen. Om het “overzichtelijker” te maken, heeft bijna elke leverancier van werkbladafzuiging een andere oplossing. Dit betekent tevens dat de aanschaf van een kookplaat met afzuiging niet op zich staat. De toevoeging van de recirculatie mogelijkheid kan u bij aanschaf en/of daarna voor grote financiële verassingen doen komen te staan.

Het verschil in aanschaf kan variëren van nul tot wel € 1000,00. Het werkend houden van een recirculatie systeem, bijvoorbeeld door het vervangen van filters, kan u jaarlijks wel 125,00 kosten.

Daarnaast moet er bij veel systemen rekening gehouden worden met de mogelijkheid het filter te vervangen. Het zou vervelend zijn als er eens in de 9 maanden een monteur langs moet komen om een toegang tot het filter te creëren. De kosten  en irritaties lopen op die manier hoog op.

Als blijkt dat recirculatie inderdaad een betere oplossing is dan afvoer naar buiten, dan kan de keuze voor de juiste kookplaat met geïntegreerde afzuiging weleens anders zijn dan u van tevoren had bedacht.

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *