ATAG ELEVATE brengt koken en afzuigen naar grotere hoogte!

atag elevate

Het is ATAG eindelijk gelukt om eens een kookplaat met afzuiging te brengen waar we blij van worden. En van de ELEVATE worden we heel blij. Want eindelijk een vernieuwend product welke de concurrentie met BORA aan kan. Daarnaast is celsius koken een interessante vernieuwde manier van koken waar de gemiddelde amateur en thuis kok enthousiast gaat worden!

ATAG ELEVATE geluidarm afzuigen

Het principe van het afzuig torentje op de ELEVATE is natuurlijk niet nieuw. We zagen dit al op de NOVY ONE. Helaas voor NOVY bleek de ONE teveel kinderziektes te hebben, smeltende torens en eindeloze foutmeldingen. Het principe van het afzuigtorentje is echter nog steeds actueel, blijkt met de komst van de ATAG ELEVATE. Deze zuigt niet alleen aan de onderzijde van de toren maar ook aan de bovenzijde. I.c.m. downdraftpannen kunt u de afzuigstand nog wat lager zetten. Hierdoor aanzienlijk minder geluid en niet onbelangrijk een lager energieverbruik. Het geluidsniveau is gedaald tot onder de 60 Db, waarbij in vergelijking concurrerende kookplaten met afzuiging op 69 Db geluid  zitten.  De afzuiging past zich automatisch aan de kookstanden, hoger vermogen is meer afzuiging.

Het onderhoud van de ELEVATE is eenvoudig. Het vetfilter bevindt zich direct onder het torentje. Laatste kan in zijn geheel in de vaatwasser. Dit is ook geen overbodige luxe omdat vet en kookresten ook op de toren terecht komen.

De automatische naloop stand welke ook handmatig ingesteld kan worden is een must bij een recirculatie uitvoering. Hiermee wordt droge lucht door het systeem gezogen. Goed voor het behoud van het apparaat en keukenkasten.

ATAG ELEVATE voorzien van Celsius koken

Celsius koken is de nieuwe gepatenteerde kook techniek van ATAG. Niet voor niets bekroond met de IF design award 20222 Ook wel temperatuur gestuurd koken genoemd. Dat klinkt ingewikkeld maar is het niet. Althans je zult wel, als je er gebruik van wilt maken, een klein beetje moeten verdiepen in de mogelijkheden. ATAG heeft dat makkelijk gemaakt. Een goede ondersteuning met een speciale website voor celsius koken met meer dan 200 gerechten. Daarnaast kan je gebruik maken van de speciale app voor dit doel.

Op de graad nauwkeurig koken kennen we natuurlijk van sous vide koken. Ook daar zien we dat dit tot de beste resultaten leidt. Hiermee evenaar je de resultaten die behaalt worden in top restaurants. Koken als een chefkok in uw eigen keuken !

Met de handige accessoires die meegeleverd kunnen worden, haalt u nog betere resultaten. Wat te denken van de Celsius°Cooking™ Probe, een soort kerntemperatuurmeter 2.0. Niet voor jn de oven maar voor op uw kookplaat. Deze kunt u op verschillende manieren toepassen. Bv voor het eerder genoemde sous vide koken , maar dan in een pan. Deze slimme meter kan communiceren met uw kookplaat en hierdoor zorgen voor de perfecte temperatuur !

Recirculatie of afvoer naar buiten

De ATAG ELEVATE kent verschillende recirculatie oplossingen. Die houden allemaal wel in dat er een afvoer vanaf de kookplaat onder de kookkast moet komen. U eindigt dan met een koolstofbox of koolstoffilter in de plint van uw keuken. Een veel toegepaste oplossing is de combinatie met een plasmafilter. Waarbij wij een plasmamade filter afraden aangezien deze nogal wat ozon afscheidt.

Een filter in de plint is niet altijd even gelukkig. De lucht wordt dan op 1 plek uitgeblazen en dat is minder prettig als je op die plek kookt. Uiteraard kunnen we de afvoer van de ELEVATE naar andere plekken laten afbuigen. Een combinatie met een greenflow filter box, welke op verschillende plekken kan uitblazen vinden we een aanrader !

Afvoer naar buiten kan middels de afvoerbuizen van Naber. Hiermee bereikt u elke plek in een buitenmuur. Wel eindigen met een muurdoorvoer voorzien van een thermische box. Hiermee voorkomt u dat koude lucht naar binnen kan en warme lucht naar buiten!

ATAG Elevate leverbaar in 4 types

De elevate kent 4 varianten. De eerste is de HIDD28471SV. Deze is uitgevoerd in zwart glas met RVS omranding. Geschikt om als opbouw kookplaat in te bouwen. Hetzelfde model maar dan voor vlakinbouw is de HIDD28471SVI. Deze Elevate bouwt u vlak in het werkblad. Uiteraard zonder de RVS rand. Tenslotte hebben we de HIDD28472SV welke wordt geleverd in een matzwarte uitvoering. Net als de HIDD28471SV is dit een opbouwmodel. Daarnaast natuurlijk de matzwarte uitvoering als vlakinbouwmodel: de HIDD28472SVI.

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *