ATAG matzwarte kookplaat met afzuiging, mooi design en prima kwaliteit

hidd8472lv_at8

De markt van kookplaten met afzuiging is inmiddels aardig gevuld. Toch zijn de nieuwe kookplaten met afzuiging van ATAG een welkome aanvulling. Met de types HDD8472LV en HDD8471LV biedt het Nederlandse bedrijf in ieder geval een aanlokkelijk alternatief. Vooral de matzwarte HDD8472LV vinden wij geslaagd.

De realiteit is dat de kookplaat met afzuiger van ATAG in specificaties niet veel meer biedt dan haar directe concurrenten Miele, BORA, Neff en Novy.  In combinatie met ovens uit de Magna serie van ATAG echter wel. De zeer fraaie blacksteel ovens zijn een lust voor het oog. Passen uitstekend in de trend van robuust, stoer, en industrieel. Een mooi keukenfront gecombineerd met een “lelijk” (lees niet passend) inbouwapparaat is toch wel een smet op de hele uitstraling.

Niet zelden merken we dat de consument met oog voor detail, een kookplaat met afzuiging afserveert omdat het gewoonweg minder oogt. Niet voor niets heeft Bora haar basic lijn door de design molen gehaald en omgetoverd tot de fraaiere Bora Pure. Wij houden van mat en gelukkig zijn er ook steeds meer consumenten die afstappen van de hoogglans keuken.

ATAG heeft ons verrast. Jaren lang waren alleen de gaskookplaten en de vaatwassers van ATAG van de kwaliteit die we onze klanten wilden aanbieden. Met de nieuwe Magna lijn is dat veranderd. Mooi design en uitstekende (stoom-) ovens maken van het merk ATAG een waardig A-merk welke wij graag aanbieden.

Waarom kiezen voor een ATAG kookplaat met afzuiging?

In eerste plaats moet het apparaat natuurlijk gewoon goed werken, en dan bedoelen we de inductiekookplaat en de afzuiging. De ATAG  HDD8472LV en HDD8471LV zijn beide voorzien van een motor in de plint. Dit komt het geluidsniveau van de afzuiging ten goede. De lucht wordt onderin ontdaan van vocht en dat is in meerdere opzichten een goede oplossing. Het betekent wel dat er een afvoer achter de laden geplaatst wordt welke het begin is voor een afvoer naar buiten of voor een aansluiting op een recirculatiebox. De energiezuinige afzuiging is voorzien van een A label. Met een krachtige motor worden alle luchten goed afgezogen. Ook toen we op 2 zones een griplaat hadden geplaatst en daarop een geurig visje grilden was er niks meer te ruiken.

De inductiekookplaat heeft 4 koppelbare zones en is met haar 87 cm breder dan  de meeste concurrenten. Zoals aangegeven dus prima voor het plaatsen van een griplaat of een tepan yaki. De bediening van de full touch control met slider bediening werkt goed, ook met  natte vingers. Basisfuncties welke we op de meeste kookplaten met afzuiging mogen verwachten zijn ook op die van ATAG aanwezig. De geheel zwarte kookplaat me een afgeronde vierkante instroomsproeier ziet er strak en hoogwaardig uit. Het 4 voudig RVS filter is eenvoudig te verwijderen voor een schoonmaak beurt. Met de installatie van het apparaat zijn er een aantal aandachtspunten welke in ogenschouw genomen moeten worden.

Prijs van een ATAG inductie kookplaat met afzuiging

De consumenten advies prijs van de werkbladafzuiging bedragen € 3999,00 voor de matzwarte variant en € 3949,00 voor de zwart glazen uitvoering. Zo op het oog is deze prijs wat aan de hoge kant.  Natuurlijk bieden wij deze kookplaten aan voor een aanzienlijk aantrekkelijkere prijs. Zeker i.c.m. 3 andere ATAG inbouwapparaten, kunnen wij een zeer interessant voorstel doen. Als u benieuwd bent wat een mooie oplossing met ATAG in uw keuken gaat kosten, neem dan hier contact met ons op!

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.

9 reacties op “ATAG matzwarte kookplaat met afzuiging, mooi design en prima kwaliteit

  • Henkjan zegt:

   Dat kan maar niet voor elke kookplaat met inductie. Bedoelt u een oven van 90 cm of een oven van 60 cm? In het eerste geval zal er wat meer mogelijk zijn, sterker hebben we al een paar keer een aangepaste kast geleverd waarin een oven van 90 cm en daarboven een Bora kookplaat werd ingebouwd. Met een aantal andere merken is dit ook goed te doen.
   Voor de specifieke situatie is het handig om ons even te mailen omdat er meer variabelen van invloed zijn.

 1. M. Nijhuis zegt:

  Is de Atag kookplaat met afzuiging kwalitatief vergelijkbaar met de Bora BFIA en de PUXA?
  Wat is het verschil? De kracht van de afzuiging?

  • Henkjan zegt:

   De ATAG kookplaat HDD8472LV en HDD8471LV zijn vergelijkbaar met de Bora BFIA en PUXA. voornaamste verschil is de motor die bij ATAG onder de kast komt. Afzuigvermogen van AtAG en Bora ook vergelijkbaar rond de 650 m3 /h. ruim voldoende voor een goede werking van de afzuigkap. Prijzen liggen ook in dezelfde range.

 2. Aafke van Deursen zegt:

  Goedemorgen,
  Als de inductieplaat niet aan staat, kan ik er dan dingen op zetten, bijv. als ik hapjes voor de borrel klaar maak, of gaat hij dan gelijk aan? Of gaat er dan wat piepen? Ik kamp met te weinig werkblad en zoek een oplossing waarbij ik de inductieplaat ook kan gebruiken als verlenging van mijn aanrecht?

  • Henkjan zegt:

   Die zou je dan zo kunnen gebruiken. of de ATAG kookplaat met afzuiging dan een goede oplossing is, betwijfel ik. Deze krast namelijk redelijk snel. Ik zou dan kijken naar een kookplaat van kuppersbusch, bv de KMI9800 of de KMI9850. De glasplaten van deze modellen zijn zo hard dat je er op kan snijden zonder dat dit krassen geeft !! we kunnen deze aantrekkelijk aanbieden!

 3. Marc Aarts zegt:

  Is het zo duidelijk dat ATAG makkelijker krast? Hoe is dat voor andere kookplaten, met geintegreerde afzuiging? Komen die platen niet allemaal uit een zelfde fabriek, misschien met uitzondering van de Scott Ceran versies?

  • Henkjan zegt:

   De matte ATAG kookplaten zijn krasgevoelig, maar dat geldt wel voor meer merken. Ook op de Bora in onze showroom hebben we inmiddels enkele krassen. Alleen de scott ceran miradur van kuppersbusch is krasvrij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *