BORA Classic 2.0 flexibele indeling met kookplaten en afzuiging

Bora classic 2.0

Net als de BORA Basic heeft de BORA Classic een sterk verbeterd design gekregen. De Classic serie was eigenlijk al vanaf de introductie niet echt meer onderhanden genomen. De verbeterde 2.0 serie mag er weer zijn.

Waarom kiezen voor een BORA Classic 2.0?

Flexibiliteit, superieure  kwaliteit, extreem geluidsarm en een vleug design.  Met BORA Classic kunt u kiezen uit een 6 tal kookvelden. Deze combineert u met een of meerdere kookveldafzuiging units. Naast de keramische kookvelden zijn er inductie kookvelden al dan niet met flexinductie, een inductie wokbrander en een tepan yaki.  U bent dus flexibel in het samenstellen van uw ideale kookveld. In de praktijk zien we vooral samenstellingen van 2 flexinductie kookvelden, of een flexinductie kookveld gecombineerd met een tepan yaki of een inductie wok. Deze samenstellingen zien we vaak in combinatie met  een oven en een (combi / hogedruk) stoomoven. Hierdoor krijgt u tegen een lagere investering toch een ruim arsenaal aan kook gereedschappen.

Voor de hele dikke portemonnee zijn samenstellingen met 3 kookvelden en 2 afzuigunits een optie.

De vernieuwde motoren en optimale luchtgeleiding gecombineerd met een extra geluidsdemper maken de BORA Classic zeer stil. Aanzienlijk stiller dan welke kookplaatafzuiging dan ook. In onze beleving kan dat zeker een overweging zijn. Zeker als de kookplaat zich in een open keuken bevindt. De afzuiging werkt trouwens subliem, maar dat doet die bij alle BORA producten.

Bora classic2

Wat mag u verder verwachten van een BORA Classic 2.0?

Allereerst de vernieuwde bediening. De zgn S control is een verticale bediening, zoals bij de BORA Pure. Een intuïtieve bediening die het werken met de kookplaat veel eenvoudiger maakt. De blauwe LED lampjes in het bedieningspaneel zien er best chique uit.

De inductie kookvelden zijn zeer ruim. Geschikt voor 2 grote 24 cm pannen. De veel gekozen flexinductie zones zijn eenvoudig te koppelen tot 1 grote zone. Ruimte geschikt voor een grote braadslede of grilplaat. De flexzones bieden over de hele zone verwarmingsmogelijkheden. (Wordt vaak zo beloofd maar is niet altijd zo)

Automatische regeling van de afzuiging is een ander groot voordeel. U hoeft niet meer na te denken over de instelling van de afzuigunit omdat deze dat voor u doet. De motor tbv de afzuiging kan op meerdere plekken geplaatst worden. U kunt de motor plaatsen in de plint, aan de buitengevel, of op het dak. Voor een afvoer langer dan 6 meter (of i.c.m. meerdere bochten) is er een tussenmotor te plaatsen. Alles wordt verbonden door ECO tubes (afvoerbuizen en bochten) speciaal ontwikkeld voor en door BORA. Hierdoor ontstaat er een optimale luchtgeleiding die ervoor zorgt dat afzuigunit goed zijn werk kan doen.

Als u kiest voor het recirculeren van kookluchten dan biedt het merk een 2 tal oplossingen. De eenvoudigste oplossing is een standaard koolstofbox met een levensduur van 1 jaar. De uitgebreidere invulling bestaat uit een 3 filter box die een levensduur heeft van 3-4 jaar.

Een mooie aanvulling is de inductiewok. Die vraag krijgen we nog al eens, een goede vervanging voor een gaswokbrander. Aangezien de gaswokbrander verbannen is, biedt de invulling van de inductiewok een goed alternatief. Met de speciale wokpan met ronde bodem een mooie aanvulling op uw kookarsenaal. De halfronde bodem geeft de inductie pan rondom warmte waardoor er een optimaal gewokt kan worden!

Montage en aansluiten van een BORA Classic 2.0

Het plannen van Bora Classic 2.0 is geen eenvoudige klus, laat ik het zo zeggen het verdient veel aandacht om verassingen te voorkomen. De montage en aansluiting is werk voor vakmensen, in ieder geval getraind. Uiteraard kunnen wij bij het leveren van een compleet systeem u van het juiste advies voorzien en ook zorgdragen voor installatie en montage!

Wat zijn de prijzen van een BORA Classic 2.0

De prijs hangt uiteraard van de samenstelling van de verschillende kookvelden met het afzuigsysteem. Als we uitgaan van een samenstelling van 2 flex inductie kookvelden en een bora classic kookveld afzuiging dan kom je op een prijs van € 5.553,00. Voor een set met een flex inductie kookveld en tepan yaki telt u € 6.400,00 neer. Daar komt dan bij de afvoer buizen benodigd voor de afvoer naar buiten of een recirculatie filter oplossing.  Voor dat geld heeft u dan ook wel de Mercedes onder de afzuigsystemen.

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *