De Bora Pure is doorontwikkelde opvolger van de Bora Basic

Als innovator en leider in de markt van kookplaten met afzuiging weet je dat de ogen altijd op je gericht zijn. Zonder te zeggen dat de Bora Basic aan opvolging toe is, met de introductie van de blackline was namelijk al een design verbetering doorgevoerd, biedt de Bora Pure (vanaf Mei 2019 leverbaar) toch weer net iets meer.

Bora Pure met de PURA en PURU werkbladafzuiging

De kwaliteit van Bora staat voor ons buiten kijf. Het heeft zich met de Classic, Professional en Bora basic al lang bewezen. Producten met superieure Duitse kwaliteit, welke wij vanaf het moment na introductie probleemloos hebben zien werken. Dat alleen al is opmerkelijk. In al die jaren nog geen enkele keer een service dan wel garantie melding gehad van consumenten!

Het oog wil natuurlijk ook wat. De Bora Basic, de inductiekookplaat met geïntegreerde afzuiging, is (al zou het maar om budgettaire redenen zijn) de hardloper in het assortiment. De Bora Pure is niet alleen een upgrade in design maar heeft ook een aantal aanpassingen in functionaliteiten.

Niet iedereen is gecharmeerd van het design van de basic. De ronde instroomring kan tegenwoordig vervangen worden door de vlak geïntegreerde zwarte variant. Dat is al een hele verbetering. Het is dan ook niet verbazend dat de Bora Pure ook een vlakke inbouw kent van de instroomring. De ronde opening is in diameter kleiner geworden (175 mm). De instroomringen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren; zwart, blauw, rosegold, jadegroen, oranje en rood. Veel inbouw apparaten zijn tegenwoordig allemaal in zwart glas leverbaar. Het contrast van de gekleurde instroomring met het zwarte glas geeft de Bora Pure wel wat extra’s. Zeker gezien de opmars van zwarte inbouwapparaten en zwarte (antraciet) keukens zijn dit details die een keuken fraaier maken.

Meest wezenlijke aanpassingen in de Bora Pure

Door de kleinere opening is er meer oppervlakte beschikbaar voor de pannen. Belangrijker de pannen kunnen dichter bij de afzuig opening geplaatst worden! Praktisch en super handig in gebruik is de nieuwe gepatenteerde verticale touch  S control slider. Dat klinkt ingewikkeld maar het maakt de bediening makkelijker en beter. Niet alleen omdat de bediening beter reageert maar ook omdat keuze volgordes vereenvoudigt zijn. Opeenvolgende keuzes zijn op elkaar afgestemd en dat maakt het allemaal veel overzichtelijker. Door de verticale bediening is er ruimte bespaard en met akoestische en optische signalen weet je precies wat er gebeurd.

De Bora Pure is nu voorzien van een energiezuinige EC motor. Dit komt niet alleen de afzuigcapaciteit en energieverbruik ( A+ !!) ten goede, ook het geluidsniveau is verbeterd.

Bij de Bora Basic vindt de wissel van de koolstoffilters nog onder de kookplaat plaats. Niet heel ingewikkeld, maar betekent wel dat je eens per jaar de lade onder de kookplaat moet halen om het filter te verwisselen. Het vetfilter en het koolstoffilter kunnen in de Bora Pure vanaf de bovenzijde eenvoudig worden uitgehaald. Maakt het wat makkelijker. De onderkant moet nog wel bereikbaar zijn om de opvangschaal te kunnen legen. Laatste alleen als uw pan overloopt en er meer dan 150 ML in de afzuigunit loopt. De eerste opvangschaal van 150 ML kunt u namelijk wel vanaf de bovenzijde uithalen.

Bora pure in de varianten PURA en PURU

Net als in de Basic kent de Bora Pure een variant voor afvoer naar buiten, de PURA en een variant voor recirculatie, de PURU. Zoals aangegeven heeft de PURU een actief koolstoffilter. Deze moet plm. 1 keer per jaar vervangen worden. De PURA kent een aansluiting voor het Bora ecotube systeem. Een must voor een goede werking van uw afzuiger. Als alternatief kan ook het buizensysteem van Naber worden aangesloten.

De Pure komt alleen (vooralsnog) in de varianten PURA en PURU, dus niet met flexinductie. Ik neem aan dat deze uitvoeringen nog in ontwikkeling zijn wan ze mogen natuurlijk niet ontbreken. Qua vermogen zijn de Pure en de Basic gelijkwaardig. 9 standen met een powerstand voor als er “gas gegeven moet worden”. Timerfuncties, beveiliging voor kinderen, warmhoud standen ontbreken niet in het aanbod.

Prijzen van de Bora Pure

De prijzen van de Pure lijn zijn vergelijkbaar met de prijzen van de Bora Basic. Er is wel een verschil in de prijsstelling van de PURU en de PURA. De recirculatievariant is (logisch) duurder dan de afvoer variant. U kiest zelf welke kleur instroomring (-en) u wilt. Deze wordt dan ook apart berekend.

Zoals aangegeven is de Bora Pure leverbaar vanaf Mei 2019.

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.

14 reacties op “De Bora Pure is doorontwikkelde opvolger van de Bora Basic

  • Werkbladafzuiging zegt:

   De Bora PURE kent wat aanloop problemen als het om levering gaat . Op dit moment bedraagt de levertijd minimaal 10 weken. Sinds introductie is de levertijd van de BORA Pure nog niet echt terug gelopen. Wij verwachten er in week 27-28 een groot aantal, die zijn nu te bestellen.

    • Werkbladafzuiging zegt:

     De Bora Pure is inmiddels leverbaar. Let wel op dat de levertijden erg zijn opgelopen door productieachterstanden van de Bora Pure. De prijzen van de Bora PURU en Bora Pura mogen wij hier niet vermelden van Bora. Wij kunnen meestal redelijk snel leveren, aangezien we er een aantal op voorraad hebben genomen.

     Bora heeft liever niet dat prijzen zichtbaar zijn op het internet. Deze ontlopen trouwens de prijzen de Bora Basic niet veel. De al dan niet gekleurde ring van de Bora Pure is tegen meerprijs.

     Offerte kunt u uiteraard wel per mail opvragen, info@werkblafzuiging.nl

 1. Renske zegt:

  Ik twijfel erg tussen de aanschaf van een Bora Pure of van een kuppersbusch met een plasmamadefilter. vindt de lange levensduur wel prettig. ik begreep dat dat niet kan met een bora basic. kan dat wel met een bora pure? plasmafilter combineren bedoel ik?

  • Werkbladafzuiging zegt:

   Bora geeft zelf aan dat een combinatie van een Bora Pure met een plasmamadefilter niet wordt gegarandeerd. Blijft daarmee hetzelfde standpunt. Naast kuppersbusch zijn er andere kookplaten met afzuiging die dit wil toelaten. Wij kunnen u hierover informeren

 2. J. Kramer zegt:

  Ik ben geinteresseerd in een Bora PURU. Is die al leverbaar? Wat is de levertijd?
  Mijn keuken wordt op maat gemaakt. Wordt de Bora door jullie geplaatst of kunnen we dat ook door de keukenbouwer laten doen? Wat is de prijs inclusief een compleet recirculatiesysteem?

  • Werkbladafzuiging zegt:

   De Bora PURU is leverbaar. De Bora Pure kent een lange levertijd door een ongekend hoge vraag. De levertijd bedraagt op dit moment 12-13 weken. Wij krijgen er regelmatig meerdere binnen. Bijtijds bestellen en reserveren. De Bora PURU (recirculatie) is eenvoudig zelf te plaatsen. Prijzen van een Bora PURU kunt u opvragen via onze website. Of even een mail sturen naar info@werkbladafzuiging.nl Wij kunnen de Bora ook plaatsen en ingeval van een afvoer naar buiten, dat is dan de Bora Pura, kan dat een aanrader zijn. Hier moet namelijk gebruik gemaakt worden van de specifieke bora ecotube buizen en een bora muurdoorvoer.

 3. Eskens zegt:

  L.s.,
  Wij zijn geïnteresseerd in kosten

  en inbouwmatean de bora pure recirculatie. Kan deze ingebouwd worden in een onderkast van 60 cm diep en 80 cm breed?

  • Werkbladafzuiging zegt:

   Met enige aandachtspunten kan de Bora Pure in een kast van 80 cm worden ingebouwd.
   Het handigste is om de prijs van de Bora PURU met alle opties even aan te vragen via onze website. U kunt een mail sturen of een vragenlijst invullen.

 4. Bob zegt:

  Beste heer/mevrouw,
  Zijn van plan om een keuken te kopen en willen graag een kookplaat met afzuiging. Nu zagen wij dat Bora binnenkort een nieuw model op de markt brengt namelijk de Bora Puru. Hier hebben wij enkele vragen over en hopelijk kunt u deze beantwoorden.
  1) Wat is het maximale afzuigvolume van de Bora Puru?
  2) Zit er standaard een vocht afscheider in?
  3) is de Bora Puru geschikt voor een apart plasma filter?
  4) wat voor een filter wordt er standaard geleverd bij de Bora Puru?
  5) Is er nu echt verschil tussen een plasma- en een koolstoffilter?

  • Werkbladafzuiging zegt:

   Het maximale afzuigvolume van een Bora Pure bedraagt 625 m3/h. dit is het volume op powerniveau. Dit is aanzienlijk. Bij een traditionele (wand , eiland-) afzuigkap behaal je een afzuigrendement van misschien 75%. Een kookplaat met afzuiging heeft een afzuigrendement (de Bora Pure) van bijna 100% (niet bij de hele hoge pannen), ruim voldoende vermogen dus.

   Aan de onderzijde van de Bora pure zit een vocht opvangschaal. Deze moet u eens in de 1-2 maanden even legen. Er verzamelt zich weinig vocht overigens. Is eigenlijk bedoeld al er een hele pan met water in de kookplaat komt, als extra opvang. Deze kunt u overigens via de onderzijde van de Bora Pure los maken.

   Elke kookplaat met afzuiging kan op een plasma filter worden aangesloten. Bora is daar nogal huiverig voor, sterker nog mocht bij aansluiting op een plasmafilter op een bora er problemen ontstaan met de kookplaat dan valt dat niet onder de garantie. Heeft te maken met de uitstoot van ozon, aldus Bora. In voorkomende gevallen hebben wij, op verzoek en verantwoording van klant, al meerdere plasmamade filters gecombineerd met een Bora basic o.a. De eerste alweer 5-6 jaar geleden, en dat gaat nog steeds zonder problemen.

   Standaard wordt een koolstoffilter met ionenwisselaar geleverd. Deze kan zeer eenvoudig via de bovenzijde van de Bora Puru worden vervangen.

   Uiteraard is er een verschil tussen het koolstoffilter en een plasmafilter. Het plasmafilter filtert nog meer dan alleen kookluchten. O.a. pollen, fijnstof, vetten etc. worden omgezet in schone lucht en CO2.
   Plasmamade filters gaan 10 jaar mee. i.t.t. koolstoffilter maar 1 jaar. Uiteraard ligt de aanschaf prijs van het plasmamade filter hoger, maar over de looptijd bent u toch minder kwijt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *