De Bora Pure en SPure is de opvolger van de Bora Basic

Als innovator en leider in de markt van kookplaten met afzuiging weet je dat de ogen altijd op je gericht zijn. Zonder te zeggen dat de Bora Basic aan opvolging toe is, met de introductie van de blackline was namelijk al een design verbetering doorgevoerd, biedt de Bora Pure (vanaf Mei 2019 leverbaar) toch weer net iets meer.

Bora Pure met de PURA en PURU werkbladafzuiging

De kwaliteit van Bora staat voor ons buiten kijf. Het heeft zich met de Classic, Professional en Bora basic al lang bewezen. Producten met superieure Duitse kwaliteit, welke wij vanaf het moment na introductie probleemloos hebben zien werken. Dat alleen al is opmerkelijk. In al die jaren nog geen enkele keer een service dan wel garantie melding gehad van consumenten!

Het oog wil natuurlijk ook wat. De Bora Basic, de inductiekookplaat met geïntegreerde afzuiging, is (al zou het maar om budgettaire redenen zijn) de hardloper in het assortiment. De Bora Pure is niet alleen een upgrade in design maar heeft ook een aantal aanpassingen in functionaliteiten.

Niet iedereen is gecharmeerd van het design van de basic. De ronde instroomring kan tegenwoordig vervangen worden door de vlak geïntegreerde zwarte variant. Dat is al een hele verbetering. Het is dan ook niet verbazend dat de Bora Pure ook een vlakke inbouw kent van de instroomring. De ronde opening is in diameter kleiner geworden (175 mm). De instroomringen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren; zwart, blauw, rosegold, jadegroen, oranje en rood. Veel inbouw apparaten zijn tegenwoordig allemaal in zwart glas leverbaar. Het contrast van de gekleurde instroomring met het zwarte glas geeft de Bora Pure wel wat extra’s. Zeker gezien de opmars van zwarte inbouwapparaten en zwarte (antraciet) keukens zijn dit details die een keuken fraaier maken.

Meest wezenlijke aanpassingen in de Bora Pure

Door de kleinere opening is er meer oppervlakte beschikbaar voor de pannen. Belangrijker de pannen kunnen dichter bij de afzuig opening geplaatst worden! Praktisch en super handig in gebruik is de nieuwe gepatenteerde verticale touch  S control slider. Dat klinkt ingewikkeld maar het maakt de bediening makkelijker en beter. Niet alleen omdat de bediening beter reageert maar ook omdat keuze volgordes vereenvoudigt zijn. Opeenvolgende keuzes zijn op elkaar afgestemd en dat maakt het allemaal veel overzichtelijker. Door de verticale bediening is er ruimte bespaard en met akoestische en optische signalen weet je precies wat er gebeurd.

De Bora Pure is nu voorzien van een energiezuinige EC motor. Dit komt niet alleen de afzuigcapaciteit en energieverbruik ( A+ !!) ten goede, ook het geluidsniveau is verbeterd.

Bij de Bora Basic vindt de wissel van de koolstoffilters nog onder de kookplaat plaats. Niet heel ingewikkeld, maar betekent wel dat je eens per jaar de lade onder de kookplaat moet halen om het filter te verwisselen. Het vetfilter en het koolstoffilter kunnen in de Bora Pure vanaf de bovenzijde eenvoudig worden uitgehaald. Maakt het wat makkelijker. De onderkant moet nog wel bereikbaar zijn om de opvangschaal te kunnen legen. Laatste alleen als uw pan overloopt en er meer dan 150 ML in de afzuigunit loopt. De eerste opvangschaal van 150 ML kunt u namelijk wel vanaf de bovenzijde uithalen.

Leverbaar in de varianten PURA en PURU

Net als in de Basic kent de Bora Pure een variant voor afvoer naar buiten, de PURA en een variant voor recirculatie, de PURU. Zoals aangegeven heeft de PURU een actief koolstoffilter. Deze moet plm. 1 keer per jaar vervangen worden. De PURA kent een aansluiting voor het Bora ecotube systeem. Een must voor een goede werking van uw afzuiger. Als alternatief kunt u ook het buizensysteem van Naber aansluiten.

De Pure komt alleen (vooralsnog) in de varianten PURA en PURU, dus niet met flexinductie. We weten dat deze uitvoeringen nog in ontwikkeling zijn want ze mogen natuurlijk niet ontbreken. De Bora Pure met flexinductie zal onder de naam Pure X in 2020 uitkomen. Hierdoor zal de bora basic met flexinductie uit het assortiment verdwijnen. Na introductie van de Bora X Pure zullen wij hierover berichten!

Qua vermogen zijn de Pure en de Basic gelijkwaardig. 9 standen met een powerstand voor als er “gas gegeven moet worden”. Timerfuncties, beveiliging voor kinderen, warmhoud standen ontbreken niet in het aanbod.

Bora ecotube afvoerbuizen en Bora muurdoorvoer voor PURA

Het afvoeren van kookluchten naar buiten kan een betere oplossing zijn dan recirculatie. Mits op een juiste manier aangelegd en met de daarvoor bestemde Bora Ecotube buizen. Deze speciaal ontwikkelde afvoerbuizen zorgen voor een perfecte luchtgeleiding. Hierdoor wordt de weerstand teruggebracht tot een minimum. Dit is essentieel voor een goede werking van de afzuiging. Met de speciaal ontwikkelde Bora muurdoorvoer krijgt u een optimaal resultaat. Voorkom problemen die zelfs uw garantie in gevaar kunnen brengen! Bora schrijft het gebruik van de Ecotube zeer nadrukkelijk voor.

Wij helpen u graag met het vinden van de juiste oplossing voor de afvoer van uw Bora Pura!

Wat kost een Bora Pure of  wat is de prijs van een Bora Pure?

De prijs van een Bora Pure is afhankelijk van model en uitvoering. Gemiddeld betaalt u een prijs tussen de €2.000.00 en €3.000,00. Een PURU wordt standaard geleverd met een koolstoffilter. Hierdoor zal het model in de basis iets duurder zijn. Voor een PURA moeten er nog ecotube buizen en een muurdoorvoer geleverd worden. De prijzen hiervan hangen af van het keukenontwerp en de totale aantal benodigde buizen en bochten. Gemiddeld komt de prijs van buizen en bochten voor een Bora pure op  € 500,00 (inclusief muurdoorvoer)

Wat kost een Bora koolstoffilter?

Het filter voor een Bora Pure passend in het model PURU kost ongeveer €100,00. Via onze website https://www.kookplaatafzuigfiltershop.nl/ kunt u snel en betrouwbaar filters bestellen.

Hoe lang gaat een Bora koolstof filter mee?

Het filter voor de PURU gaat normaal gesproken 1 jaar mee. Het apparaat meet dit in een aantal draaiuren. Als dit aantal is verstreken komt er een melding dat het filter vervangen moet worden. Het direct vervangen van een filter is vaak niet nodig. Na het aantal draaiuren functioneert het filter nog voor 85%. Dit betekent dat, afhankelijk van uw geur gevoeligheid, dat het filter nog best een periode meegaat. Door menu item 3 ingedrukt te houden krijgt u de filterstatus, door vervolgens de motortoets ingedrukt te houden, wordt de filterstatus gereset.

Hoeveel pannen op een Bora Pure?

Deze kookplaat met afzuiging heeft 4 kookzones. Deze zones zijn op een slimme manier rondom de afzuiging gepositioneerd. De pannen hebben dan wel een vaste positie op de kookplaat. Hierdoor kunnen wel 4 pannen met een bodem van 24 cm geplaatst worden. Als u 5 pannen op een kookplaat kwijt wilt is het de overweging om u te oriënteren op de Bora XPURE.

Welke pannen koop ik voor een Bora Pure inductiekookplaat?

De speciaal ontwikkelde downdraft pannen zijn zeer geschikt voor een Bora kookplaat. Cruciaal is dat pannen welke op gas zijn gebruikt, niet meer geschikt zijn voor een inductiekookplaat. Dit komt doordat de bodems van deze pannen bol zijn gaan staan! Houdt ook rekening dat u pannen koopt welke speciaal geschikt zijn voor inductiekookplaten. Niet geschikte pannen kunnen storingen geven op inductiekookplaten! in onze website vindt u een breed scala aan geschikte pannen, tepan yaki’s, griplaten en toebehoren.

Waar koop ik een Bora Pure?

U koopt deze bij een bedrijf die partner is van Bora. Werkbladafzuiging.nl is een premium partner van Bora en een van de grootste dealers in Nederland. Pas op voor aanbieders via marktplaats, daar kan nog wel eens wat duistere partijen tussen zitten.

Wij kunnen voor u ook zorgen voor montage en vervanging van uw bestaande kookplaat. Vele honderden Bora’s leveren en installeren wij jaarlijks.

De Bora pure kunnen wij normaal uit voorraad leveren. U kunt de prijzen via onze website aanvragen.

Bora S PURE ideaal voor een compacte keuken

Met de S Pure biedt Bora een nieuwe dimensie (580 x 515 x 199 mm) voor uw keuken. Vooral waar de ruimtes klein zijn of als u gewoon minder kookoppervlakte nodig hebt. Door de handige indeling voelt de S Pure toch als een volwaardige kookplaat!

De Bora S Pure voor de kleine huishouding  en kleine keuken

Het is een logische invulling in de range kookplaten met geïntegreerde afzuiging. Aansluitend op het succes van de Bora Pure en Bora XPure. Laatsten hebben ruimschoots bewezen dat het merk de concurrentie steeds een stap voor is. Niet voor niets is Bora de absolute marktleider. Gezien het groeiende aantal 1 en 2 persoons huishoudingen is de S Pure een slimme zet. Eerlijkheidshalve wel opgemerkt dat merken als Siemens, Bosch, Neff en Atag al een kleine variant in de markt hebben gebracht. Door de slimme indeling van de S Pure biedt deze dan toch wat meer.

De Bora S Pure is in te bouwen boven een kast van 60 cm breed. In voorkomende situaties ook voor de vervangingsmarkt een uitstekende invulling. Met behulp van onze vragenlijst kunnen we u helpen een vervanging van uw kookplaat te realiseren.

Bora S Pure

Bora S Pure handige indeling voor uw pannen

Door de decentrale plaatsing van de instroomopening voor de afzuiging biedt de S Pure ruimte aan 4 verschillende kookokzones. Deze bieden een representatieve ruimte voor uw potten en pannen. Voor een kleine huishouding zijn de kookvelden meer dan voldoende om een goede maaltijd op tafel te krijgen. De zone links boven heeft een diameter van 140 mm en linksonder van 95 MM. Ideale zones voor kleine sauspannetjes of een bijgerechtje. Het vermogen van deze zones zijn dan ook lager dan de zones aan de rechterzijde. Aan deze kant kunt u het betere bak en kookwerk laten plaats vinden. De zone aan de voorzijde rechts heeft een powerstand van 3000 Watt, geschikt voor serieuze braadsessies.

De handige S-control bediening heeft zich al bewezen

Het is handig als je kan meeliften op het succes van je grote broers, de Bora Pure en de XPure. Want de bediening van de Bora S Pure is uiteraard meegenomen. Misschien wel de best werkende bediening op een kookplaat met afzuiging in de markt. Zoals Bora aangeeft, een intuïtieve bediening, maar dan wel 1 die het gewoon goed doet. Geen vervelende haperingen.

Weinig geluid van de Bora S Pure

Laten we er niet om heen draaien, werkbladafzuiging met teveel geluid, is voor veel consumenten een breekpunt. Door het gebruik van een stille motor, en misschien wel net zo belangrijk een perfecte luchtgeleiding, is de Bora S Pure heel stil. Ook in de hoogste powerstand kunt u rustig met elkaar praten!

Onderhoud en reiniging zijn simpel en eenvoudig

Ook op dit vlak scoort de Bora S Pure goed. Via de bovenzijde is het instroomrooster eenvoudig te verwijderen. Het onderliggende vetrooster is makkelijk uit te nemen en kan zo in de vaatwasmachine gereinigd worden. Via deze weg kunt u ook het koolstoffilter vervangen. Deze vervangt u normaal gesproken 1 keer per jaar. Mocht u onverhoopt een grote pan met vloeistof laten overkoken dan is de opvangschaal aan de onderzijde er als redmiddel. Door aan de onderzijde enkele clips los te maken kunt u deze schaal verwijderen en legen. Houdt dus wel rekening met de bereikbaarheid van de onderzijde van het apparaat.

Mooi design , gedegen kwaliteit

Alhoewel de Bora S Pure op het moment van schrijven nog niet verkrijgbaar is in de markt, hebben we wel ruimte ervaring met de Pure en Xpure. Laatsten leveren we in grote getallen al jaren. Nagenoeg probleemloos, en dat zegt veel over de kwaliteit van dit topmerk. Met het design is voortgeborduurd op de Pure. De kookvelden zijn alleen wat sterker afgetekend, wat ik persoonlijk minder sterk vind. Wat wel fraai is zijn de gekleurde instroomringen. Verkrijgbaar in meerdere kleuren. Dit biedt de mogelijkheid om uw kookplaat met  afzuiging een persoonlijk tintje te geven. Voor een beperkte meerprijs zijn deze mee te bestellen !

De S Pure komt in 2 uitvoeringen: de Pursu en Pursa

Het model kent een variant voor recirculatie en een variant voor afvoer naar buiten. De eerste variant wordt geleverd onder de naam Pursu en de tweede onder de naam Pursa.

Laatste is te koppelen met de Bora Ecotube buizen en Bora 3D muurdoorvoer. Hiermee creëert u een perfecte luchtgeleiding en dito werking van de afzuiging. Dit is niet onbelangrijk omdat bij het gebruik van verkeerde buizen (lees diameter en /of ontbrekende luchtgeleiding) de garantie van Bora vervalt. Helaas komt dit toch nog regelmatig voor. Eigenwijze aannemers die het beter weten.

En dan rest er vaak nog maar 1 optie, ombouwen naar het recirculatie model, de Pursu. Deze herbergt het eerder vernoemde koolstoffilter. Waarmee u de kookluchten filtert. Dit werkt overigens heel goed. Bij normaal gebruik elk jaar vervangen.

Onder voorwaarden is er een plasma filter (ozonvrij) te koppelen aan de Bora S Pure. Een eenmalige investering die gedurende lange tijd u vrijwaart van het vervangen van filters.

Wat is de prijs van een Bora S Pure

Dit model is uiteraard geprijsd onder de Bora Pure. Onder de € 2.000,00 kunt u de S Pure aanschaffen. (vraag uw prijs bij ons aan) Het recirculatie model en het afvoermodel hebben dezelfde prijs.  Voor het afvoermodel heeft u uiteraard de bora afvoerbuizen en muurdoorvoer nodig. A.d.h.v. een tekening kunnen wij die voor u uitwerken en aanbieden.

Ook in de vervangingsmarkt kunnen we met de Bora S Pure een compleet pakket aanbieden.

Conclusie

Bora is er wederom in geslaagd een onderscheidend product in de markt te zetten. De aanpassingen die geleid hebben tot de Bora S Pure zijn logisch en doeltreffend. Onze eerste indrukken en testen met deze kookveld afzuiging zijn veel belovend. Met de mogelijke invulling in kleine ruimtes, onderkasten van 60 cm, geschikt voor kleine huishoudingen, zien we een veelbelovend markt. i.c.m. een IKEA keuken zijn alle Bora kooplaten met geïntegreerde afzuiging al goed invulbaar, maar biedt de S pure ook voor het kleinere budgetten mogelijkheden.

Video’s

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.

83 reacties op “De Bora Pure en SPure is de opvolger van de Bora Basic

  • Werkbladafzuiging zegt:

   De Bora PURE kent wat aanloop problemen als het om levering gaat . Op dit moment bedraagt de levertijd minimaal 10 weken. Sinds introductie is de levertijd van de BORA Pure nog niet echt terug gelopen. Wij verwachten er in week 27-28 een groot aantal, die zijn nu te bestellen.

    • Werkbladafzuiging zegt:

     De Bora Pure is inmiddels leverbaar. Let wel op dat de levertijden erg zijn opgelopen door productieachterstanden van de Bora Pure. De prijzen van de Bora PURU en Bora Pura mogen wij hier niet vermelden van Bora. Wij kunnen meestal redelijk snel leveren, aangezien we er een aantal op voorraad hebben genomen.

     Bora heeft liever niet dat prijzen zichtbaar zijn op het internet. Deze ontlopen trouwens de prijzen de Bora Basic niet veel. De al dan niet gekleurde ring van de Bora Pure is tegen meerprijs.

     Offerte kunt u uiteraard wel per mail opvragen, info@werkblafzuiging.nl

     • Henkjan zegt:

      Beste Olivier, wij hebben vele honderden bora basic en bora pure geleverd en ik kan u verzekeren dat dat niet noraal is. Waarschijnlijk is de ventilatie onder en in de keuken niet goed geregeld.
      Het kan ook zijn dat de Bora uitblaast tegen een niet goed geisoleerde buitenmuur en dat er daardoor condens ontstaat. Onze ervaring is dat in voorkomende gevallen het toch een fout is in de montage / planning van de Bora.

   • Olivier zegt:

    Hallo Henkjan ,ze zijn komen kijken van bora en ze hebben het probleem gevonden doordat de lucht onderaan de plint weg blaast komt dit terug onderaan de lades, dus wat gaan ze doen ze gaan buis leggen onderaan naar de zijkant dat dit niet meer onderaan in de lades kan terugkomen ,dit komt omdat wij met druk lades werken en door deze mm gleuf komt de lucht daar terug in en dit is het probleem

  • Daniella Croes zegt:

   Beste graag zou ik een richtprijs hebben voor de puru. Bora met recirculatie en zwarte inlegring. Ik ben stylist en zou deze in de keuken van mijn klant willen integreren. Kan u mij ook de technische fiches bezorgen?
   Mvg
   Daniella Croes
   Arterieur

 1. Renske zegt:

  Ik twijfel erg tussen de aanschaf van een Bora Pure of van een kuppersbusch met een plasmamadefilter. vindt de lange levensduur wel prettig. ik begreep dat dat niet kan met een bora basic. kan dat wel met een bora pure? plasmafilter combineren bedoel ik?

  • Werkbladafzuiging zegt:

   Bora geeft zelf aan dat een combinatie van een Bora Pure met een plasmamadefilter niet wordt gegarandeerd. Blijft daarmee hetzelfde standpunt. Naast kuppersbusch zijn er andere kookplaten met afzuiging die dit wil toelaten. Wij kunnen u hierover informeren

   • Henk-jan Scheper zegt:

    .Ha Henk-Jan
    Wij hebben een complete keuken met de Bora pure gekocht bij mandemakers
    We zijn nog bezig om het 1 en ander aan te passen (blad) ( wel of niet afscheiding)
    Maar over twee weken begin ik met de verbouwing van ons nieuwe huis
    Dus ik zou dan graag al het schema hebben voor de electra
    Twee of drie fasen
    We hebben geen grote oven er onder
    We krijgen twee kleinere ovens die allebei een eigen groep hebben
    Alvast bedank

    • Henkjan zegt:

     Het is gebruikelijk dat u een installatie schema krijgt van uw keukenleverancier. Ik neem aan dat mandemakers ook over de specificaties van een Bora Pure beschikt….

   • Olivier zegt:

    Hallo Henkjan ,ze zijn komen kijken van bora en ze hebben het probleem gevonden doordat de lucht onderaan de plint weg blaast komt dit terug onderaan de lades, dus wat gaan ze doen ze gaan buis leggen onderaan naar de zijkant dat dit niet meer onderaan in de lades kan terugkomen ,dit komt omdat wij met druk lades werken en door deze mm gleuf komt de lucht daar terug in en dit is het probleem

 2. J. Kramer zegt:

  Ik ben geinteresseerd in een Bora PURU. Is die al leverbaar? Wat is de levertijd?
  Mijn keuken wordt op maat gemaakt. Wordt de Bora door jullie geplaatst of kunnen we dat ook door de keukenbouwer laten doen? Wat is de prijs inclusief een compleet recirculatiesysteem?

  • Werkbladafzuiging zegt:

   De Bora PURU is leverbaar. De Bora Pure kent een lange levertijd door een ongekend hoge vraag. De levertijd bedraagt op dit moment 12-13 weken. Wij krijgen er regelmatig meerdere binnen. Bijtijds bestellen en reserveren. De Bora PURU (recirculatie) is eenvoudig zelf te plaatsen. Prijzen van een Bora PURU kunt u opvragen via onze website. Of even een mail sturen naar info@werkbladafzuiging.nl Wij kunnen de Bora ook plaatsen en ingeval van een afvoer naar buiten, dat is dan de Bora Pura, kan dat een aanrader zijn. Hier moet namelijk gebruik gemaakt worden van de specifieke bora ecotube buizen en een bora muurdoorvoer.

 3. Eskens zegt:

  L.s.,
  Wij zijn geïnteresseerd in kosten

  en inbouwmatean de bora pure recirculatie. Kan deze ingebouwd worden in een onderkast van 60 cm diep en 80 cm breed?

  • Werkbladafzuiging zegt:

   Met enige aandachtspunten kan de Bora Pure in een kast van 80 cm worden ingebouwd.
   Het handigste is om de prijs van de Bora PURU met alle opties even aan te vragen via onze website. U kunt een mail sturen of een vragenlijst invullen.

 4. Bob zegt:

  Beste heer/mevrouw,
  Zijn van plan om een keuken te kopen en willen graag een kookplaat met afzuiging. Nu zagen wij dat Bora binnenkort een nieuw model op de markt brengt namelijk de Bora Puru. Hier hebben wij enkele vragen over en hopelijk kunt u deze beantwoorden.
  1) Wat is het maximale afzuigvolume van de Bora Puru?
  2) Zit er standaard een vocht afscheider in?
  3) is de Bora Puru geschikt voor een apart plasma filter?
  4) wat voor een filter wordt er standaard geleverd bij de Bora Puru?
  5) Is er nu echt verschil tussen een plasma- en een koolstoffilter?

  • Werkbladafzuiging zegt:

   Het maximale afzuigvolume van een Bora Pure bedraagt 625 m3/h. dit is het volume op powerniveau. Dit is aanzienlijk. Bij een traditionele (wand , eiland-) afzuigkap behaal je een afzuigrendement van misschien 75%. Een kookplaat met afzuiging heeft een afzuigrendement (de Bora Pure) van bijna 100% (niet bij de hele hoge pannen), ruim voldoende vermogen dus.

   Aan de onderzijde van de Bora pure zit een vocht opvangschaal. Deze moet u eens in de 1-2 maanden even legen. Er verzamelt zich weinig vocht overigens. Is eigenlijk bedoeld al er een hele pan met water in de kookplaat komt, als extra opvang. Deze kunt u overigens via de onderzijde van de Bora Pure los maken.

   Elke kookplaat met afzuiging kan op een plasma filter worden aangesloten. Bora is daar nogal huiverig voor, sterker nog mocht bij aansluiting op een plasmafilter op een bora er problemen ontstaan met de kookplaat dan valt dat niet onder de garantie. Heeft te maken met de uitstoot van ozon, aldus Bora. In voorkomende gevallen hebben wij, op verzoek en verantwoording van klant, al meerdere plasmamade filters gecombineerd met een Bora basic o.a. De eerste alweer 5-6 jaar geleden, en dat gaat nog steeds zonder problemen.

   Standaard wordt een koolstoffilter met ionenwisselaar geleverd. Deze kan zeer eenvoudig via de bovenzijde van de Bora Puru worden vervangen.

   Uiteraard is er een verschil tussen het koolstoffilter en een plasmafilter. Het plasmafilter filtert nog meer dan alleen kookluchten. O.a. pollen, fijnstof, vetten etc. worden omgezet in schone lucht en CO2.
   Plasmamade filters gaan 10 jaar mee. i.t.t. koolstoffilter maar 1 jaar. Uiteraard ligt de aanschaf prijs van het plasmamade filter hoger, maar over de looptijd bent u toch minder kwijt.

   • Lia zegt:

    Als Bora liever niet gebruik maakt van een plasma filter, welke kookplaten met afzuiging zijn er dan wel op de markt waarbij dat mogelijk is?

    • Werkbladafzuiging zegt:

     In de praktijk hebben wij in de laatste 5-6 jaar meerdere Bora basic kookplaten geleverd met een plasmamadefilter. Tot nu toe heeft nog geen enkele van onze klanten problemen ondervonden.
     Ook de Bora Pure is inmiddels al een aantal keren geleverd en geïnstalleerd met een plasmamade filter. Het is toch wel eenbeetje vreemd dat er andere merken zijn die standaard hun kookplaat met afzuiging voorzien van een plasmamade filter of een domo plasma filter….
     Met een aantal merken hebben wij langer ervaring. O.a. Küppersbusch en sinds kortere tijd met Senza Nome. Laatste is een Nederlandse ontwikkeling met een brede range aan kookveldafzuiging.
     Domoplasma wordt veel geleverd bij Elica en Falmec, gerenommeerde merken die niet wat aan het toeval over laten. Uiteraard kunt u al deze merken bij ons betrekken!

 5. Nico zegt:

  Hallo, kan de Pura ook met een deel flexibel afvoerkanaal worden gemonteerd? Dit om het afvoerkanaal zo achterin mogelijk in het kastje te krijgen.

  • Werkbladafzuiging zegt:

   Dat is zeker mogelijk! In principe heb je voor de eerste aansluiting een bora rubberen afsluit ring nodig om het verloop van onder de Bora Pura te maken. Deze wordt op een aantal Bora Eco tube buizen en ringen geleverd.
   Vervolgens is een verloopstuk nodig naar een Naber afvoerbuis. De Bora Eco tube heeft namelijk een iets andere maatvoering dan de Naber compair. Van daar uit kan je met een flexibele buis werken.
   Het is echt handig om tekening even aan ons door te sturen, wij kunnen eenvoudig de benodigde buizen, ringen, afvoerstukken er bij zoeken en aanbieden.

  • Henkjan zegt:

   Ja de Bora PURA kan ook met deels flexibele buizen gemonteerd worden. Je hebt dan wel een koppeling nodig naar de Bora Ecotube buis. Deze heeft een andere maatvoering.
   Buizen kunnen we voor u leveren, als u tekening stuurt zoeken we daar de juiste afvoer buizen bij.

 6. jeanine zegt:

  Wij twijfelen tussen de aankoop van een Bora Pure en een IKEA kookveld afzuiger. Heeft u al ervaring met de IKEA ? of zou u kiezen voor de Bora Pure?

  • Werkbladafzuiging zegt:

   IKEA heeft inderdaad sinds een aantal maanden een kooplaat met afzuiging , de FÖRDELAKTIG in het assortiment. Nu vinden wij dat IKEA fantastisch is! Je kunt met een auto van 10000,00 en een van 150000,00 je verplaatsen van A naar B…
   Zo zal de IKEA kookplaat met afzuiging prima dienst doen voor gemiddeld gebruik . Als je iets meer wenst, qua mogelijkheden, uitstraling of design dan is de Bora Pure tegen een betaalbare meer prijs , een uitstekend alternatief.
   IKEA laat in de regel zijn producten maken door whirlpool, wat in Nederland een C merk is. De prijs van 1600,00 voor de IKEA FÖRDELAKTIG valt in die klasse. Het is een kookplaat die doet wat het moet doen.
   Wat gewaardeerd wordt aan de Bora Pure is het stijlvolle design, de sublieme bediening, het grote kookoppervlakte (door de kleine instroomring), eenvoudige reiniging en vervanging van filters, de simpele inbouw en bewezen goede kwaliteit. Een probleemloos product.
   IKEA brengt de lucht buiten het keukenblok middels een uitstroming in de plint. Dit lijkt een voordeel maar het uitblazen van warme vochtige lucht (en met niet helemaal schoon filter, vettige vieze lucht) tegen je voeten tijdens het koken, wordt niet perse als prettig ervaren.
   Je kan in een skoda rijden maar als je voor de meerprijs van een volkswagen in een audi kan rijden? Bora Pure dus.

 7. Marleen zegt:

  Goedenavond, dient de Bora Pure naast een afdichtingsplaat ook voorzien te worden van siliconenkit? Of kan de kit buiten schot blijven? Groet, Marleen Schuurman

  • Henkjan Perdon zegt:

   De Bora Pure X is naar verwachting leverbaar voor de zomer. Nu hebben we met de Bora Pure bij introductie te maken gehad met levertijden van wel 14 weken. Dat zal met de duurdere PUXU en PUXA niet zo’n vaart lopen, maar een langere levertijd is wel te verwachten.

  • Ingrid Gouka zegt:

   Goedenavond,

   Ik wil een bestaande gaskookplaat van 90 cm vervangen door een Bora inductieplaat met bladafzuiging.
   Nu zit direct onder de huidige kookplaat een besteklade die ik niet wil missen. Aan de achterzijde zit nog een 30 cm / ondiep kastje waar ruimte beschikbaar is
   Kan de besteklade behouden blijven of moet ik deze lade hiervoor opofferen?
   Welke Bora zou u mij adviseren ter vervanging van de 90 cm gasplaat?

   Dank alvast!

   • Henkjan zegt:

    De besteklade onder de Bora zal opgeofferd moeten worden , of u moet kijken naar een Gutmann Fonda, die biedt wel de mogelijkheid (afhankelijk een aantal variabelen) om in te bouwen met behoud van besteklade. Als de huidige kookplaat 90 cm is heeft u nog een andere uitdaging, het gat is te groot. Wij hebben daar speciale profielen voor bedacht welke dan mooi er bij in te bouwen zijn. u kunt altijd een aanvraag doen via onze website, ovv. vervangen kookplaat. Dit soort vervangings klussen voeren wij regelmatig uit!

 8. Rik zegt:

  Onze keuken dient in april 2020 te worden opgeleverd. Is de nieuwe Bora Pure X dan al beschikbaar en is ook al bekend hoe deze qua prijsstelling ligt?

 9. Frits zegt:

  Hallo, kunt u aangeven wanneer de Bora X Pure (opvolger van de Pure) komt?
  Indien mogelijk graag ook de (bruto advies) prijs.

  waarvoor dank

  • Henkjan zegt:

   De Bora XPure wordt verwacht in week 18 van 2020. Bij ons kunt u een aanvraag doen via onze website. Afgestemd op uw keuken kunnen we dan een prijsopgave doen!

  • Henkjan zegt:

   De Bora X Pure is 7 cm groter dan de Bora Pure. Daarnaast beschikt de XPure over flexinductie en koppelbare octogonale zones. Laatste zijn dan ook voorzien van echte octogonale spoelen. meet oppervlakte dus. De instroomring van de Bora XPure is anders vormgegeven, maar noet verkrijgbaar in kleur!

 10. Satish zegt:

  Hallo,
  Kunt u uw ervaring delen wanneer we de merken Bora, Miele en Siemens met elkaar vergelijken op het gebied van inductieplaat met afzuiging.

  BORA: Classic
  Miele: KMDA7633FL
  Siemens: iQ700 Kookplaat met afzuiging

  Wat zijn de voor- en nadelen ?

  Wat zou u adviseren?

  Hoe zit het qua prijzen?

  Ik hoop dat u ons wijzer kunt maken.

  Alvast bedankt.

 11. Melcher zegt:

  Beste,

  Ik heb een Bora Puru besteld bij mijn keuken en helaas niet goed nagedacht over het vervangen van het koolstoffilter en de kosten daarvan. Nu lees ik in eerdere reacties dat jullie al vaker een puru hebben geleverd met plasmafilter. Hoe moet ik dit voor mij zien? Wordt het koolstoffilter dan helemaal niet meer gebruikt en wordt alles omgeleid naar het plasmafilter? is hiervoor (veel) meer extra ruimte nodig om dit te installeren en is installatie zelf mogelijk?

  • Henkjan zegt:

   Bora is daar niet happig op. Sluiten zelfs garantie uit als er problemen ontstaan wanneer een plasmamadefilter wordt gebruikt. We kunnen dat ook wel begrijpen omdat het hele systeem bedacht is met de koolstoffilters van Bora zelf.

   Net als bij andere kookplaten met afzuiging kan het natuurlijk wel. Het principe van filtering blijft gelijk en daar waar onze klanten dat wilden is er, met vermelding zoals eerder aangegeven, een plasmamadefilter gekoppeld aan de Bora. Hierover hebben we geen probleem meldingen terug gehad. Je moet dan wel kiezen voor een Bora PURA. benodugde afvoerbuizen en koppelingen wel aanpassen. we informeren u daar graag over. nogmaals wel verantwoordelijkheid voor de klant….

  • Henkjan zegt:

   Nee de rindg van de bora pure heeft een ander formaat, die pas niet in de bora basic. U kunt wel een vlakkere zwarte ring bestellen voor de bora basic.
   dat is de all black variant. via onze website te leveren.

 12. rosemarie hondius zegt:

  goedemorgen,

  wij willen een kookplaat met afzuig aanschaffen en twijfelen tussen bora en Küppersbusch, lijken beiden goed maar ik vind het jaarlijks vervangen van een filter a 100 euro wel bezwaarlijk en begrijp dat dit bij Küppersbusch niet nodig is ivm het plasmafilter.
  kan het bij Bora inmiddels ook icm plasmafilter en klopt het dat dit dan wel na ca 10 jaar vervangen moet? de prijs is zoals ik zie tussen 600-en 700 euro dus dat is ook niet helemaal voor niets als is het na 10 jaar.

  • Henkjan zegt:

   Küppersbusch kan standaard gecombineerd worden met het plasmamadefilter. Houdt wel rekenig dat de kuppersbusch meer inbouwruimte kost dan een Bora Pure. dat gaat ten koste van laden. filter kost inderdaad 100 euro per jaar voor een bora. Een plasma made filter zal in de aanschaf rond de 750,00 kosten. Dit filter heeft wel een elektrische aansluiting nodig en er moet in de montage rekening gehouden worden dat je bij het filter kan komen. Daarnaast moet met afvoerbuizen het plasmamadefilter worden verbonden met de plintmotor. Als je de totale investering dan optelt, kom je toch al gauw op 900,00 – 1000,00. Dat betekent dat je 10 jaar lang filters kunt aanschaffen voor de Bora Pure.

   • Cees zegt:

    Dag Henkjan, je geeft hier aan dat het plasmafilter moet worden verbonden met ‘de plintmotor’ is dit weer iets anders dan de motor waarmee de kookplaat afzuigt?

    • Henkjan zegt:

     een plintmotor heeft bora alleen i.c.m. een bora classic of een bora proffessional. Bij de bora Pure en Spure bevindt de motor zich rechtsreeks onder de kookplaat

 13. S. Tielken zegt:

  Goedendag,

  Hoe veel ruimte neemt de Bora Pure in beslag in de kasten? Alleen een lade onder de kookplaat of de gehele kast? Is er daarin nog een verschil tussen de PURU en PURA?
  Is het mogelijk om de waterafvoer nog te laten lopen in de plint van de kast waar de Bora Pure is geïnstalleerd of is die ruimte er niet meer door de Bora?

  • Henkjan zegt:

   het afzuiggedeelte onder de kookplaat van de Bora Pure neemt ongeveer 20 cm in beslag. Dat is voor de bora Puru en bora pura gelijk. bij de bora pura loopt er nog een afvoerbuis naar beneden. houdt daar rekening met de diepte van de laden. tenzij je de afvoerbuis onder de bora Pura rechtstreeks naar achteren laten lopen.

 14. miranda zegt:

  ik ben geinteresseerd in een bora puxa(vind het mooier rooster dan van de pura). Ik heb twijfels over recirculatie qua vochthuishouding dus kies liever voor afvoer naar buiten via onder de kruipruimte door(kookeiland dus niet rechtstreeks via buitenmuur). wij hebben echter vloerverwarming. Ik kan nergens vinden met welke diameter/afmeting qua gat in de grond ik rekening moet houden om de afzuiging naar buiten te krijgen.

  • Henkjan zegt:

   De afvoer van een Bora Pure of een Bora Xpure begint altijd met een rechthoekige aansluiting. met rechthoekige buis kan je vanaf de achterzijde van de bora door de vloer.

   een bora ecotube vlakke buis heeft een afmeting van plm 250 x 100 mm. Je kunt ook van rechthoekig naar rond met diameter van 150 mm. Dat zijn ook de minimale maten. neem voor de afvoerbuizen de bora ecotubebuizen. dan weet je zeker dat het allemaal past!

 15. trudie zegt:

  ik heb in 2 jaar tijd 5 x het bora pure koolstoffilter vervangen! een dure grap. de kookplaat zelf werkt fantastisch, maar vond dat wel heel veel. bij Bora geven ze aan dat dat kan als je veel gebruik maakt van de kookplaat. volgens mij valt dat wel mee. We koken wel graag . Zijn er meer mensen met deze ervaring ?

  • Henkjan zegt:

   Ha Trudie, dat is wel veel ! eerlijkheidshalve wordt gemiddeld genomen het filter van een Bora Puru of PUXU wel vaker vervangen dan 1 keer per jaar, maar zovaak hebben we nog nooit gehoord!

 16. Josh Muris zegt:

  Ik wil voor de bora pure gaan, maar twijfel of ik de aansluitingen van Naber moet gebruiken of van Bora.
  In een voorgaand bericht van u lees ik dat er gebruikt moet worden gemaakt van bora ecotubesysteem, ook voor de garantie. Maar op de site lees ik dat Naber ook gebruikt kan worden.

 17. Ilona zegt:

  Hallo! Past een Bora Pura met afvoer naar buiten (links van de kookplaat) in een kastje van 60cm diep? of kan dat alleen bij recirculatie?

  • Henkjan zegt:

   We hebben daar niet zo maten bij, een hogere downdraft soeppan wordt nog goed afgezogen. in een hogere stand zal de Bora Pure bij een airfryer ook wel goed werken

  • Henkjan zegt:

   De Bora past boven een lade van 80 cm. Wel de hoogte van de ladebak in de gaten houden. Bij IKEA moet deze dan middenhoog zijn !!

 18. ann zegt:

  Beste, ik overweeg om een bora PURA te kopen en deze in mijn eiland te zetten. Kan de afvoer via de kelder gebeuren?
  Wat bedoelen juist met de ecotube afvoerbuizen? Is dit standaard inbegrepen of moet ik dit apart aankopen? Dient de keukenfirma dit te plaatsen of kan dit enkel door een vakman geplaatst worden?

  • Henkjan zegt:

   De Bora ecotube buizen zijn de buizen die Bora zelf levert en welke naadloos passen op de Bora kookplaten. Die zijn niet standaard inbegrepen, maar kunnen door uw keukenleverancier worden geleverd.
   Plaatsen van de Bora Ecotube buizen moet u afstemmen met uw keukenleverancier. afvoer kan via de kelder.

 19. Pingback: X BO de verfijnde multifunctionele combi stoomoven van Bora - Werkbladafzuiging

 20. Pingback: Bora basic ook verkrijgbaar in “all black” edition

 21. Marco zegt:

  We hebben een Bora Pure met Recirculatie, dus geen afzuiging naar buiten. Wat ons opvalt is dat de keukenkastjes / laden onder en naast de inductieplaat vochtig worden als de afzuiging aan staat. Is dit normaal bij de recirculatie versie van de Bora Pure?

  • Henkjan zegt:

   Beste Marco, dat zou theoretisch kunnen met een bora maar ook met een siemens, bosch etc. Als de kookplaat goed gemonteerd is en de keuken voorzien van de goede ventilatie ruimtes dan kan dat niet.
   lijkt me een montagefout….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *