Berghoff pannen, energie efficiëntere gepatenteerde pannen speciaal voor kookplaten met afzuiging

Berghoff pannen

Dat is nou innovatie en inspelen op de ontwikkelingen in de markt! Producent Berghoff zag de snelle ontwikkeling van kookplaten met afzuiging en bedacht een sublieme oplossing met speciale pannen voor afzuiging in inductiekookplaten. Dat dit een succes gaat worden  staat dat voor ons al vast. Misschien kunnen we u daar ook van overtuigen!? Inmiddels volop leverbaar, nu met speciale introductie korting, zie onderaan!

Potten en pannen voor werkbladafzuiging van Berghoff , mooi design en uitstekende werking!

Misschien vraagt u zich af wie of wat is Berghoff? Klinkt Duits maar dat is het niet, althans Duitse kwaliteit kenmerken wel de producten welke door Berghoff worden uitgebracht. Het Belgische bedrijf kent een breed assortiment aan producten: potten en pannen (zoals dat in België heet), keukenmessen, bestek, kookgerei, kookaccessoires en barbecues. Vele producten (productlijnen) van deze Belgische fabrikant zijn bekroond met prestigieuze prijzen (o.a. red dot award, good design award). Niet bepaald een nieuwkomer dus. Dat de nieuwe “downdraft cookware” of wel pannen voor werkbladafzuiging ook beloond zullen gaan worden, staat ook  voor ons buiten kijf.

Lange ervaring, uitstekende kwaliteit, goed geprijsd!

Het brede assortiment van Berghoff biedt in vele prijsklassen fraaie productlijnen. Het gaat te ver om deze hier de revue te laten passeren, maar misschien wel goed te weten dat ook topkoks gebruik maken van keukenmessen en pannen van Berghoff. Voor zeer betaalbare prijzen ook nog, zeker als we dat vergelijken met bv de pannen van Le Crueset en Demeyere.

Met deze insteek werd ook de pannen lijn voor werkbladafzuiging bedacht, en daar zijn ze goed in geslaagd. Over prijzen verderop meer.

Energie efficiënte pannen

Energie efficiënte pannen vraagt u zich af?

Goed, eerst het principe van deze pannen. Het geheim zit hem natuurlijk in het deksel. Gebruik makend van technieken uit de vliegtuigindustrie is dit speciale deksel ontwikkeld. De kooklucht wordt door gaatjes in de richting van de afzuiging geblazen. Dit lijkt niet ingewikkeld, maar is het wel.

De afzuiging in de kookplaat hoeft dus minder zijn best te doen om kookluchten op te vangen. We hebben al meerdere merken kookplaten met afzuiging mogen gebruiken / testen. Hierdoor hebben we ervaren dat in het gebruik  de  berghoff pannen de afzuiging op een lagere stand beter werkt. Alhoewel dat per merk kookplaatafzuiging verschilt. Niet alle kookveldafzuiging kan met hogere pannen het gevecht met de kookluchten goed aan.  Het is een rekensom, lagere stand is minder vermogen en dus minder energie. Efficiënter dus.

De mooi vormgegeven deksel heeft 2 standen. In stand 1 sluit u de pan af zodat er geen warmte en lucht verloren gaat en in stand 2 (deksel 180 graden draaien) wordt kooklucht richting de afzuiging geblazen. Leuk detail is dat de deksel van glas is, als je zicht op je eten wilt houden, en dus niet iedere keer de deksel van de pan wilt houden, is dit een zeer prettige bijkomstigheid.

Overstappen naar inductie betekent nieuwe pannen!

We gaan (of moeten gaan) in Nederland massaal over van gas naar inductie. Vroeg of laat zult u er aan moeten geloven. Als u uw huidige kookplaat gaat vervangen of als u een nieuwe keuken gaat kopen dan zult u de keuze gaan maken voor het koken op een inductiekookplaat. De kans is groot dat u bij aanschaf van een nieuwe keuken gaat kiezen voor een kookplaat met geïntegreerde afzuiging. Dit betekent ook dat uw oude pannen (zeker die zijn gebruikt op gas) niet bruikbaar meer zijn. De speciale “downdraft cookware” van Berghoff lijkt dan een logische keuze!

Assortiment pannen voor kookplaat afzuiging

Met de introductie kiest Berghoff voor een uitgelezen assortiment waarmee een gemiddelde huishouding goed uit de voeten kan. Uitbreidingen zullen er ongetwijfeld gaan komen bij gebleken succes. Waar bestaat het eerste assortiment uit?

 • Kookpan 20 x 14 cm met deksel
 • Kookpan 24 x 13,5 cm met deksel
 • Kookpan 24 x 20 cm met deksel
 • Braadpan 24 x 5 cm
 • Braadpan 28 x 5,5 cm antikleef (milieu vriendelijke antikleef laag)
 • Steelpan 20 x 9,5 cm met deksel

Berghoff heeft jaren geleden al ingezet op de ontwikkeling van een milieu vriendelijke en niet giftige anti aanbaklaag. Dit resulteerde in een beschermlaag die wel voldoet aan de eisen van deze tijd. Dit in tegenstelling tot die van Tefal.

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.

37 reacties op “Berghoff pannen, energie efficiëntere gepatenteerde pannen speciaal voor kookplaten met afzuiging

 1. petra zegt:

  geweldig mooi deze pannen! passen die ook op een Bora Pure , de pannen van 24 cm doorsnede. Ik heb van vrienden begrepen dat een 24 cm pan op hun kookplaat van Neff aan de krappe kant is? denk dat ze het fout hebben. wij willen in ieder geval een bora pure en zouden graag deze pannen er bij bestellen.

  • Henkjan Perdon zegt:

   Deze pannen passen in ieder geval op een Bora pure. op Neff kookplaat moet ook moeiteloos kunnen. U kunt pannenset reserveren voor levering in februari 2020. wanneer ze binnenkomen weten we nog niet. icm kookplaat kunnen we u een mooi voorstel doen.

 2. Sam zegt:

  Aangenaam verrast met deze pannen. Zijn de pannenset ook in verschillende kleuren verkrijgbaar? Zijn verder erg benieuwd naar het setvoordeel.

 3. Adelheid Van der Massen zegt:

  Beste, waar in belgie kan ik de kookpotten kopen van een pannenset op een inductiekookplaat met werkbladafzuiging Novy.

 4. Q zegt:

  Beste,

  Is de Downdraft Gem ook functioneel voor een gewone dampkap, zonder afzuigsysteem in de kookplaat? Of wordt de stoom zo sterk naar beneden geduwd dat de kookplaat eerder zal aandampen?

  Daarnaast, kan het deksel op slot worden gezet? Zodat je bij het afgieten geen pannenlap nodig hebt om het deksel op de pan te houden.

  Bedankt alvast!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *