Bosch PXX895D66E, PVQ895F25E en PVQ795F25E kookplaten met afzuiging

Bosch PXX895D66E

Uiteraard heeft Bosch ook een assortiment kookplaten met afzuiging in de accentline range. Onder de artikelnummers PXX895D66E, PXX895D66E en  PVQ795F25E biedt Bosch een compleet programma werkbladafzuiging. Deze zijn vergelijkbaar met de door Siemens aangeboden modellen. De overlap van de merken, die net als Neff en Gaggenau, uit dezelfde fabriek komen, is groot.

Topmodel PXX895D66E van Bosch

Als we dan toch een model moeten kiezen uit het aanbod kookplaat afzuiging modellen van Bosch, dan is het de PXX895D66E. Hiermee haalt u een oplossing met bijna alle mogelijkheden in huis. Want de PXX895D66E kent een breed pallet aan functies. Deze zult u in de praktijk waarschijnlijk niet allemaal gebruiken. De meeste wezenlijke zijn de flexzones die feilloos te koppelen zijn.  Hierdoor creëert u middels de brugfunctie  2 grote kookzones, die uitermate geschikt zijn voor grilplaten en tepan yakis.

De touch slider bediening links en rechtsonder aan deze kookplaat zijn eenvoudig te bedienen. Wellicht pech, maar op de PXX895D66E waar we de bediening probeerden, vonden we deze minder prettig (en snel) reageren. Voornamelijk met vette / natte vingers. We zijn misschien wat bevoordeeld omdat we zien dat dit op andere kookplaten wel goed werkt.

Functies met meerwaarde op een Bosch PXX895D66E

Met de move functie kunt u een pan over vooraf  ingestelde temperatuur zones laten bewegen. Als u dus een pan aan de kook de brengt en deze op een lagere stand wil laten doorsudderen, kunt u dat van tevoren ingeven. Hetgeen best handig is als u een volle kookplanning hebt. Dan hebben we nog de gewaardeerde warmhoudfunctie. Hiermee weet u zeker dat u  uw eten warm houdt en niet per ongeluk verder opwarmt.

De Bosch PXX895D66E heeft daarnaast uitgebreide tijdsfuncties Timers, kookwekkers en stopwatch maken het koken op inductie een stuk eenvoudiger. Uiteraard moet u dan wel weten hoe lang en op welke temperatuur. Gelukkig zijn die allemaal voorhanden middels een handige tabel.

Met deze tabel en de braadsensor, kiest u de juiste instellingen voor het te bereiden gerecht. Een kind kan daarna de was doen.

Geluid,  werking en design van de Bosch PXX895D66E

Het geluidsniveau van het topmodel van Bosch is acceptabel, aanzienlijk beter dan zijn voorganger. De kookplaat werkt verder naar behoren. Met een afzuiging die handmatig instelbaar is. Voor een consumentenprijs van € 4499,00 hadden we wel op een beter design gehoopt. Hoe kan het dat bij alle Bosch, Siemens en Gaggenau kookplaten met afzuiging dat een ondergeschoven kindje is. Het ziet er gewoon minder uit en wij zijn niet de enige die dat vinden.

De uitgeklede versie is de Bosch PVQ895F25E

De enige reden om deze kookplaat aan te schaffen is omdat er echt geen geld is voor de duurdere PXX895D66E. De consumentenprijs van € 3499,00 geeft weliswaar een verschil maar netto zijn de verschillen kleiner. Hiermee begeeft de PVQ895F25E zich in de range waar er betere opties zijn.

i.t.t. zijn duurdere broer heeft de PVQ895F25E geen flexinductie. Het beschikt wel over een combizone. Hetgeen niet meer is dan 2 zones met een gelijke instelling. Hiermee kunt u midden i de zone een langwerpige pan / kleine tepan plaatsen.

Uiteraard kan het wel interessant zijn om meerdere Bosch apparaten te bestellen en daarmee in aanmerking te komen voor extra garantie.

Bosch PVQ795F25E 70 cm kookplaat met afzuiging

Ook Bosch heeft een kleinere, 70 cm brede, kookplaat met afzuiging in de aanbieding. Deze PVQ795F25E kan ingebouwd worden in een 60 cm brede kast. Hiermee is het een interessante oplossing voor klein behuisde keukens. Ook in de vervangingsmarkt zal de PVQ795F25E zijn weg kunnen vinden.

Qua specificaties lijkt de PVQ795F25E op zijn grotere broer de PXX895D66E. Uiteraard kunt u niet hele grote pannen plaatsen. Toch kan je door de combizones nog wel wat grotere braadpannen kwijt. Die nemen dan wel meteen 2 zones in beslag. Met een consumenten adviesprijs van € 2.990,00 kan je tegen een netto prijs onder de € 2.000,00 toch een goede invulling boven een kast van 60 cm.

Regelmatig krijgen we de vraag of er dan nog een oven onder kan! Dat kan maar, vraagt wel enig maatwerk, dan wel aanpassingen. Ook in een IKEA keuken is dat mogelijk. Wij informeren u hier graag over!

Conclusie Bosch kookplaten met afzuiging

We hadden gehoopt dat met de vernieuwingen van de eerste modellen wat grotere stappen gemaakt zouden zijn. Eigenlijk biedt de kleinste telg , de PVQ795F25E, de meeste meerwaarde. Voor de grotere PXX895D66E, PVQ895F25E zijn er teveel betere alternatieven in de markt. Als u meerdere Bosch inbouwapparaten wenst, biedt een kookplaat met afzuiging van het merk wel voordelen.

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *