Inductie pannen en accessoires voor uw kookplaat met afzuiging

Een nieuwe inductie kookplaat met afzuiging betekent nieuwe inductie pannen, tenminste als u voorheen op gas kookte. Want uw oude pannen zijn dan niet meer bruikbaar! De bodems van pannen gebruikt op gas gaan namelijk bollen. Hierdoor onbruikbaar op een inductiekookplaat, welke een vlakke bodem vereist. Een mooi moment om uw pannen wensen eens tegen het licht te houden.

Inductie pannen vlakke bodem in de juiste materialen

Koken op inductie gebeurd door warmte opgewekt door stromen uit elektromagnetische spoelen. Deze bevinden zich direct onder de glasplaat. Het sterke magnetische veld veroorzaakt deze stromen. Voorwaarde is dat de bodem van bv aluminium, ijzer, gietijzer of staal moet zijn. Bij de betere merken zie je samengestelde bodems waar aluminium en/of koper wordt toegevoegd. Dit alles om de geleiding te optimaliseren. Hierdoor is de warmte overdracht nog beter en efficiënter.

Inductie koken verhoogt uw kookplezier

Als u nog nooit op inductie hebt gekookt, zal het in het begin even wennen zijn. Tot dat u merkt dat koken op inductie eigenlijk alleen maar voordelen kent! En dan wilt u nooit meer anders. Om het plezier nog meer te verhogen is een investering in een aantal goede pannen een must. Want met een goede pannen kunt u jaren vooruit, en haalt u het beste uit uw kookplaat.

Standaard pannen voor inductie

In het dagelijkse arsenaal aan pannen zullen een aantal potten en pannen niet mogen ontbreken. Zoals we aangegeven hebben zouden de kookpannen en potten van Beghoff daar goed aan kunnen voldoen. Daarnaast wilt u waarschijnlijk een goede braadpan , 1 of 2 goede koekenpan (-nen) , en een grote soeppan. Wij zijn zelf enthousiast van de pannen van AMT, niet alleen omdat we ze aanbieden. In workshops en privé merken we dat een goede braadpan die niet aanbakt en het na jaren nog steeds doet, een verademing is. Voor iets wat je dagelijks gebruikt ga je toch geen rotzooi kopen. AMT maakt gebruik van Lotan, een speciale gepatenteerde beschermlaag, waarmee gegarandeerd niks aanbakt.

Speciale inductie pannen, en grilplaten

Wilt u nog wat ideeën voor een goed moeder of vaderdag of verjaardags cadeau, of omdat u gewoon van lekker koken houdt? Dan zijn onderstaande pannen en grilplaten voor uw de oplossing.

Grilplaten en tepan yaki’s

De meeste mannen worden er enthousiast van. Zo’n stoere barbequeplaat waar grote steaks of een vismoot op worden gegrild. Met de losse grilplaten zijn ze tegenwoordig te gebruiken op uw inductiekookplaat. Hiervoor moeten de zones wel koppelbaar zijn. Deze platen komen in meerdere varianten. Met grilmotief of als vlakke Tepan Yaki. In onze webshop bieden wij een zeer degelijke kwaliteit grilplaat en tepan yaki. Deze zijn leverbaar in een large uitvoering en in een extra large uitvoering. De laatste varianten meten 50 x 32 cm en passen op de fraaie Bora XPure en de Gutmann Nivel.

tepan yaki en grilplaat
tepan yaki large en grilplaat large op een Miele kookplaat

 

tepan yaki extra large
tepan yaki extra large past alleen op een Bora Xpure en op een Gutmann Nivel

De inductie wokpan

We wokken wat af in Nederland althans dat denken we. Op een gemiddelde gaskookplaat met een wokbrander bereiken we net het vermogen van roerbakken. Terwijl wemet  een goede inductiekookplaat een vermogen van 3,7 Kw halen. Als we deze vergelijken met een gaswokbrander van 5 Kw, dan is het netto vermogen gelijk. Prima dus!  Alleen nog de passende inductie wokpan. Want deze zijn voorzien van een vlakke bodem, met super geleiding, voor het beste resultaat.

inductie wokpan bora

wokpan

De snelkook pan

Miele kent een hogedrukstoomoven. Voor het luttele bedrag van € 4600,00 uw eigendom. Misschien iets minder snel en wat minder uitgebreid koopt u een snelkookpan voor inductie voor €300 – €400.

Super snel groenten en aardappelen koken, maar ook hachee, een heerlijke curry, of een malse kip. De snelkookpan is echt een aanwinst voor uw keuken.

snelkookpan

De stoompan

Niet zomaar de vervanging voor een stoomoven, maar wel een hele mooie aanvulling op uw kookarsenaal. Want de inductie stoompan stoomt net als een stoomoven uw groente zonder kwaliteitsverlies. Hiermee bedoelen we geen verlies aan mineralen en vitamines. Daarnaast smaken groenten gewoon beter. Een ander voordeel is de snelheid waarmee uw inductiekookplaat de groenten klaar stoomt.

stoompan

 

 

Inductie pannen veelzijdige gereedschappen

Het mag duidelijk zijn, er is een groot en ruim aanbod aan mooie mogelijkheden om op inductie te koken. Een kookplaat met afzuiging is een grote investering en verdient de juiste pannen. Op de lange termijn haalt u dubbel plezier uit een goede kookplaat met afzuiging en bijbehorende goede inductie pannen.

Meer informatie over de pannen? ga naar onze webshop voor ons volledige aanbod.

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.

4 reacties op “Inductie pannen en accessoires voor uw kookplaat met afzuiging

 1. lieke zegt:

  kan ik de inductiepannen ook bij u bestellen? zie ze niet in de webshop. heeft u ook een inductie pannenset , niet die voor afzuiging, maar meer gietijzer. stoompan ook leverbaar?

  • Henkjan zegt:

   best Lieke, ja inductiepannen zijn binnenkort bij ons te bestellen via onze webshop. Hierin gaan we enkele kwalitatief hoogwaardige inductie pannensets aanbieden. ook de losse stoompan, snelkookpan, teppan yaki en grilplaten zullen er in komen!

 2. Ann Van Belleghem zegt:

  Hallo,
  Ik ben op zoek naar een snelkookpan voor mijn kookplaat met werkblad afzuiging.
  Zijn deze bij u verkrijgbaar?
  MVG

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *