Novy panorama bijzonder en innovatief design

Novy panorama

Met de panorama heeft Novy een verfrissende invulling gegeven aan een kookplaat met geïntegreerde afzuiging. Nog niet heel lang geleden was de zgn. downdraft de oplossing voor afzuiging in het werkblad. Met de komst van afzuiging en kookplaat in een, lijkt de markt voor een downdraft tot verleden tijd.

De downdraft als los apparaat heefthet nadeel dat de afstand tot de kookzones dusdanig is dat de kwaliteit van het afzuigen negatief beïnvloed. Novy staat bekend om haar afzuigkappen, welke jarenlang onder het label Itho een weg naar de markt vonden. Kwaliteits afzuigkappen wel te verstaan. Sinds het merk onder Novy opereert heeft het ook toegang tot inductiekookplaten van hoog niveau. De combinatie leidde al tot de introductie van de Novy one (pro).

Succes van Novy one krijgt vervolg

De Novy panorama kent uiteraard ook het principe van afzuiging en koken in 1 plaat. Hiermee brengt het bedrijf een mooie oplossing die ook nog eens een ware blikvanger is in uw keuken. Een ventilatietoren welke voorzien is van (doorzichtig) glas. Als de afzuigunit in werking is heeft u dus een mooie doorkijk. Deze toren kent 3 hoogte standen. Afhankelijk van de afmetingen van de pannen op de kookplaat kiest u dus de juiste stand voor het beste afzuigresultaat. Met hogere pannen zijn er toch wel wat kookplaten met afzuiging die meer moeite hebben om alles af te zuigen. Zeker de goedkopere versies kennen dit probleem.

Volwaardig inductiekookplaat

De novy panorama bestaat uit een kookplaat met 4 (octogonale) kookzones welke naast elkaar gesitueerd zijn . Dat heeft het voordeel dat alle pannen goed bereikbaar zijn. De zones hebben een hoog vermogen van 3700 Watt per zone. Ze kunnen middels een automatische bridgefunctie  gekoppeld worden. Met een afmeting van 880 MM is het een van de grotere kookplaten. Witte LED slider bediening schijnt technisch ingewikkelder te zijn en ziet er ook nog eens fraai uit. Aankookautomaat, warmhoudfuncties, pandetectie en timers zijn standaard inbegrepen.

Afvoer, recirculatie, montage en prijs

Novy maakt voor haar recirculatie gebruik van recirculatie uitvoerboxen. Het voordeel is dat deze met een rooster onder de plint van uw keuken, de lucht weer terug blaast in de ruimte. Nadelig vind ik toch wel de afmeting van deze box. Met 818 MM past deze onder een kast van 90 cm, maar dan moet er wel wat met de stelpoten geknutseld worden. I.c.m. een recirculatie box bent u wel 4-5 jaar verlost van het vervangen van koolstoffilters. Met een plasmamadefilter hebben we de panorama ook al wel eens uitgevoerd, prima maar met aandachtspunten.

De montage van een panorama in uw keuken vereist toch wel enige knowhow. Niet een apparaat die u door een handige buurman laat monteren. Het is dan ook raadzaam hier een specialist voor in te huren die dit voor u kan uitvoeren.

De Novy panorama kent een verkoopprijs van € 3.999,00. Wij kunnen dit product voor u monteren! Benieuwd naar uw prijs incl. montage? Informeer dan hier!

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *