Berbel performance en infinity, meermaals bekroond ook in 90 cm met frontbediening

Berbel

De Berbel performance en infinity, 2 in het oog springende oplossingen voor uw kookplaat met afzuiging. Deze van oorsprong Duitse producten zijn een welkome aanvulling in de wereld van werkbladafzuiging. Niet voor niets bekroond als product van het jaar 2022 door red dot en als “best of the best” en “innovative interior” door iconic awards. Dat lijkt aardig maar wat betekent dat voor U? Deze Berbel producten zijn onderscheidend op verschillende vlakken, wat we u graag even uitleggen!

Wat houdt het Berbel principe in?

Nog voor Berbel de infinity en de performance kookplaten met afzuiging in de markt bracht, was dit principe al lang toegepast. Een beproefd systeem dus. De afzuigtechniek van Berbel is gebaseerd op de natuurkundig  centrifugale krachten. Deze worden middels de afzuiging gecreëerd door de afgezogen te laten draaien. Hierdoor ontstaat een middelpunt vliegende kracht die vetten en oliën in de opvangschaal slingert. In tegenstelling tot traditionele vetfilters wordt hiermee een weerstand obstakel vermeden. Met als gevolg minder geluid, minder energieverbruik en een betere werking van de afzuiging. De opvangschaal is eenvoudig te reinigen.

Berbel infinity een 90 cm kookplaat met veel kook oppervlakte!

De Berbel infinity vult daarnaast nog een extra gat in de  markt. Want het aanbod in grote 90 cm kookplaten met afzuiging is beperkt. Daarnaast heeft de infinity een diepte van maar liefst 55 cm. Hier zult u dus in uw keukenplanning wel rekening moeten houden. Gezien de benodigde uitsparing is een werkblad van minimaal 69 cm diep vereist is. Hetgeen gelukkig ook bij steeds meer wandopstellingen gebruikelijk is. Daarentegen is het inbouwen op een kookeiland weer wat eenvoudiger.

De Berbel performance is een kleinere uitvoering van de infinity. Het Berbel afzuigprincipe is natuurlijk hetzelfde. Deze kookplaat heeft een afmeting van 834MM x 509 MM, vergelijkbaar met de Bora XPURE en Novy easy. Prima toe te passen in een IKEA keuken.

Berbel infinity ook leverbaar met frontbediening

Tja als je de Bora Professional gezien hebt, zou je die ook wel in je keuken willen hebben. Uiteraard niet te vergelijken met deze infinity, maar toch zijn de bedieningsknoppen ook hier terug te vinden. Weliswaar als optie uit te voeren, maar geen verkeerde optie. Deze fraaie knoppen zijn leverbaar in RVS en zwart. Wat mij daarin meteen aanspreekt is de kwaliteit hiervan. Robuuste degelijk afgewerkt. Knoppen die er om vragen bedient te worden. Zoals aangegeven optioneel uit te voeren. De ruimte, lees blende, kan je toch al niet gebruiken door de inbouwdiepte van de kookplaat. Waarom dan niet gebruik maken van deze optie? Misschien wil je je keuken strak houden of heb je de meerprijs er niet voor over.

Wat specificaties op de Berbel infinity en performance?

Het mag eigenlijk niet meer ontbreken op een kookplaat met afzuiging, flexibele kookzones. Deze zijn aan beide kanten van de 2 modellen te vinden. Natuurlijk voorzien van een (automatische) brugfunctie. Hier gaan we weer de geliefde en veel verkochte teppan yaki en grilplaat op terug zien. Zeker in de wetenschap dat deze Berbel een aparte grilfunctie heeft. Dat maakt het grillen nog eenvouidiger

Een timer en kookwekker ontbreken niet op deze inductiekookplaat. Die komen als een count down en count up functie, komt op hetzelfde neer maar iets andere benadering. Voor de liefhebber hebben we nog chef kok functie, een voorkookautomaat en een functie warmhouden. Als je wat minder kunt nadenken lijkt dat allemaal ideaal, maar voegt weinig toe.

De boost en dubbele boost functie zijn wel zeer welkom mits goed gebruikt. De kracht van inductie wordt nogal eens onderschat. Met deze boost functies kunt u kook technisch uit de bocht vliegen. Ook alleen gebruiken als u uw pannen eerst geleidelijk hebt opgewarmd anders kunt u daar problemen mee verwachten. Een pluspuntje is dat ook pannen met een kleine diameter, 100 mm, gedetecteerd worden. Dit is bij een aantal concurrenten namelijk niet mogelijk!

De sliderbediening van de Berbel infinity en performance zijn voorzien van witte LED lampjes. Die doen het goed op het zwarte glasoppervlak.

Recirculatie en afvoer naar buiten

De Berbel infinity en performance kunnen beiden uitgerust worden met 2 verschillende recirculatieopties. Allereerst is er de mogelijkheid van  een actief koolfilter. Hiermee filter u gedurende 3 jaar geurtjes. Met een filtering van 97% geen slechte score. Wilt u “nooit” meer filters vervangen dan biedt het permalyt filter. Dit TUV gekeurde filter regenereert zichzelf. Het is onderhoudsvrij en gaat levenslang mee. Initieel een grotere investering maar daarna heel veel gemak. De gefilterde lucht kan onder de kast uitgeblazen worden en ventileren boven de plinten. Voor de liefhebber kan de lucht ook naar de plint gebracht worden en middels rooster worden uitgeblazen.

2 goedwerkende systemen maar wel met een nadeel. De filters worden verbonden met de kookplaat en gemonteerd achter de laden in de kast. Dit neemt relatief veel ruimte in beslag. Voor een permalyt fillter is dat prima, want u hoeft er nooit meer bij te komen.

Een goed alternatief is dan misschien toch een verbinding met een plasmafilter!

De afvoer naar buiten is prima te realiseren. Voornamelijk een puzzel hoe de afvoer bij de buitenmuur te krijgen en daar de juiste afvoerbuizen bij te vinden.

Wat is de prijs van Berbel infinity en de prijs van Berbel performance?

Voordat we het over prijzen toch eerst een kleine conclusie. In het aanbod van 90 cm kookplaten komen we voornamelijk de Opera Nivel en de Siemens, Neff en Bosch Glassdraft opties tegen. Met de Berbel infinity van 90 cm is daar een prima optie bijgekomen. De frontbediening is onderscheidend net als het revolutionaire afzuigsysteem.

Met een prijs van €`4.525,00 is de infinity scherp geprijsd. Dit is wel het basismodel waarbij dan de RVS of zwarte knoppen bij geteld moeten worden. Het recirculatiesysteem met actief koolfilter komt op € 516,00 en met het permalyt filter op € 1.043,00

Wilt u de kleinere Berbel performance aanschaffen dan bent u klaar voor €3.925,00.

Heeft u interesse? , neem dan contact op om een aanbod op maat te ontvangen !

Video

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *