X BO de verfijnde multifunctionele combi stoomoven van Bora

Bora X BO

X Bo een oven van Bora zult u zich afvragen? Jazeker en wat voor één! Miele kent het predicaat “er is geen betere” maar zal nu  toch aan de bak moeten om dit credo t.o.v. Bora waar te maken. We leggen u graag uit waarom!

De X BO oven van Bora, focus maakt sterk

Als Bora iets doet dan doen ze het goed. Met de introductie van al haar innoverende systemen op het gebied van kookplaten met afzuiging is dat al wel gebleken. Niet voor niets is het merk de toonaangevende marktleider als het gaat om kookveld afzuiging. De PURE , XPURE en Classic zijn allemaal succesnummers. Hiermee heeft het bedrijf een stevig fundament gelegd om nieuwe innovaties te ontwikkelen. In tegenstelling tot het eerder genoemde Miele dat tientallen productgroepen met duizenden producten in de markt brengt. Vaak blijkt dat focus leidt tot superieure producten. De X BO staaft ons geloof daarin. Uiteraard is deze oven de perfecte combinatie met de Bora PURU en PURA , en de Bora PUXU

X BO uitstekende specificaties

Allereerst heeft Bora terecht geconstateerd dat afzuiging bij ovens een ondergeschoven kindje is. Nu niet meer dus. Want de X Bo heeft een geavanceerd afzuigsysteem die ovenruimte efficiënt ontdoet van nare luchtjes. Een oven ruimte herbergt zomaar 400 liter met lucht of stoom. Bij het openen van de ovendeur wordt deze lucht direct in de keuken geloodst. Gelukkig is dat bij de X Bo verleden tijd. Met een druk op de knop worden luchtjes afgezogen en via de afvoer verwijderd.

Ook tijdens het gebruik van de oven, zeker met stomen, is dit een handige gadget. Een prettige bijeenkomst, maar voor mij nog niet perse de reden om een X Bo aan te schaffen. Er is echter meer, veel meer !

X BO is geweldig design

Wat direct opvalt is de super strakke uitstraling van deze oven. Alleen al de volledige zwarte aanblik van deze oven. Het apparaat is ontdaan van hinderlijke knoppen, grepen en tierelantijnen. Zo opent de ovendeur zich met een Touch bediening. Het zeer ruime TFT scherm is een waar feest om mee te werken. Val ook een beetje in superlatieven merk ik, maar zie dat de doelgroep dit een grote pre vindt. En laten we eerlijk zijn het is een apparaat wat niet iedereen zich financieel kan of wil veroorloven. Gemiddeld toch de oudere consument. Dan is een groot duidelijk bediening scherm extra fijn. Goed zicht en hele duidelijke eenvoudige stappen om alle gerechten klaar te maken. Gelardeerd met fijne plaatjes en duidelijke letters en instructies.

Super handig in gebruik

Voordat de X BO het licht zag heeft Bora heel grondig research gedaan. Niks is aan het toeval overgelaten en daar waar Miele dacht dat het niet beter kon, laat Bora zien dat het beter is. Uit ervaring weten we dat consumenten die een combi stoomoven aanschaffen , vaak teleurgesteld zijn. Dit heeft alles te maken met de ontoegankelijkheid van veel combi stoomovens. Hier alleen gaat de X BO de strijd al winnen. Het gebruik is namelijk heel intuïtief en goed begrijpbaar ook als je geen whizzkid bent.

Ondanks de eenvoud zijn de mogelijkheden oneindig. Hadden we deze oven maar gehad tijdens onze kookworkshops. De X BO zit boordevol kooktechnieken die iedereen zich nu kan aanleren. Sous vide koken bijvoorbeeld. Stomen en opwarmen op de graad nauwkeurig. U zult de show stelen met de kerst als u de perfecte maaltijd uit deze oven weet te halen. Alleen de hele grote merken hebben een vaste wateraansluiting en afvoer. Het maakt het onderhoud en gebruik een stuk makkelijker. Zo kent de X BO een doeltreffend reinigingsprogramma. Simpel te bedienen en net zo makkelijk te gebruiken. Na gebruik de oven luchten laten verdwijnen met 1 druk op de knop en de ovenruimte reinigen.

60 cm combi stoomoven mag niet ontbreken in een moderne keuken

Een Nederlandse topkok verzorgde bij ons ooit de opening van onze keukenmeyt showroom. Hij zij tegen mij: “je moet er wel voor zorgen dat iedereen die bij jullie een keuken koopt ook een combi stoomoven aanschaft”!  Zijn redenering was simpel. Waarom zou je je zelf ontzeggen gezonder en lekkerder te eten als je de keuze hebt. Het principe van stomen is u wellicht bekend. Meer vitamines en mineralen en een betere smaak als je producten bereidt in een combi stoomoven.

Met de 60 cm grote X BO haalt u een krachtpatser in huis. Eigenlijk is dan 1 apparaat voldoende. Een 2de oven echt alleen voor de amateur koks. Of als je geld over hebt en het plaatje van 2 ovens naast elkaar beter in de keuken past.

X BO gecombineerd met multifunctionele lade

Of zoals Bora beweert : de warmhoudlade die alles kan. Niet alles , maar best veel. Uiteraard een apparaat om te combineren met de X BO. Deze lade biedt inderdaad wat meer mogelijkheden dan alleen het warmhouden of opwarmen van servies.  Niet elke warmhoudlade  is echt geschikt om voedsel warm te houden, deze Bora uitvoering echter wel. Niet alleen warmhouden van voedsel maar ook het  regenereren ervan, werkt prima. Laatste is ook een functie die u uitstekend kunt doen in de stoomoven.

In de hogere lade variant, Bora kent 2 afmetingen, kunt u zelfs op 2 niveaus warmhouden. Best handig als u meerdere gerechten tegelijk of volgtijdelijk op tafel wilt zetten. Het onderhoud van deze lade is een pluspunt. Het apparaat is eenvoudig schoon te maken.

X BO

Design van de multifunctionele lade

De lade is perfect te integreren onder de X Bo. Volledig in stijl van de oven kan het geleverd worden met een zwart glazen front. Echter is het mogelijk om de lade te voorzien van een frontpaneel in harmonie met de keuken. Dus ook prima te combineren met andere inbouwmerken zonder afbreuk te doen aan de uitstraling van de keuken.

De  lade heeft een hoogte van 29 cm en de lage lade 14 cm. Zeker het gebruik van de hogere lade (ervaring met andere merken) wordt als zeer welkom ervaren. I.c.m. de X Bo lijkt deze lade een prima toekomst tegemoet te gaan.

Prijzen van de X BO en de multifunctionele lade

De grote hamvraag is natuurlijk wat gaat al dit moois mij kosten !? Voor een goed vergelijk zou nu de X Bo natuurlijk het beste moeten vergelijken met de Miele DGC 7865 X en de Miele DGC 7865. Deze topmodellen van Miele kosten (incl. prijsverhoging November 2022) ruim € 6.000,00 . En dan heeft u niet de geavanceerde machine zoals de X BO. We kunnen u verklappen dat u bij ons aanzienlijk minder betaalt voor de X BO dan voor de Miele. Zeker als u de aanschaf combineert met 1 van de fraaie kookplaten met afzuiging van BORA.

Bent u ook benieuwd welke fraaie combideal wij voor u in petto hebben?

Neem dan even contact op

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.

2 reacties op “X BO de verfijnde multifunctionele combi stoomoven van Bora

    • Henkjan zegt:

      nee dat geldt niet voor de resultaten die j e met beide ovens behaald. sterker nog een goede Siemens combi stoomoven behaalt ook uitstekende resultaten. wij vinden dat de X BO beter is op de genoemde punten, bediening, design ew gemak. uiteraard ook de afzuiging is een pluspunt. De X BO is daarnaast i.c.m. een Bora kookplaat met afzuiging een mooie combi,omdat beide apparaten in hun marktsegment misschien wel het beste bieden. Zeker als je inogenschouw neemt dat voor meer kwaliteit minder betaald hoeft te worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *