Mistral van Steel, het eerste echte inductie fornuis met afzuiging

Mistral inductie fornuis met afzuiging

Steel heeft 2 trends samengevoegd in een fraai nieuw product: het inductie fornuis met afzuiging. Hiermee wordt een gat in de markt opgevuld en goed ingespeeld op vragen uit de markt. In de laatste jaren zagen we al dat steeds meer fornuizen worden geleverd met inductiezones i.p.v. gas.  Voor de echte liefhebber is dat nog vloeken in de kerk. Maar met de overgang van gas naar elektriciteit een logische ontwikkeling. Zoals we al weten is de kookplaat met afzuiging niet meer weg te denken uit een moderne keuken. Nu Steel met de Mistral , afzuiging toevoegt aan het inductiefornuis, hebben we een fraaie aanwinst waarvan het succes gegarandeerd lijkt.

De Mistral uitstekend alternatief voor een oven onder een kookplaat en losse afzuiging

De vraag naar een oven onder een kookplaat met afzuiging, krijgen we zeer regelmatig. Zeker ook in een kleinere keuken biedt het inductie fornuis met afzuiging voordelen. Zo hoeft u geen aparte plek te vinden voor de oven als u ook gebruik wilt maken van een kookplaat met afzuiging. U “offert” maar 1 kast op en heeft een efficiënte invulling. Laatste is natuurlijk in een kleine keuken heel prettig. Als u een liefhebber bent van fornuizen maar geen losse afzuigkap meer wenst, is de Mistal natuurlijk de oplossing.

Het inductie fornuis met afzuiging van Steel, fraai design en prima specificaties

We kenden Steel natuurlijk al van kwalitatief hoogwaardige fornuizen in een Italiaans design. Het 100 jaar oude vakmanschap heeft zich ook in de Mistral vertaald in een fraai stukje werk. Geheel in stijl is dit nieuwe inductie fornuis met geïntegreerde afzuiging. Vooralsnog is gekozen voor een All black uitvoering met poedercoating en een RVS uitvoering. In de  basis hiervan wordt gebruik gemaakt van 3 MM hoogwaardig Aisi 441 staal, aanzienlijk dikker dan wat in de markt gebruikelijk is. Dit voel je en zie je! Gedegen kwaliteit met een elegante afwerking. De draaiknoppen zijn robuust en doen waar ze voor gemaakt zijn, goed draaien. Deze massief stalen bedieningsknoppen zijn voorzien van een Soft-touch rubber coating.

Inductie fornuis met afzuiging, mooi design maar kan je er ook mee koken?

En hoe ! De Mistral heeft een inductie kookveld welke is voorzien van 4 flexzones. Deze kunt u uiteraard koppelen tot grote zones waar dan ruimte ontstaat voor een handige tepanyaki, grilplaat of braadslede. Deze zones zijn voorzien van een booster tot 3,7 Kw, wat redelijk standaard is. Dit in tegenstelling tot de frontbediening van de kookplaat. Een inductie fornuis met afzuiging en frontbediening, hoe chique is dat. Dit zien we bij een Bora Professional terug en dat is toch wel de top. Hierdoor blijft er trouwens veel afzetruimte op de kookplaat over.

De afzuiging van de kookplaat laat niks te wensen over. De borstelloze high-performance motor heeft een afzuigcapaciteit van 700m3/per uur. Ondanks dit vermogen overstijgt het geluid de 63 Db niet. Dat is zeer acceptabel te noemen. Standaard uit te voeren met koolstoffilters en optioneel met een plasmafilter. In het laatste geval zal er wel wat ruimte gecreëerd moeten worden om deze kwijt te kunnen. Hetzelfde geldt voor een afvoer naar buiten. Wij adviseren u daar uiteraard graag in.

Ruime 90 cm oven waar u mee voor de dag kunt komen

Eigenlijk zie je ze alleen in fornuizen, de  90 cm oven. In de Mistral is een ruime oven met een inhoud van 91 Liter bedacht. Middels een full color TFT scherm kan de oven in het fornuis worden bediend. Dat maakt de bediening een stuk prettiger want het scherm is duidelijk en goed leesbaar links boven aan het fornuis geplaatst. De oven heeft 9 ovenfuncties waarbij een temperatuur van maar liefst 315 graden kan worden bereikt. Dat brengt ons bij de pizzasteen, want die is gebaat bij deze hoge temperaturen, althans de te bakken pizza. En dat wordt een feest. Aangezien u er ook 2 boven elkaar kunt plaatsen kunt u binnen no time een groot aantal pizzas bakken. Net als in in een echte steenoven.

Dit inductie fornuis met afzuiging bezit daarnaast nog een Elektronische temperatuur instelling met kerntemperatuurmeter. Het bakken van mooie vleesstukken in de oven wordt een koud kunstje. De voorgeprogrammeerde recepten zijn een leuke extra voor als je je het zelf makkelijk wilt maken.

Eenvoudig te plaatsen ook in een IKEA keuken

Niet zelden krijgen we vraag naar een oven onder een kookplaat met afzuiging. Alhoewel we daar ook oplossingen voor hebben bedacht, is een compleet inductiefornuis alla de Mistral en betere oplossing.

Ook in Ikea keuken zien we dat dit apparaat zeer goed zou kunnen passen. Eenvoudig te plaatsen. Let wel voor een situatie met afvoer of met een plasmafilter zijn er wel wat kanttekeningen in een IKEA keuken

Ook bredere fornuizen met afzuiging in de nabije toekomst!

Steel heeft grootse plannen met inductiefornuizen. Zo zullen er in de loop van 2023 / 2024 ook bredere modellen in de markt gaan komen. Gangbare afmetingen zijn dan 1 meter en zelfs 1.20 meter breed. Het is echter niet bekend of de breedte van de kookplaat ook aangepast gaat worden. Innhet huidige Steel fornuizen assortiment wordt ook de mogelijkheid geboden om producten in een fraaie Italiaanse design kleur geleverd te krijgen. Dat zien we graag terug als mogelijkheid op de Mistral. Al met al zijn de verwachtingen hoog gespannen en zien we de aanpassingen en uitbreidingen in het assortiment graag tegemoet !

En wat kost dan zo’n Mistral inductiefornuis?

Voor dat we een prijs noemen, even een kleine rekensom. Als u een goede kookplaat met afzuiging met flexinductie wilt aanschaffen bent u tussen de € 2800,00- 4000,00 kwijt. tel daar bij op een 90 cm hete lucht oven van € 1500,00 – 2000,00. Vervolgens heeft u een kast nodig met een blad, een plint en grepen, heel ruim € 500,00 – € 1500,00. Heeft u mee geteld!

De Steel Mistral in de RVS uitvoering heeft een consumentenprijs van € 7.995,00 en online prijs voor € 6350,00, en de all black uitvoering komt op een consumentenprijs van € 8.281,00 en olineprijs van € 6500,00.

U ziet het verschil met een optelling van losse apparaten is minimaal!.

Uiteraard kunt u van ons wat extra’s verwachten, interesse in een inductie fornuis met afzuiging? Neem dan even contact op.

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.

12 reacties op “Mistral van Steel, het eerste echte inductie fornuis met afzuiging

 1. Dirk zegt:

  Wij twijfelen nog tussen een inductie fornuis met afzuiging en een oplossing met een losse kookplaat met afzuiging en x bo. Voordeel lijkt de stoomfunctie bij x bo. Komt er ook een mistral met een stoomfunctie?

  • Henkjan zegt:

   De verwachting is dat in 2023 / 2024, afhankelijk hoe leveringen van chips zich gaan ontwikkelen, er ook een inductiefornuis met afzuiging met een combistoomoven gaat komen. of die ook onder de naam Mistral in de markt komt is nog niet bekend.

  • Marieke van Osch zegt:

   Ls, is dit fornuis ook te plaatsen in een kookeiland? Is er dan afvoer naar buiten toe nodig of iets anders waar we aan moeten denken?
   MVG Marieke

  • Henkjan zegt:

   mistral bij ons in de showroom. wordt pas geleverd januari 2023. we hebben er al wel een aantal in voorbestelling gezien de lange levertijden

 2. Franca Kerssens zegt:

  Ik zou graag meer informatie willen over dit fornuis. Ik heb een Ikea keuken met een los gasfornuis. Deze wil ik vervangen door een inductiefornuis met afzuiging ingebouwd. Electricien heeft alle aansluitingen al klaargemaakt. Hoe breed is dit fornuis en waar is deze te bezichtigen/ bestellen? Kunt u mij meer informatie mailen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *