Wat maakt de Miele KMDA7633FL/FR bijzonder?

Miele KMDA 7774 FR / FL

Miele heeft de kunst van kookplaten met afzuiging eerst afgekeken van de marktleider Bora, waardoor ze een vergelijkbaar maar ook weer ander product in de markt hebben weten te zetten. Met de KMDA7633FL/FR, in de varianten opbouw (FR) en vlak inbouw (FL) hebben ze binnen korte tijd de top 5 van meest verkochte werkbladafzuiging gehaald.

Om een goed vergelijk te maken zou je het Miele aanbod moeten vergelijken met de Bora basic flexinductie serie BFIU / BFIA, de novy one, en de Neff T58TS6BN0. Als we naar de specificaties kijken dan onderscheid Miele zich op een aantal punten van haar concurrenten:

Hoog vermogen

De powerflex zones van Miele zijn te koppelen tot 1 grote zone met een vermogen van 7600 Watt. Er is niks vergelijkbaars, maar het benaderd een vermogen waarmee u serieus kunt wokken. Zo is in combinatie met een bijpassende grilpan of tepan yaki een onderscheidend productvoordeel behaald.

Con@ctivity 2.0

Simpel gezegd houdt dit in dat u niet na hoeft te denken over de afzuigkap. Deze is elektronisch gekoppeld aan de kookplaat en heeft altijd de juiste stand!

Persoonlijke instellingen

U zult de handleiding er op moeten naslaan, maar dan kunt u een aantal functies van de kookplaat inrichten naar wens. In de praktijk lijkt het me een optie die niet veel gebruikt wordt.

Eco motor

De afzuigkap herbergt een krachtige motor die tot 70% zuiniger is dan vergelijkbare motoren. Het heeft dan ook een energie klasse A+ , aanzienlijk lager dan de meeste concurrenten.

Opvang voor condensvocht

Miele maakt gebruik van een vochtopvang die zich onder de unit bevindt. Hiermee wordt een gedeelte van het condens vocht opgevangen. Daarnaast is het voordeel  natuurlijk dat u minder vocht in de ruimte krijgt in geval van recirculatie. Verder is het wel een nadeel dat deze opvangschaal bereikbaar moet zijn (onderzijde).

Kortom, Miele heeft met de KMDA7633FL/FR een robuuste kookplaat met afzuiging in de markt gezet met veel mogelijkheden. Wat we van Miele gewend zijn is het allemaal degelijk en goed. De kookplaat kent een netto prijs ( € 3299,00 / € 3349,00) welke u op internet dan ook niet lager zult aantreffen. Houdt wel rekening dat het bijbehorende luchtcirculatiesysteem € 349,00 kost en enkele inbouw specifieke eigenschappen heeft.

De kookplaten van Miele zijn bij ons te betrekken, informeer naar de mogelijkheden.

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.

2 reacties op “Wat maakt de Miele KMDA7633FL/FR bijzonder?

    • Henkjan Perdon zegt:

      De Miele KMDA 7633 FL is een licht aangepaste versie van de Miele KMDA 7774 FL. De hoeken van het rooster van de KMDA 7633 FL zijn wat afgerond t.o.v. die van de KMDA 7774.
      ie eigenlijk het enig verschil..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *