Sensationeel !! Pelgrim kookplaat met afzuiging, extra aantrekkelijk met meerdere Pelgrim apparaten

Pelgrim kookplaat met afzuiging

Wie kent de naam Pelgrim eigenlijk niet? Zeker de oudere generaties zullen het merk kennen. Want van oudsher staat Pelgrim voor gedegen kwaliteit voor een scherpe prijs. Het Nederlandse merk is onderdeel van AEP, waar ook ATAG en Etna onder vallen. Met de vernieuwde kookplaat met afzuiging van Pelgrim, heeft het in het segment van € 1700,00 – € 2000,00 een zeer goede oplossing. Zeker i.c.m. meerdere apparaten van Pelgrim bent u dan extra voordelig uit. We leggen u graag uit waarom!

Pelgrim kookplaat met afzuiging

Pelgrim biedt 3 modellen:  de IKR4082M ,IKR4082F en IKR2083RVS. De eerste 2 zijn wat ons betreft het meest aansprekend. Deze zijn dan ook het laatste in het assortiment toegevoegd. Met een 83 cm breed hebben ze een zelfde maatvoering als de Bora X Pure. De Pelgrim is met een kleine aanpassing prima in te bouwen in een IKEA keuken.

De modellen  IKR4082M en IKR4082F zijn qua specificaties gelijk alleen is de Pelgrim IKR4082M matzwart. Dat kennen we natuurlijk ook van de matzwarte uitvoering bij ATAG. Deze kookplaat met afzuiging met matzwart glas is een pareltje. We kunnen rustig stellen dat de Pelgrim IKR4082M een zelfde uitstraling heeft. Echter het prijsverschil met de matzwarte ATAG is aanzienlijk. De IKR4082F is uitgevoerd in een zwart glazen uitvoering. Prijzen van de IKR4028F en IKR4082M zijn trouwens gelijk.

Flexzones inbegrepen bij  Pelgrim

Misschien wel de meest complete kookplaat met afzuiging in dit prijssegment. We zijn in ieder geval meer dan verrast door de specificatie van deze Pelgrim. Want we willen toch eigenlijk allemaal een kookplaat met flexzones (1 zijde). Hiermee kunnen we de ruime octogonale zones koppelen tot 1 grote zone. Waardoor de aantrekkelijke grilplaat , braadslede of tepan yaki gebruikt kan worden. Een wezenlijk onderscheid met andere kookplaten zijn de octogonale spoelen. Hierdoor wordt het volledige oppervlakte geschikt als kookveld.

Pelgrim kookplaat afzuiging

Hoog vermogen en energiezuinig

De 4 kookzones zijn ruim bemeten. Het vermogen van 3700 W per zone is vergelijkbaar met andere merken, echter dit vermogen wel beschikbaar op elke zone. Dit zien we dan niet bij heel veel kookplaten. Energiezuinigheid wordt steeds meer een ding. Het A+ label van deze kookzones is dan ook een prettige bijkomstigheid. Wederom een pluspunt voor Pelgrim.

Vooral op de matzwarte komt de rode slider control bediening goed tot zijn recht. Deze bediening werkt goed en doeltreffend. Ook met natte vingers reageert de bediening vlot. De 4 kookzones zijn voorzien van een handige timer. Hiermee verzekert u zich van het tijdig uitschakelen van de kookzones. Ook bij Pelgrim kennen deze kookplaten met afzuiging een warmhoudstand en smeltstand. Handig als u op een laag niveau uw bereide eten warm wilt houden zonder dat het aanbrand.

Afzuiging kookplaten Pelgrim

Het afzuigvermogen van de Pelgrim modellen bedraagt bij afvoer naar buiten 700 m3/h en bij recirculatie 400 m3/h. Dat is goed te noemen. Ook hier is een energieklasse van A+ uitstekend. Wat verder opvalt is dat het geluidsniveau gemiddeld is. Bepalend is het gebruik van goede afvoerbuizen. Hierdoor wordt weerstand verlaagd en dus ook het geluidsniveau.

Met de auto air functie past de afzuiging zich aan op het ingeschakelde vermogen van de kookzones. Een super handige functie!

Pelgrim i.c.m. plasmamade filter voor optimale recirculatie

We zien het toch wel steeds vaker. Het combineren van een kookplaat met afzuiging met een plasmamadefilter. Laatste staat garant voor een levensduur van minimaal 10-15 jaar. Bovendien zuivert het plasmamadefilter meer dan alleen kookluchten!

Het filter kan ook in de verticale afvoer buis geplaatst worden! Hier kunnen we dan toch wel enthousiast van worden. Zeker voor onderhoud, vervanging is dat een handige plek.

De gezuiverde lucht kan via een rooster buiten de keuken gebracht worden! De plaats waar dit naar buiten gaat moet slim gekozen worden. Anders krijgt u net als bij IKEA, gerecirculeerde lucht tegen u voeten.  Uiteraard kunnen wij met enkele toevoegingen een goede uitblaasplek voor u bedenken.

Schoonmaak en onderhoud

Het vetfilter van de Pelgrim kookplaten met afzuiging IKR4082M en IKR4082F bevindt zich onder het instroomrooster. Deze is er dus eenvoudig uit te halen. De onderzijde van de kookplaat moet benaderbaar zijn. Hier bevindt zich de overstort schaal welke bij het overkoken van een pan los gemaakt moeten worden.

Pelgrim kookplaat met afzuiging i.c.m. ander Pelgrim inbouwapparaten

Als u gecharmeerd bent van de matzwarte kookplaat met afzuiging, dan zijn de fraaie matzwarte inbouwapparaten van pelgrim ook wat voor U!  Deze mooie apparaten zijn een verrijking voor uw keuken en bovendien goed betaalbaar.

Koopt u minimaal 4 Pelgrim apparaten inclusief een kookplaat met afzuiging? Dan bieden we de kookplaat met afzuiging extra voordelig aan , informeert u hier! 

Een paar beauty’s uit het matzwarte assortiment:

De grote Pelgrim combi stoomoven OVS826MAT

De 60 cm Combi stoomoven is onze beste verkochte combi stoomoven. (over alle merken) Omdat het eenvoudig weg alles in zich heeft voor een gemiddeld (grote) gezinshuishouding. Wat te denken van een TFT kleuren bediening scherm, 11 (meeste gebruikte ovenfuncties) en stomen van 30 -100 graden nauwkeurig! Laatste functie maakt zelfs sous vide koken mogelijk. De OVS826MAT is gunstig geprijsd!

pelgrim OVP826MAT
de ruime combi stoomoven OVP826MAT van Pelgrim

 

In een 45 cm uitvoering is een vergelijkbare, maar dus kleinere, combi stoomoven (OVS824MAT)  te leveren!

De Pelgrim combi stoomoven met magnetronfunctie COS824MAT

Het is soms een lastige keuze als de ruimte of het budget beperkt is. We willen de gezondheid en smaak voordelen van de combi stoomoven, maar kunnen nog geen afscheid nemen van de magnetron. De Pelgrim CO824MAT heeft alle drie in 1!! En biedt veel binnenruimte…

Maar liefst 17 ovenfuncties, exacte op graden instelbaar stoom (30-100 graden), 140 automatische programma’s, TFT kleuren bediening scherm en sous vide koken!

Pelgrim COS824MAT
Van alle markten thuis de combi stoomoven met magnetron, de Pelgrim COS824MAT

 

De Pelgrim grote oven met pyrolyse functie OVP826MAT

Op maar liefst 5 niveaus kunt u de OVP826MAT Pelgrim oven gebruiken! Dat zijn 5 pizza’s tegelijk. De 12 ovenfuncties en 69 automatische programma’s zijn ruim te noemen. Super handig vinden wij de telescoop geleiding op 2 niveaus. Bij aanzienlijke duurdere merken niet eens standaard in veel ovens.  Met de Pyrolyse functie “bakt u op hoge temperatuur” uw oven schoon. Hiermee voorkomt u een hoop schoonmaak ellende. Uiteraard is ook de OVP826MAT in de matzwarte look met kleuren TFT scherm uitgevoerd!

pelgrim OVP826MAT
Met deze ruime oven pelgrim OVP826MAT bakt u meerdere pizza’s tegelijk!

Uiteraard kunnen we u in dezelfde lijn een combi magnetron , een kleine oven, en een koffiezetmachine aanbieden!

Koopt u minimaal 4 Pelgrim apparaten inclusief een kookplaat met afzuiging? Dan bieden we de kookplaat met afzuiging extra voordelig aan , informeert u hier!

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.

4 reacties op “Sensationeel !! Pelgrim kookplaat met afzuiging, extra aantrekkelijk met meerdere Pelgrim apparaten

 1. sanne zegt:

  Goed artikel ! u vergeet alleen te vermelden dat bij aanschaf van 4 of meer Pelgrim apparaten de garantie 8 jaar bedraagt. Geen enkele aanbieder biedt zoveel garantie. voor mij reden om te kiezen voor Pelgrim apparaten.

  • Henkjan zegt:

   ja dat is een terechte opmerking! inderdaad een heel goed argument om voor Pelgrim te kiezen, 8 jaar garantie maakt toch wel een verschil. onze ervaring is dat na 5/6 jaar de eerste problemen met apparatuur kan ontstaan.

 2. Marcel zegt:

  Jammer dat de bediening van de knoppen zeer slecht te zien is op de matte versie, er moet eerst een pan op staan voordat er ook maar iets van verlichting gaat branden. Navraag bij Pelgrim/Atag om de verlichting te laten branden bij het aanzetten van de power-knop door middel van bv een software update leverde het volgende antwoord op… ivm energiebesparende maatregelen kunnen ze de verlichting (ledjes) niet laten branden! Dacht dat ze eerst een grapje maakte gezien het verbruik van de inductieplaat zelf maar ze waren toch echt serieus. Kom dan met een aannemelijk antwoord maar niet met energiebesparend op een totaal vermogen van 7620W.
  Kookplaat ging trouwens binnen een week in storing onder het koken (2 zones in gebruik), in één keer niets meer. Na een aantal minuten werkte alles weer. Maar eens kijken of dat we de garantietermijn van 8 jaar niet hoeven aanspreken, ik heb daar tot nu toe zo mijn twijfels bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *