Siemens Studioline kookplaat met afzuiging review

Het mag niet ontbreken voor een topmerk in keuken land, een mooi assortiment kookplaten met afzuiging. Daarom heeft Siemens ze  ondergebracht in de speciale Siemens studioline, welke zich richt op keukenspeciaalzaken! Deze Studioline kenmerkt zich door speciale unieke producten. Echter ook de standaard producten bevinden zich in de studioline, maar dan wel met wat extra’s! Zo zijn de ovens uitgevoerd in het mooie black steel met een kenmerkende draaiknop.

Welke kookplaten met afzuiging biedt Siemens?

Siemens studioline biedt 4 type inductie kookplaten met afzuiging. De topmodellen EX807LX36E en EX877LX36E hebben dezelfde specificaties maar onderscheiden zich in de mogelijkheid om vlak in het blad ingebouwd te worden (EX807LX36E) of als opbouw ingebouwd te worden (EX877LX36E). Ondanks het prijsverschil met de goedkopere (ED877FS25E en ED807FS25E) zou ik als het budget het toelaat altijd kiezen voor 1 van de topmodellen. Deze bieden aanzienlijk meer dan de basismodellen. Hetgeen zich vertaalt in meer kookmogelijkheden en meer kookplezier!

Waarom dan kiezen voor de Siemens kookplaat afzuiging?

Als u op het punt staat om een kookplaat met afzuiging te kopen, dan zal dat waarschijnlijk de eerste keer zijn. Nu is onze ervaring  dat er eigenlijk een aantal redenen / koopmotieven zijn om voor een kookplaat met afzuiging  te kiezen. Veel functies zijn weinig zeggend en niet bepalend voor uw keuze. Daarom in  willekeurige volgorde de punten waarop men een keuze maakt:

Flexinductie of standaard inductie.

Hoeveel ruimte voor pannen op een inductie kookplaat met afzuiging? Of wel flexibel pannen kunnen plaatsen zonder dit op een vaste plek te moeten doen geeft meer ruimte (pannen 24 cm diameter kunt u plaatsen). Een prijsverhogende functie die op termijn wel eens standaard zou kunnen worden. Op de EX807LX36E of EX877LX36E is deze functie aanwezig. Waarbij de octogonale spoelen echt meer bieden dan menig andere flexinductie kookplaat.

Koppelbare zones (flexzones).

Niet helemaal hetzelfde als bij 1). Waarom zijn koppelbare zones belangrijk op een kookplaat met afzuiging? Omdat als je dan toch een uitgave doet ook op je kookplaat een grote grilplaat of tepan yaki wilt kunnen plaatsen. Maakt koken gewoon leuker. Op de Siemens is deze functie aanwezig. De speciale grilplaat is een handige accessoire welke wij regelmatig meeleveren!

Bediening.

Hoe werkt de bediening op een kookplaat met afzuiging? In de regel hebben ze een slider touch functie. Ieder merk geeft er een andere (dure) benaming aan, zo heet dit bij de EX807LX36E of EX877LX36E dual lightSlider. Met uw vingers bedient u de kookplaat. Waar het om gaat is natuurlijk of het goed werkt. De bediening van Siemens behoort tot een van de betere bedieningen die wij hebben getest. Ook met natte en vette vingers reageert de bediening eigenlijk altijd snel en correct.

Werking van de afzuiging.

Hoe werkt de afzuiging van een kookplaat met afzuiging en specifiek natuurlijk voor de Siemens modellen? Deze werkt adequaat en goed! Vooral de zgn. climate control sensor is een meerwaarde in vergelijking met andere merken. Deze reageert op kookdampen en geuren en past de kracht van de afzuiging aan. En dat werkt wonderwel alhoewel met hogere pannen we de indruk hadden dat de sensor dit minder goed oppakte.

Geluid.

Wat is het geluidsniveau van deze kookplaat met afzuiging van Siemens, of wel hoe verhoudt zich dat met andere merken? Als we kijken naar het aantal decibellen scoort Siemens in de middenklasse (55 dB(A) tot 79 dB(A) in intensief stand). Er zijn stillere modellen (bv met plintmotor) maar ook lawaaierigere. Echter merken we in de praktijk , a.d.h.v. aan  en opmerkingen, het geluidsniveau van de Siemens bladafzuiging wordt gemeld als een minder punt.

Design.

Welk design van een kookplaat met afzuiging past bij U? Een vraag die we steeds vaker tegen komen! Door het design van de Siemens kookplaat met afzuiging haken consumenten soms af! Men vindt het eenvoudigweg geen mooie kookplaat. Smaken verschillen, maar het studioLine Deep Black Edition design vinden wij een stoere en robuuste uitstraling hebben. Die vooral  i.c.m. de mooie ovenlijn super mooi matcht. In de tendens van donkere keukens past de Siemens studioline uitstekend.

Schoonmaken en vervangen filters.

Hoe makkelijk is het om deze kookplaat met afzuiging schoon te maken? Een dagelijks klusje waar we normaal niet vrolijk van worden. Nu wordt de inductiekookplaat niet warm en kan je direct na het koken met een doekje het oppervlakte reinigen. Het zgn. vetfilter zal ook regelmatig gereinigd moeten worden. Hetgeen digitaal wordt aangegeven. Piece of cake. Het vervangen van een koolstoffilter vereist iets meer aandacht maar met een goede inbouw stelt het ook niet veel voor. Mocht de pan overkoken dan komt het overtollige vocht in een onderliggende opvangschaal.

Inbouw en montage.

 Hoe eenvoudig is deze Siemens kookplaat met afzuiging in te bouwen, en ook in een IKEA keuken? Siemens biedt een degelijke Duitse kwaliteit welke eenvoudig in te bouwen is. Belangrijk is ook de flexibiliteit en beperkte ruimte welke opgeofferd hoeft te worden. Daardoor is deze kookplaat ook in een IKEA keukenin te bouwen.Een aantal kleine aanpassingen zijn dan nog wel noodzakelijk.

Prijs.

Wat is de prijs van Siemens kookplaat met afzuiging? Prijs is natuurlijk een relatief begrip op internet. De consumentenprijs van de EX807LX36E en EX877LX36E bedraagt € 4.779,00. Uiteraard bieden wij dit een stuk scherper aan. Zeker i.c.m. minimaal 3 andere Siemens inbouwapparaten wordt het nog voordeliger voor u. Vraag deze combinatie aan via onze setvoordeel tab bovenin de website.

 

Wat is ons oordeel over de Siemens kookplaat afzuiging? Een uitstekende oplossing  waarbij prijs / kwaliteit verhouding tot de betere in de markt behoren. Siemens studioline is (over het algemeen )  betrouwbaarder dan de standaard Siemens lijn en bovenal fraaier en beter!

https://youtu.be/wrz2JiE13Sw
Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *