Siemens kookveld afzuiging review

EX877LX67E

Het mag niet ontbreken voor een topmerk in keuken land, een mooi assortiment kookvelden met afzuiging. Daarom heeft Siemens ze  ondergebracht in de speciale Siemens studioline, welke zich richt op de betere keukenspeciaalzaken! Deze Studioline kenmerkt zich door speciale unieke producten. Echter ook de standaard producten bevinden zich in de studioline, maar dan wel met wat extra’s! Zo zijn de ovens uitgevoerd in het mooie black steel met een kenmerkende draaiknop. De vernieuwde kookplaten met afzuiging van Siemens zijn een prima update van haar voorlopers. Het design is aanzienlijk fraaier, minder geluid en eenvoudiger in te bouwen!

Welke kookveld afzuiging biedt Siemens?

Siemens studioline biedt 4 type inductie kookveldafzuiging. De topmodellen EX807LX67E en EX877LX67E hebben dezelfde specificaties maar onderscheiden zich in de mogelijkheid om vlak in het blad ingebouwd te worden (EX807LX67E) of als opbouw ingebouwd te worden (EX877LX67E). Ondanks het prijsverschil met de goedkopere (ED877FS25E en ED807FS25E) zou ik als het budget het toelaat altijd kiezen voor 1 van de topmodellen. Deze bieden aanzienlijk meer dan de basismodellen. Hetgeen zich vertaalt in meer kookmogelijkheden en meer kookplezier!

Waarom dan kiezen voor de Siemens werkbladafzuiging?

Als u op het punt staat om een kookplaat met afzuiging te kopen, dan zal dat waarschijnlijk de eerste keer zijn. Nu is onze ervaring  dat er eigenlijk een aantal redenen / koopmotieven zijn om voor een kookplaat met afzuiging  te kiezen. Veel functies zijn weinig zeggend en niet bepalend voor uw keuze. Daarom in  willekeurige volgorde de punten waarop men een keuze maakt:

Flexinductie of standaard inductie.

Hoeveel ruimte voor pannen op een inductie kookplaat met afzuiging? Of wel flexibel pannen kunnen plaatsen zonder dit op een vaste plek te moeten doen geeft meer ruimte (pannen 24 cm diameter kunt u plaatsen). Een prijsverhogende functie die op termijn wel eens standaard zou kunnen worden. Op de EX807LX67E of EX877LX67E is deze functie aanwezig. Waarbij de octogonale spoelen echt meer bieden dan menig andere flexinductie kookplaat.

Koppelbare zones (flexzones).

Niet helemaal hetzelfde als bij 1). Waarom zijn koppelbare zones belangrijk op een kookplaat met afzuiging? Omdat als je dan toch een uitgave doet ook op je kookplaat een grote grilplaat of tepan yaki wilt kunnen plaatsen. Maakt koken gewoon leuker. Op de Siemens is deze functie aanwezig.Een speciale grilplaat is een handige accessoire (zie ook onze shop) welke wij regelmatig meeleveren!

Bediening.

Hoe werkt de bediening op een inductie kookplaat? In de regel hebben ze een slider touch functie. Ieder merk geeft er een andere (dure) benaming aan, zo heet dit bij deEX807LX67E of EX877LX67E dual lightSlider. Met uw vingers bedient u de kookplaat. Waar het om gaat is natuurlijk of het goed werkt. De bediening van Siemens behoort tot een van de betere bedieningen die wij hebben getest. Ook met natte en vette vingers reageert de bediening eigenlijk altijd snel en correct.

Werking van de afzuiging.

Hoe werkt de afzuiging van een kookplaatafzuiger en specifiek natuurlijk voor de Siemens modellen? Deze werkt adequaat en goed! Vooral de zgn. climate control sensor is een meerwaarde in vergelijking met andere merken. Deze reageert op kookdampen en geuren en past de kracht van de afzuiging aan. En dat werkt wonderwel alhoewel met hogere pannen we de indruk hadden dat de sensor dit minder goed oppakte. 

Geluid.

Wat is het geluidsniveau van deze kookveld afzuiging van Siemens. Hoe verhoudt zich dat tot andere merken? Als we kijken naar het aantal decibellen scoort Siemens in de hoofdklasse . Het geluidsniveau is aanzienlijk verbeterd t.o.v. de oude modellen. Hierdoor heeft Siemens net als Neff de achterstand t.o.v. Bora enigszins ingelopen. Echter vinden we de Bora in de praktijk nog wel iets stiller….

Design.

Welk design van een kookplaat met afzuiging past bij U? Een vraag die we steeds vaker tegen komen! Door het design van de Siemens kookplaat met afzuiging haken consumenten soms af! Men vindt het eenvoudigweg geen mooie kookplaat. Smaken verschillen, maar het studioLine Deep Black Edition design vinden wij een stoere en robuuste uitstraling hebben. Die vooral  i.c.m. de mooie ovenlijn super mooi matcht. In de tendens van donkere keukens past de Siemens studioline uitstekend.

Schoonmaken en vervangen filters.

Hoe makkelijk is het om deze kookplaat met afzuiging schoon te maken? Een dagelijks klusje waar we normaal niet vrolijk van worden. Nu wordt de inductiekookplaat niet warm en kan je direct na het koken met een doekje het oppervlakte reinigen. Het zgn. vetfilter zal ook regelmatig gereinigd moeten worden. Hetgeen digitaal wordt aangegeven. Piece of cake. Ook het vervangen van het koolstoffilter is een stuk eenvoudiger geworden. Deze is namelijk via de bovenzijde te vervangen. Mocht de pan overkoken dan komt het overtollige vocht in een onderliggende opvangschaal.

Inbouw en montage.

 Hoe eenvoudig is deze Siemens kookveld afzuiging in te bouwen, en ook in een IKEA keuken? Siemens biedt een degelijke Duitse kwaliteit welke eenvoudig in te bouwen is. Belangrijk is ook de flexibiliteit en beperkte ruimte welke opgeofferd hoeft te worden. Daardoor is deze kookplaat ook in een IKEA keuken in te bouwen.Een aantal kleine aanpassingen zijn dan nog wel noodzakelijk. Een welkome verandering is de mogelijkheid om te kiezen uit 3 recirculatie opties. De eerste is te vergelijken met de standaard inbouw van een Bora Pure. De afvoer van de afzuiging wordt hier bevestigd aan de achterwand. Een tweede mogelijkheid bestaat uit het laten uitstromen van de afvoer direct onder de kookkast. Dat betekent wel het inleveren van ladediepte, niet erg interessant dus. De laatste optie is met uitstroom in de plint onder de kast.  Hiermee wordt de lucht buiten de keuken gebracht. Voor de liefhebber een interessant alternatief.

Prijs.

Wat is de prijs van Siemens kookveld afzuiging? Prijs is natuurlijk een relatief begrip op internet. De consumentenprijs van de EX807LX67E en EX877LX67E bedraagt € 4.499,00. Uiteraard bieden wij dit een stuk scherper aan. Zeker i.c.m. minimaal 3 andere Siemens inbouwapparaten wordt het nog voordeliger voor u. Vraag deze combinatie aan via onze setvoordeel tab bovenin de website.

 

Wat is ons oordeel over de Siemens kookveld afzuiging? Een uitstekende oplossing  waarbij prijs / kwaliteit verhouding tot de betere in de markt behoren. Siemens studioline is (over het algemeen )  betrouwbaarder dan de standaard Siemens lijn en bovenal fraaier en beter! Trouwens het broertje / zusje van Neff is op dezelfde leest geschoold. Laatste zou wel onze voorkeur hebben, mar dat is misschien persoonlijk.

https://youtu.be/wrz2JiE13Sw
Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.

58 reacties op “Siemens kookveld afzuiging review

      • Jansen zegt:

        Wij willen ook graag een kookplaat met afzuiging van Siemens met afvoer naar buiten. Wat zijn de afmetingen van deze kookplaten? Wij hebben namelijk een werkblad van 600 mm diep.

          • Ruud zegt:

            Blad van 65 cm, hoeven de laden dan niet ingekort te worden? Wat is dan de diameter van de buis die naar buiten gaat. En gaat deze diameter niet ten koste van de kracht van de afzuiging?

          • Henkjan zegt:

            De afvoer buis moet ee diameter hebben van minimaal 150 mm! of een rechthoekige buis met een zelfde volume plm 220 x 100 mm. Afvoer naar buiten geeft minder weerstand dan een koolstoffilter , werkt dus beter !

          • Hans zegt:

            Beste, wij zijn ons ook het orienteren op een nieuwe keuken met het top model van de Siemens werkblad afzuiging. De eerste keukenspeciaalzaak waar wij naar toe zijn gegaan, die gaf aan dat een recirculatie niet mogelijk is met 60cm blad. Zij willen dit alleen inbouwen in een 65cm blad omdat blijkbaar de afvoerbuizen niet goed gemonteerd kunnen worden. Klopt dit? Als ik de inbouwmaten op de siemens site bekijk, dan zou dit gewoon moeten kunnen. Wij willen de afblaas volledig door een afvoerkanaal laten gaan, en dan voor aan de plint laten uitblazen door een rooster.
            Vanaf Mei 2021 is een zogenaamde ‘S’ bocht leverbaar. Lost dit ons probleem op?

          • Henkjan zegt:

            Ha Hans,

            dat is een merkwaardig advies van jouw keukenleverancier. Misschien moeten ze de tekening van de Siemens kookplaat met afzuiging nog eens te bekijken. Om andere redenen zou een dieper werkblad verstandig kunnen zijn….

        • Der zegt:

          Het is gewoon een slechte kookplaat. Kookt niet goed ene kant wel ander kant niet en je kan geen 2 pannen achter elkaar zetten want het is te klein(ik heb er een van 80cm) en de afzuigsysteem maakt super veel geluid! Dure en een slechte aankoop!

          • Henkjan zegt:

            bedankt voor uw bericht, ieder zo zijn ervaringen met deze Siemens kookplaat, maar mee eens , de ruimte op de kookplaat is beperkter. Qua geluid doe het niet veel onder voor andere merken…

    • Henkjan zegt:

      Het geluidsniveau is redelijk vergelijkbaar, Siemens is iets stiller. Pelgrim heeft de motor onder de keukenkast, dat zou moeten schelen qua geluid, maar door de afvoer buizen naar de motor ontstaat er weer meer weerstand en dus meer geluid.

    • Henkjan zegt:

      Of de Bora of de Siemens beter is, is ook persoonlijk. Qua geluidsniveau en afzuiging zijn ze redelijk gelijkwaardig. De Bora heeft meer afzet ruimte voor pannen omdat de bediening zich onder de instroomring bevindt. Siemens heeft een langwerpige instroom voor de afzuiging. De Bediening van de BORA PURE is misschien wel de beste in de markt, werkt in ieder geval heel prettig. De siemens kookplaten met afzuiging hebben wat meer functies dan de Bora.
      Over smaak valt te twisten maar de ervaring is dat de meeste mensen de Bora een mooiere kookplaat vinden.

  1. Toy zegt:

    Ik heb deze kookplaat van Siemens. Werkt allemaal
    Prima. Wat opvalt bij een biefstuk bakken bijvoorbeeld.. de kookdampen worden allemaal afgezogen maar 5 minuten later staat de hele keuken blauw. Alsof hij de dampen/rook niet filtert maar zo aan de onderkant van de keuken de kamer in blaast.. wat zou hier de oorzaak van kunnen zijn?? Plaat is ongeveer 3 maanden in gebruik dus filters kunnen nog niet het probleem zijn. Ik hoor het graag.

    • Henkjan zegt:

      Dat zou niet mogen, maar met alle respect, er zijn een hoop koekebakkers die dit soort apparaten niet goed monteren. Ik kan niet zien hoe deze Siemens is gemonteerd en welke recirculatie variant er is gekozen. Wij hebben deze ervaringen in ieder geval niet. Ik zou me maar melden bij het keukenbedrijf wat het heeft geinstalleerd.

  2. Femke zegt:

    Wij twijfelen ook tussen de Siemens en Bora x Pure. Ik zou graag willen weten van welk apparaat de opvangbak voor overgelopen vocht het eenvoudigst is te reinigen? De Bora x pure is alleen volledig geïntegreerd in het werkblad. De verkoper in de keukenzaak gaf aan dat een kookplaat die volledig wordt geïntegreerd vaak problemen geeft door slijtage van de kitrand. Kunt u hier ook iets over zeggen? Dit is voor ons namelijk de reden waarom we twijfelen over de Bora.

    • Henkjan zegt:

      Beide kookplaten hebben overstortbak aan de onderzijde. zijn vergelijkbaar in gebruik. Dat een kitrand naar verloop van tijd (afhankelijk van gebruik minimaal 5 jaar) wat minder wordt is waar. bij vlakinbouw zal je dan ook zeker een keer de kookplaat opnieuw moeten inkitten.

  3. Joër zegt:

    Wij twijfelen tussen een Bora Pure en deze Siemens vlakke inbouw voor onze nieuw te plaatsen keuken.
    Kookplaat wordt op zo’n 2 mtr van de buitengevel geplaatst. We willen dan ook een buitenafvoer gebruiken.
    Is het nog steeds zo dat bij de Siemens het aanrechtblad 65cm diep moet zijn, ik kan dat nergens terug vinden. Dat zou dus betekenen dat over die lengte het blok 5cm verder de keukenruimte in komt?
    Bvd.

    • Henkjan zegt:

      dat al afhangen van de situatie en het blad. ik mag hopen dat u ergens een keuken koopt waar ze u daarover kunnnen informeren, anders zou ik zeker naar een ander bedrijf gaan!

  4. Vincent zegt:

    Wij willen de Siemens EX807LX67E aanschaffen in combinatie met een plasmafilter. Van wat ik erover gelezen heb, hoef je dan geen koolstoffilter meer te vervangen. Heeft U hier ervaring mee? Welk type plasmafilter raadt U aan?

    • Henkjan zegt:

      Dat kan het tikken zijn van de inductie spoelen. kan normaal gesproken geen kwaad. maar u kunt natuurlijk altijd even melding maken bij Siemens of daar waar u de kookplaat met afzuging heeft gekocht!

    • Nazan zegt:

      beste Theresia, is uw probleem inmiddels verholpen. Ik heb nl hetzelfde probleem.
      Als de kookplaat volledig uitstaat, maakt hij tikgeluiden.

      Alvast bedankt voor uw reactie.

  5. Lotje zegt:

    Wij twijfelen tussen Bora PURA en Siemens EX807LX67E. Welke maakt het minste geluid? Welke heeft de beste afzuiging? Welke heeft de minste inbouwruimte/dus lade/kastverlies. Wij willen de kookplaat gebruiken met afzuiging; recht naar onder door de keukenvloer via garage naar buiten (lengte ongeveer 2 m). Is dat mogelijk en welke aanpassing zet is daarvoor nodig?

    • Henkjan zegt:

      De Bora PURA en Siemens EX807LX67E zijn allebei op een zelfde manier in te bouwen. Ruimte verlies is vergelijkbaar en de aangegeven afstand van 2 meter is voor beide prima te overbruggen.
      ook het geluidsniveau is vergelijkbaar. De Siemens heeft wat extra functies en een bridgefunctie die het tot een interessant product maakt !

  6. Ivonne zegt:

    Beste, wij hebben sinds 3 maanden de studielink afzuig kookplaat van Siemens. Ons was geadviseerd, vanwege onze afzuigkanalen van onze WTW unit en mogelijke vacuumzuiging in huis, om voor recirculatie te kiezen. En nu baal ik van de kookluchtjes in huis. Als ik kook blaast alle lucht via de kastjes uit. Na het koken bij het openen van een kastje heeft de lucht er nog in. Niet heel fijn. Maar begrijp ik het nou goed dat recirculatie ook naar buiten kan worden afgevoerd?

    • Henkjan zegt:

      Nee naar buiten is recirculatie niet af te voeren, is ook niet zinnig. Dan kiezen voor afvoer naar buiten. Deze Siemens is eventueel ook te koppelen met een plasmafilter.

  7. Keesjan zegt:

    Hallo, is er verschil tussen deze Siemens EX807LX67E en de Bora Puxu uit de x pure serie qua glas? Ik lees bij test Consumentenbond dat de Bora plaat de beste score krijgt op geluid en overall maar ook dat er snel ‘witte waas’ komt op de plaat die niet verwijderbaarheid is. Ook op Qasa veel klachten over krassen in glas bij pita platen. Nu gebruikt Siemens Schott Ceram maar bij Bora vind ik daar niks over. Wat is uw ervaring als leverancier? En andere gebruikers: wat zijn uw ervaringen?

    • Henkjan zegt:

      De witte waas op de Bora is voor ons een onbekende klacht. We hebben een aantal klachten gehad over krassen op kookplaat maar niet alleen op Bora kookplaten. Scott Ceram is de leverancier van glasplaten voor kookplaten, weet niet beter dat bora daar ook gebruik van maakt. alhoewel dit best in de laatste jaren aangepast kan zijn aangezien de klachten van de laatste 2 jaar dateren.

      • Nicole zegt:

        Wij hebben Bora gevraagd om een reactie op de consumentenbond test en het probleem met het glas. We kregen een keurige, uitgebreide reactie van Bora die ik hieronder (grotendeels) kopieer:

        “BORA produceert het glas niet zelf maar koopt het in bij een van de grootste leveranciers van keramisch glas die ook levert aan Siemens, Bosch, Bauknecht end. De kookvelden van die merken hebben dus exact hetzelfde glas, Schott Ceran.
        En dat schade aan glas (krassen en glasbreuk) is uitgesloten van garantie is niet alleen bij BORA zo.
        Inmiddels heeft Schott wel keramisch glas ontwikkeld dat krasbestendiger is. Het is echter niet leverbaar in het volume dat gevraagd wordt door de markt.
        Er zijn klanten die na jaren nog niet een enkele kras in het glas hebben zitten en er zijn klanten die na 1x gebruik de eerste krassen al in het glas hebben zitten. Meestal veroorzaakt door pannen met scherpe randjes en specerijen. In de handleiding wordt er weliswaar op gewezen waar je voor uit moet kijken bij keramisch glas maar de ervaring leert ook dat de gebruikershandleiding zelden wordt gelezen. “

  8. Chris zegt:

    Heeft iemand ervaringen met een Siemens EX877NX68E-IQ700 inductiekookplaat met afzuiging (80 cm) of weet of hiermee testen zijn uitgevoerd?
    Is een werkbladdiepte van 60 cm voldoende (bij recirculatie)?

    • Henkjan zegt:

      De Siemens EX877NX68E is nieuw model en verbeterde opvolging. Op alle vlakken heeft Siemens stappen gemaakt en overstijgt op sommige vlakken de Bora PUXU en PUXA. uiteraard hebben we dat getest en de Siemens EX877NX68E is met vlag en wimpel geslaagd. enige min puntje is de hoge prijs. Wel een hele stevige verhoging t.o.v. voorgaand jaar.

  9. VIKTOR NEMETH zegt:

    we hebben ook de EX807NX68E besteld voor onze nieuwe keuken, samen met de Plasmamade plasmafilter GUC1314. maar nu zegt de keuken leverancier ineens dat dat niet gaat:
    “Siemens en plasmamade hebben aangegeven dat op deze kookplaat geen plasma filter toe te passen is.

    Beide leveranciers geven aan dat dit niet mogelijk is omdat Siemens het rendement niet kan garanderen.

    Siemens heeft daarom zijn long life recirculatie set erop gezet.

    Deze gaat tot 1,5 jaar mee en er worden met de kookplaat er 4 meegeleverd”

    ik kan hier verder niets over vinden online. kan dit kloppen?

    alvast bedankt!

    • Henkjan zegt:

      Ik zou niet weten waarom het niet zou kunnen. afzuigvermogen van een siemens kookplaat is niet veel hoger dan dat van een (goed) plasmafilter. bovendien draait de afzuiging nooit op volledig vermogen.

      • VIKTOR NEMETH zegt:

        dank Henkjan. ik denk dat Siemens dit afraad puur uit winstoogmerk om eigen filters blijven verkopen. maar ik denk dat ik een plasmafilter ook zelf prima kan installeren na oplevering vd keuken. zijn er daarbij aandachtspunten? bvd Viktor

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *