Siemens kookveld afzuiging review

EX877LX67E

Het mag niet ontbreken voor een topmerk in keuken land, een mooi assortiment kookvelden met afzuiging. Daarom heeft Siemens ze  ondergebracht in de speciale Siemens studioline, welke zich richt op de betere keukenspeciaalzaken! Deze Studioline kenmerkt zich door speciale unieke producten. Echter ook de standaard producten bevinden zich in de studioline, maar dan wel met wat extra’s! Zo zijn de ovens uitgevoerd in het mooie black steel met een kenmerkende draaiknop. De vernieuwde kookplaten met afzuiging van Siemens zijn een prima update van haar voorlopers. Het design is aanzienlijk fraaier, minder geluid en eenvoudiger in te bouwen!

Welke kookveld afzuiging biedt Siemens?

Siemens studioline biedt 4 type inductie kookveldafzuiging. De topmodellen EX807LX67E en EX877LX67E hebben dezelfde specificaties maar onderscheiden zich in de mogelijkheid om vlak in het blad ingebouwd te worden (EX807LX67E) of als opbouw ingebouwd te worden (EX877LX67E). Ondanks het prijsverschil met de goedkopere (ED877FS25E en ED807FS25E) zou ik als het budget het toelaat altijd kiezen voor 1 van de topmodellen. Deze bieden aanzienlijk meer dan de basismodellen. Hetgeen zich vertaalt in meer kookmogelijkheden en meer kookplezier!

Waarom dan kiezen voor de Siemens werkbladafzuiging?

Als u op het punt staat om een kookplaat met afzuiging te kopen, dan zal dat waarschijnlijk de eerste keer zijn. Nu is onze ervaring  dat er eigenlijk een aantal redenen / koopmotieven zijn om voor een kookplaat met afzuiging  te kiezen. Veel functies zijn weinig zeggend en niet bepalend voor uw keuze. Daarom in  willekeurige volgorde de punten waarop men een keuze maakt:

Flexinductie of standaard inductie.

Hoeveel ruimte voor pannen op een inductie kookplaat met afzuiging? Of wel flexibel pannen kunnen plaatsen zonder dit op een vaste plek te moeten doen geeft meer ruimte (pannen 24 cm diameter kunt u plaatsen). Een prijsverhogende functie die op termijn wel eens standaard zou kunnen worden. Op de EX807LX67E of EX877LX67E is deze functie aanwezig. Waarbij de octogonale spoelen echt meer bieden dan menig andere flexinductie kookplaat.

Koppelbare zones (flexzones).

Niet helemaal hetzelfde als bij 1). Waarom zijn koppelbare zones belangrijk op een kookplaat met afzuiging? Omdat als je dan toch een uitgave doet ook op je kookplaat een grote grilplaat of tepan yaki wilt kunnen plaatsen. Maakt koken gewoon leuker. Op de Siemens is deze functie aanwezig.Een speciale grilplaat is een handige accessoire (zie ook onze shop) welke wij regelmatig meeleveren!

Bediening.

Hoe werkt de bediening op een inductie kookplaat? In de regel hebben ze een slider touch functie. Ieder merk geeft er een andere (dure) benaming aan, zo heet dit bij deEX807LX67E of EX877LX67E dual lightSlider. Met uw vingers bedient u de kookplaat. Waar het om gaat is natuurlijk of het goed werkt. De bediening van Siemens behoort tot een van de betere bedieningen die wij hebben getest. Ook met natte en vette vingers reageert de bediening eigenlijk altijd snel en correct.

Werking van de afzuiging.

Hoe werkt de afzuiging van een kookplaatafzuiger en specifiek natuurlijk voor de Siemens modellen? Deze werkt adequaat en goed! Vooral de zgn. climate control sensor is een meerwaarde in vergelijking met andere merken. Deze reageert op kookdampen en geuren en past de kracht van de afzuiging aan. En dat werkt wonderwel alhoewel met hogere pannen we de indruk hadden dat de sensor dit minder goed oppakte. 

Geluid.

Wat is het geluidsniveau van deze kookveld afzuiging van Siemens. Hoe verhoudt zich dat tot andere merken? Als we kijken naar het aantal decibellen scoort Siemens in de hoofdklasse . Het geluidsniveau is aanzienlijk verbeterd t.o.v. de oude modellen. Hierdoor heeft Siemens net als Neff de achterstand t.o.v. Bora enigszins ingelopen. Echter vinden we de Bora in de praktijk nog wel iets stiller….

Design.

Welk design van een kookplaat met afzuiging past bij U? Een vraag die we steeds vaker tegen komen! Door het design van de Siemens kookplaat met afzuiging haken consumenten soms af! Men vindt het eenvoudigweg geen mooie kookplaat. Smaken verschillen, maar het studioLine Deep Black Edition design vinden wij een stoere en robuuste uitstraling hebben. Die vooral  i.c.m. de mooie ovenlijn super mooi matcht. In de tendens van donkere keukens past de Siemens studioline uitstekend.

Schoonmaken en vervangen filters.

Hoe makkelijk is het om deze kookplaat met afzuiging schoon te maken? Een dagelijks klusje waar we normaal niet vrolijk van worden. Nu wordt de inductiekookplaat niet warm en kan je direct na het koken met een doekje het oppervlakte reinigen. Het zgn. vetfilter zal ook regelmatig gereinigd moeten worden. Hetgeen digitaal wordt aangegeven. Piece of cake. Ook het vervangen van het koolstoffilter is een stuk eenvoudiger geworden. Deze is namelijk via de bovenzijde te vervangen. Mocht de pan overkoken dan komt het overtollige vocht in een onderliggende opvangschaal.

Inbouw en montage.

 Hoe eenvoudig is deze Siemens kookveld afzuiging in te bouwen, en ook in een IKEA keuken? Siemens biedt een degelijke Duitse kwaliteit welke eenvoudig in te bouwen is. Belangrijk is ook de flexibiliteit en beperkte ruimte welke opgeofferd hoeft te worden. Daardoor is deze kookplaat ook in een IKEA keuken in te bouwen.Een aantal kleine aanpassingen zijn dan nog wel noodzakelijk. Een welkome verandering is de mogelijkheid om te kiezen uit 3 recirculatie opties. De eerste is te vergelijken met de standaard inbouw van een Bora Pure. De afvoer van de afzuiging wordt hier bevestigd aan de achterwand. Een tweede mogelijkheid bestaat uit het laten uitstromen van de afvoer direct onder de kookkast. Dat betekent wel het inleveren van ladediepte, niet erg interessant dus. De laatste optie is met uitstroom in de plint onder de kast.  Hiermee wordt de lucht buiten de keuken gebracht. Voor de liefhebber een interessant alternatief.

Prijs.

Wat is de prijs van Siemens kookveld afzuiging? Prijs is natuurlijk een relatief begrip op internet. De consumentenprijs van de EX807LX67E en EX877LX67E bedraagt € 4.499,00. Uiteraard bieden wij dit een stuk scherper aan. Zeker i.c.m. minimaal 3 andere Siemens inbouwapparaten wordt het nog voordeliger voor u. Vraag deze combinatie aan via onze setvoordeel tab bovenin de website.

 

Wat is ons oordeel over de Siemens kookveld afzuiging? Een uitstekende oplossing  waarbij prijs / kwaliteit verhouding tot de betere in de markt behoren. Siemens studioline is (over het algemeen )  betrouwbaarder dan de standaard Siemens lijn en bovenal fraaier en beter! Trouwens het broertje / zusje van Neff is op dezelfde leest geschoold. Laatste zou wel onze voorkeur hebben, mar dat is misschien persoonlijk.

https://youtu.be/wrz2JiE13Sw
Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.

2 reacties op “Siemens kookveld afzuiging review

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *