Waarom kiezen voor flexinductie op een kookplaat met afzuiging?

kookplaat-met-flexinductie

kookplaten met flexinductie bieden meer!

Als u zich gaat oriënteren op een kookplaat met afzuiging dan zult u het begrip flexinductie ongetwijfeld tegen komen. Het onderscheid in inductie en flexinductie zorgt voor een groot prijsverschil. Wat is dan precies flexinductie? Is de extra investering de moeite waard?

Het woord zegt het eigenlijk al. Flexinductie staat voor flexibiliteit. Een standaard inductie kookplaat heeft gemarkeerde zones. Pannen hebben zodoende een vaste plek op de kookplaat. Vaak in de vorm van een cirkel of een kruis. Soms betekent dat ook dat groteren pannen op slechts 1 plek geplaatst kunnen worden. Een te grote pan wordt anders niet herkend en dus niet verwarmd.

Bij flexinductie zijn deze gemarkeerde zones niet aanwezig. Bij een kookplaat met afzuiging zijn de zijden van de kookplaat vaak verdeeld in 2 zones per zijde. Op iedere zone kunt u uw pan neerzetten, waarna deze automatisch wordt herkend onafhankelijk van afmeting. De betere (beste) kookplaten bieden u daarnaast de mogelijkheid zones te koppelen tot 1 zone! Nu wordt het interessant. 1 grote zone betekent nog meer flexibiliteit. Het is op die manier mogelijk om bv een grote braadpan te plaatsen met een klein sauspannetje.

Grillen en braden op kookplaten met flexinductie

Nog interessanter is dat deze grote zone een griplaat of tepan yaki over het gehele oppervlakte kan verwarmen! Wat te denken van een grote sudderpan voor het geleidelijk garen van draadjesvlees. In mijn ogen een must voor de thuiskok. Daar waar een aparte grilplaat en tepan yaki voorbehouden was aan een grotere portemonnee, kunt u nu voor een paar honderd euro uw inductiekookplaat uitrusten met zo’n fraaie grilplaat.

Een ander voordeel van de flexibele zones is dat pannen ook dichter bij de afzuiger in de kookplaat geplaatst kunnen worden. Zeker met wat hogere pannen biedt dat een betere afzuiging van de kookdampen.

Niet elke flexinductie kookplaat is gelijk. Onder het oppervlak moeten zich octogonale spoelen bevinden voor het hoogste rendement. Deze spoelen hebben een veel groter bereik dan de ronde spoelen die hier ook voor worden gebruikt. Bij enkele gerenommeerde merken wordt het idee gegeven dat er octogonale spoelen gebruikt worden terwijl dit niet zo is.

Kookplaten met afzuiging en flexinductie hebben meer functies

Kookplaten met afzuiging en flexinductie zijn in de aanschaf (een stuk ) duurder. Als we de bora pure puru of pura vergelijken met de varianten met flexinductie, dan zien we een verschil in de adviesprijs van ruim € 1000,00. Vergelijkbare verschillen zien we bij o.a. bij Neff, Siemens en andere merken. Voor die meerprijs worden meteen een aantal extra functionaliteiten ingebouwd. Hierdoor zijn het de meest uitgebreide kookplaten met afzuiging. 

De beste kookplaten met afzuiging voorzien van flexinductie zijn voor ons de kookplaten van Bora, Neff, en Miele niet te vergeten. Over de levensduur van een kookplaat met afzuiging is de aanschaf van flexinductie een slimme keuze. In het gebruik zal is het namelijk wat energie efficiënter en biedt meer mogelijkheden. 

We kunnen niet in uw portemonnee kijken, maar de ervaring leert dat flexindcutie door veel van onze klanten extreem wordt gewaardeerd. Het kookgemak en plezier is een extra investering zeker waard!

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.

Een reactie op “Waarom kiezen voor flexinductie op een kookplaat met afzuiging?

  1. Pingback: Boretti MLIH83 kookplaat met afzuiging met plasmafilter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *