Een design downdraft afzuigkap die alleen te zien is zodra hij wordt ingeschakeld. Het lijkt futuristisch en revolutionair, maar Siemens heeft het mogelijk gemaakt.

iQ700 Downdraft wasemkap

Downdraft wil zeggen dat de kooklucht en wasem niet naar boven wordt afgevoerd, maar zijn weg naar beneden vindt. Door een efficiënt afzuigsysteem wordt de damp naar beneden gezogen. Dit ken je al van kookplaten met geïntegreerde afzuiging. Maar nu komt Siemens met een nieuw technologisch hoogstandje: de iQ700 Downdraft afzuigkap. Naast zijn uitstekende wasemafvoer, stille motor, vele extra functionaliteiten en mogelijkheden tot samenwerking met andere apparaten, is deze ingebouwde afzuigkap ook onzichtbaar. Tot het moment dat je hem aanzet. Dan is hij plots het middelpunt van je keuken.

Design glazen afzuigkap

De Siemens LD88WMM66 kookbladafzuiging is 81,2 cm breed en 14 cm diep. Hij past in een kast van 90 cm. De afzuigkap bestaat uit een sleuf en een glazen paneel. Dit heldere glas komt uit de sleuf tevoorschijn zodra je de afzuiging inschakelt. Hij rijst dan als het ware uit zijn zwarte omlijsting die in je aanrechtblad wordt ingebouwd. Omdat hij achter de kookplaat wordt ingebouwd is een breed aanrechtblad wel handig. Deze downdraft kookveldafzuiging is dan ook bij uitstek geschikt voor kookeilanden, open keukens en kookblokken.

Zodra de afzuiging is ingeschakeld en het glazen paneel omhoog is, geeft hij een helder licht. Met behulp van het cookConnect systeem en de Home Connect-app kun je de kleur van het licht aanpassen naar je eigen smaak.

iQdrive motor

Wanneer huishoudelijke apparaten worden aangedreven door een iQdrive motor, dan is magneettechnologie toegepast. Dit geldt ook voor deze ingebouwde downdraft afzuiger van Siemens. In plaats van een motoraandrijving door middel van wrijving, heeft men magneetkracht gebruikt. Hierdoor is het energieverbruik lager, maakt de motor minder geluid én treedt er minder slijtage op. Je zult dus goedkoper, stiller en langer plezier hebben van de afzuigkap.

GlassdraftAir

Een ander staaltje technisch vernuft is de GlassdraftAir. Hierbij wordt achter het heldere glas gebruik gemaakt van de zogenaamde guided air-technologie. Door een luchtstroom achter het glas te creëren wordt kookstoom en wasem gedwongen om via een neerwaartse stroom afgevoerd te worden via het afzuigsysteem. Er kan dus geen stoom of wasem ontsnappen wat het de ideale afzuigtechnologie voor open keukens, kookeilanden en kookblokken maakt.

Functionaliteiten glazen downdraft afzuigsysteem

Deze ingebouwde werkbladafzuiging biedt je veel gebruikersvoordeel. Het heeft niet alleen een zeek eenvoudige bediening maar ook deze bediening is ook uiterst compleet, handig en efficiënt.

Bediening

Hoewel de downdraft kookveldafzuiging volledig automatisch is, kun je de intensiteit van de afzuiging ook handmatig instellen. Dit doe je snel en eenvoudig met een lichte aanraking van de touchControl toetsen. Deze bevinden zich zowel links als rechts van de sleuf. Maar door de cookConnect hoef die je niet te gebruiken als je de afzuigkap connect met je inductiekookplaat van Siemens.

Door cookConnect is er namelijk sprake van interactie tussen je inductiekookplaat en het afzuigsysteem. Dit houdt in dat de downdraftafzuiging wordt ingeschakeld zodra je de kookplaat gaat gebruiken. Uiteraard kun je dit uitzetten als je geen afzuiging wilt gebruiken. Ook kun je de afzuigintensiteit aanpassen via de bediening op je kookplaat.

Via cookConnect en de Home Connect App kun je de afzuigkap ook benaderen via je smartphone. Handig als je op afstand bijvoorbeeld de intensiteit van de afzuiging wilt aanpassen.

Ingebouwde downdraft afzuigkap in gebruik

Naast een eenvoudige bediening van de ingebouwde downdraft werkbladafzuiging, biedt de Siemens iQ700 downdraft afzuigkap natuurlijk ook een zeer adequate afzuiging. Dat is immers zijn eerste prioriteit.

Filters

Indien je geen mogelijkheid hebt om de afvoer van de wasem naar buiten te geleiden, dan dien je gebruik te maken van recirculatieafvoer. Vette dampen worden dan via vetfilters en actieve koolstoffilters gezuiverd. Het mooie van de Siemens downdraft afzuiging is dat hij aangeeft wanneer deze filters gereinigd of vervangen moeten worden.

Reiniging

Omdat alle vette dampen, kookstoom en wasem via het glazenpaneel en de guided-air wordt afgevoerd, dient vetaanslag regelmatig verwijderd te worden. Gelukkig is dat heel eenvoudig. Zo is het metalen vetfilter uitneembaar en kun je die gewoon door de vaatwasser laten reinigen. Het glazen paneel kun je eruit halen en zelf een sopje geven.

Installatie

Bij voorkeur dient de Siemens downdraft afzuigkap door een vakman te worden geplaatst. Er wordt uiteraard een handleiding meegeleverd, maar er komt veel bij kijken en er zijn ook verschillende mogelijkheden. Eén daar van is dat de iQ motor op maximaal 3 meter afstand kan worden geplaatst. Handig als je ruimte onder het afzuigmechanisme tekort komt.

Aanschaf van iQ700 Downdraft afzuigmechanisme

Voor al hun producten hanteert Siemens adviesconsumentenprijzen. Deze liggen hoger dan prijzen die wij aanhouden. Ook komen er meestal extra kosten bij. Dit komt ook omdat er vaak (noodzakelijke) accessoires aangeschaft moeten worden. Een standaard consumentenprijs geeft dan een vertekend beeld.

Vrijblijvende offerte

Vraag via ons contactformulier, via email of telefonisch een prijsopgave aan. Vertel ons wat je wensen zijn met betrekking tot de downdraft afzuigkap en in welke specifieke situatie je deze wilt (laten) plaatsen. Wij kunnen je dan informeren over de accessoires die je nodig hebt en die overbodig zijn. Uiteindelijk sturen wij je dan een vrijblijvende offerte voor alles wat je nodig hebt om de iQ700 glazen downdraft afzuigkap van Siemens succesvol in jouw keuken te gebruiken.

Foto's Siemens LD88WMM66

Siemens LD88WMM66
LD88WMM66 kookplaat

Videos Siemens LD88WMM66